Má Nexus 5x ještě smysl?

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod qqu90 25. 9. 2016 20:51

Ahoj,
prvně sorry za dlouhý post, pokud čekáte jasnou otázku "co kúpit", ale tak berte to jako pobídku do diskuze :-)

Mám Moto G LTE z roku 2014, fajn telefon, ale 1 GB RAM a pomalý procesor už prostě nestíhá, nicméně jsem fanda čistého Androidu, takže se zatím držím. Stále intenzivněji však zvažuju Nexus/Pixel.
4. října vyjde ta nová generace, někde jsem se dočetl, že cenovka bohužel nebude vůbec lidová, takže mé oko automaticky směřuje na Nexus 5x (6p niet, protože za cca 15k už čekám, že bude ten nový menší Pixel, takže to by byly prachy oknem.).
Jenže: 5x má "jen" 2 GB RAM a starší procesor, přece jenom je to už rok starý telefon. Až vyjdou ty nové Pixely, bude obsolete ještě více, protože ty mají mít 4 GB RAM apod. Proti hraje i fakt, že třeba nový Honor 8 za 11k má taky 4 GB RAM, tak jsem z toho takový nervózní.
Vidím sice, že je Nexus 5x tady v diskuzích hodně doporučovaný, a za 8k asi super foun, ale neubráním se pocitu, že za rok budu řešit to samé jako s tou Moto G LTE, když nynější nové modely mají takové PC-like parametry. Nebo se pletu?
A v neposlední řadě dát za telefon 8k a 15k je seksakramentský rozdíl a nevím, jestli si tak moc pomůžu, když připlatím. Hry vůbec nehraju. Prostě hlava jak buben. Zchlaďte mě v diskuzi prosím :-)
qqu90
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lojzak02 25. 9. 2016 21:13

Má i nemá, za ty peníze jsou daleko lepší telefony, třeba Huawei Mate S.
MX4Pro, S7 Edge, iPad Pro, 5K iMac
lojzak02
BAN

Odeslat příspěvekod Nick Cave 25. 9. 2016 21:17

qqu90 píše:Prostě hlava jak buben. Zchlaďte mě v diskuzi prosím :-)

Já tě trochu zchladím tímto odkazem :)
http://mobilizujeme.cz/clanky/android-7-0-trvale-poskodil-nektere-nexusy-5x/
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod qqu90 25. 9. 2016 22:14

Nick Cave píše:
qqu90 píše:Prostě hlava jak buben. Zchlaďte mě v diskuzi prosím :-)

Já tě trochu zchladím tímto odkazem :)
http://mobilizujeme.cz/clanky/android-7-0-trvale-poskodil-nektere-nexusy-5x/

To si mě teda ještě víc rozehřál :-)
Na druhou stranu, baterka Note 7 taky občas bouchla, a ještě to neznamená, že je to blbý telefon, takovéhle věci se vždycky musí brát střízlivě. Jde mi spíš o to, jestli má teď smysl kupovat telefon s těmito parametry. Jsem typický uživatel google služeb, poslouchám google music, čumím na youtube, často lezu na web, fotím, mám rád iluzi bezpečnosti (tzn šifrování, pwd managery: to pro mě bude čtečka otisků požehnání!). Nikdy mě neoslovily vlajkové lodě jako Galaxy S7 nebo tak, protože tu cenu při mém užítvání nikdy neospravedlním.

lojzak02 píše:Má i nemá, za ty peníze jsou daleko lepší telefony, třeba Huawei Mate S.

Ten je v pro mě důvěryhodných obchodech tak za 10, to je o dva tisíce výš. Ale už není na Alze. To už je nějaký výběhový model stejně jako Nexus 5x? :-D
qqu90
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod nemesiss 26. 9. 2016 05:20

Jestli ten čistý android není podmínka tak se podívej na Xiaomi Mi4c 32gb
nemesiss
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 26. 9. 2016 06:48

Xiaomi Mi4c nemá všechna pásma LTE, chybí pro nás ta nejdůležitější..
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod qqu90 26. 9. 2016 07:37

nemesiss píše:Jestli ten čistý android není podmínka tak se podívej na Xiaomi Mi4c 32gb

Dyť ten Mi4C má taky jen 2 GB RAM. To jsi mi proč doporučil? :-D

Nick Cave píše:Xiaomi Mi4c nemá všechna pásma LTE, chybí pro nás ta nejdůležitější..

