Nahrada za LG G4

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod TomZ 3. 11. 2016 23:02

Ahoj,
Po necelem roce se zene zasekl Lg G4, ktery jsem ji poridil a reklamace byla vyrizena vracenim penez (12.000kc).

Chci se poradit jakou vybrat nahradu.

Pozadavky
Velikost max jako g4
Kvalitni display 5-5.5
Kvalitni fotak - velmi dulezite
Slusna vydrz
Rozumne zpracovani
Android 6, nejlepe s vidinou upgrade.
Vymenna baterie vyhodou
Do 12.000kc

Obejde se bez bezdratoveho nabijeni, ctecky otisku prsu.

Z meho pohledu
- LG G4 - dostacuje, dobra cena, ale uz nebude upgrade a strach z toho, ze se objevi stejna vyrobni chyba po zaruce (telefon ze cykli pri bootovani)
- LG G5 - zda se mi jako dobra nahrada, ovladani bude stejne, fotak taky, dobre zpracovani
- Dal se v tom nevyznam - tzn neco co bude lepsi jak g5 ze stejne nebo mene penez. Honor 8?

Dik
TomZ
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 3. 11. 2016 23:07

Vem LG G5 dokud ještě je ve známějším eshopu. Honor 8 nemá vyměnitelnou baterii.
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod TomZ 3. 11. 2016 23:25

On se ukoncuje prodej? Nicmene to o vikendu omrknem a pak hned objednavam...
TomZ
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 3. 11. 2016 23:31

To ne, ale je v prodeji výhradně EU distribuce a to znamená objednat buď u CZC nebo Max-shopu, s ostatními eshopy tady nejsou zkušenosti (Mironet negativní)
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod coyd 4. 11. 2016 08:20

Toho ze se dostanes k vadne serii G4 bych se nebal (kdyztak si pohlidas vyrobni cislo), ale jako nahradu bych zvazil OnePlus 3, Honor 8, Huawei P9 atd. popripade ta G5. Vymenitelnou baterii ma samozrejme jen LG
HUAWEI P10 (Graphite Black)
coyd
Junior

Odeslat příspěvekod Kepajko7 4. 11. 2016 08:49

Môj typ je lg g5. Keď zoberieme do úvahy že telefóny ako one plus3,huawei p9,honor8 a lg g5 su na podobnej úrovni tak hľadáme pridanú hodnotu a tá je v prospech lg g5 ako vymenitelná batéria,16 mpx fotoaparát z ois ktorý fotí v plnej kvalite 16/9 a aj pri fotení pri zoome má veľmi kvalitné fotky plus širokoúhla fantastická kamera tak čo sa týka fotoaparátu podľa mňa nemá konkurenciu.Ďalej by som dal ako veľké plus hodiny a notifikácie na vypnutom displeji a perfektný hlasno hrajúci basovo ladený reproduktor.Samozrejme nesmieme zabudnúť na snapdragon 820 a 4gb ram.Lg g5 mám asi dva mesiace a maximálna spokojnost.Páči sa my aj dizajnovo ale to je subjektívny názor a ešte jedno malé plus veľmi dobre sedí v ruke vďaka zaoblenému tvaru.Keď máš ďalšie otázky tak rád odpoviem :-)
Kepajko7
Junior

Odeslat příspěvekod roman II 4. 11. 2016 08:58

budu se taky zbavovat své G4 a ve výběru zbyl Oneplus 3 a G5. Jelikož O3 nemá paměťovku a video natáčí občas tak nějak divně trhaně tak volba padla na G5
roman II
Junior

Odeslat příspěvekod TomZ 5. 11. 2016 13:29

Byli jsme se na g5 podivat, ale meli jen g5 se. V ruce se drzi fajn, jen z boku neco trochu skrabe. Mozna jeste byla ochranna samolepka.

Bohuzel ted g5 titanova nebo stribrna vubec neni, tak musim bud pockat a nebo vzit g4. Chjo...

Resp bud tento obchod http://www.levnejmobil.cz/lg-g5-se-h840-silver-ee_d37568.html
Nebo rozbaleny z czc https://www.czc.cz/lg-g5-h850-stribrna/188502b2/produkt

Co myslite, ze je lepsi?
TomZ
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 5. 11. 2016 16:25

Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod roman II 5. 11. 2016 16:44

TomZ: přece nebudeš dávat 11 tis. za poškrábaný telefon z czc, já jsem chtěl pořídit G5 z Maxshopu ale nemají titan ani stříbrnou variantu, do zlatý se mi moc nechce, no ještě zbývá růžová:-), zkusím ještě počkat jestli ho nenaskladní, potom se podívám po ostatních shopech
roman II
Junior

Odeslat příspěvekod TomZ 5. 11. 2016 19:08

Gold jsem videl a hezky neni, pink nepripada v uvahu.
Je fakt, ze novy bude lepsi. Zkusim prozkoumat kvalitu tech dalsich obchodu.

Na webu levnej mobil pisi evropska distribuce. tzn by to pripadne slo reklamovat primo u lg, ne? Resp jde nejak overit, ze to neni sedivka?
TomZ
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 5. 11. 2016 19:25

Distribuci zjistíš podle IMEI
EU distribuci reklamuješ pouze v eshopu, kde jsi koupil
Ověřené eshopy s EU distribucí
Max-shop
CZC
Mall.cz
Ostatním bych se obloukem vyhnul
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod TomZ 5. 11. 2016 19:27

S Mironetem je problem? Je to dost zavedeny obchod. https://www.mironet.cz/lg-g5-h850-eu-di ... +dp291327/
TomZ
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 5. 11. 2016 19:35

Mironet býval kdysi ok, ale po negativních hodnoceních tady na MM a po shlédnutí reportáže na ČT1, kdy zákazník koupil iPhone a po nějakém čase zjistil, že je poskládaný z několika různých telefonu a odmítnutí uznat oprávněnou reklamaci, jsem tento eshop přestal doporučovat
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod Carismatico 6. 11. 2016 00:27

Co se týče LG G5 z Mironetu ani náhodou. Je to distribuce z Portugalska, což samo o sobě neznamená nic špatného, ovšem co je "průser" jedná se o novinářské verze. Čili zablokovaná možnost aktualizací, bootloader, který nejde odemknout. Bohužel je to zřejmě celá dodávka, kterou mají. Vyzkoušeny mám čtyři kusy....
Xperia S White + Wave 3 + Galaxy S II + S III

Mobilní poradenství a konzultace, více v "zeměkouli" :D
Carismatico
Moderátor Galerie

Další stránka