No a ještě toto :-)
qqu90
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Sentry 26. 9. 2016 09:29

Zkus Xiaomi Redmi 3S LTE (global) - verzi s 3GB RAM / 32GB interni uloziste za cca 6.000,-
OnePlus Nord 3 5G - 16GB / 256GB
Model: CPH2493
OxygenOS 13.1.0.592(EX01)
Sentry
Junior

Odeslat příspěvekod lojzak02 26. 9. 2016 09:43

qqu90
Mate S je loňská vlajka, za tu cenu je perfektní ve srovnání s 5X.... koukni na VDF Platinum 7 a Archos do tohodle vlákna: viewtopic.php?f=2&t=1255364

Mate S se původně nabízel za 17K v oficiální distribuci, takže vzít ho za 8600,- z EU distribuce není chyba, za ty prachy moc alternativ s LTE není, jen ten Platinum 7 od VDF, to je taky fajn volba, má to stereo repro, pěkný QHD AMOLED.... za 9800.-
lojzak02
BAN

Odeslat příspěvekod qqu90 26. 9. 2016 11:24

Díky mrknu. Jinak jsem rozšířil fokus a vlezl mi tam i OnePlus3. Je to dobrá volba? Za 11k se mi to zdá nějak podezřele levné. Na druhou stranu to asi nebude čistý Android a na aktualizace můžu zapomenout. Má to aspoň podporu na xda, že bych si tam flashnul Nougat nebo tak něco?
qqu90
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lojzak02 26. 9. 2016 11:33

Tak OnePlus3 za 11K je nejlepší telefon v týhle cenový relaci. Vysoce výkonný, výborně optimalizovaný, na updaty je spoleh BBK je pro OP dodává pravidelně, plus nadprůůměrná podpora na XDA a OP fóru... čistý droid to není, je to OxygenOS, vzhledově se pure droidu blíží daleko více než jiné nadstavby, plusem je, že existuje hromada alternativních ROMek...

Nougat se zatím testuje a není ještě vyladěnej, časem bude.
lojzak02
BAN

Odeslat příspěvekod pedes 26. 9. 2016 11:38

Pokud to úplně nehoří, tak velice dobře vypadá nedávno představený Huawei Nova - na czc ho připravuji s cenovkou cca 9900Kč a je to slušně vybaný model elegantního vzhledu.
pedes
Junior

Odeslat příspěvekod secho 26. 9. 2016 11:42

Také hledám nový telefon a krom tohoto Nexusu, který mě také padnul do oka, si ještě počkám na Asus Zenfone 3 za 9990 Kč, až vyjde v říjnu. 4GB RAM a 64GB interní uložiště, pro mě jasná koupě...jen ta baterie 2650 mAh, počkám na recenze.
secho
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod qqu90 26. 9. 2016 16:39

lojzak02 píše:Tak OnePlus3 za 11K je ... výborně optimalizovaný, na updaty je spoleh BBK je pro OP dodává pravidelně, ...

Já jsem četl i něco jiného. Že navzdory high-end specifikacím to občas sekne a že s aktualizacemi nemám počítat. Tak kde je prauda, ministři?
qqu90
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lojzak02 26. 9. 2016 17:57

OP3 je pro mě něco jako Nexus, vlajky konkurence Samsung řada S, Sony řada Z a X mají výbornou podporu, OP je na tom podobně, OP2 dostal MarshMallow, jestli dostane Nougat netuším, u OP3 lze očekávat, že Nougát časem bude, když ne oficiální, tak na komunitní ROMce už se pracuje... vyber si co chceš, tak výbornou podporu jako řada Nexus to nemá, ale komunitní podporu má na stejné úrovni už je S7 a S7 Edge a zmíněný Nexus.

O sekání nic nevím, co vím, tak výrobce dodává poctivě aktualizace všech minor issues, které se v mezičase vyskytly, memory management foťák dostal již v minulosti aktualizace.

Každopádně ti ho nikdo nenutí, za nížší cenu tu máš Vodafone Platinum 7 (ten asi moc aktualizací nepobere, ale má stock ROM), pak ten Archos.

Honor 8 má slíbenou dvouletou podporu...

Nexus 5X bych si fakt nekupoval, není to vysloveně špatnej telefon, ale za tu cenu lepší Moto X Play nebo Huawei Mate S.
lojzak02
BAN

Další stránka