wp>android, 5´palců max, LTE, DualSim, tenký 5-6tis.

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod AndrewSimek 8. 11. 2016 22:05

Ahoj,
win phone mám už od verze 7 kdy byla ještě v angličtině, rozhodl jsem se ze stávající Lumia 650 DS přejít na Android. Moc se ale neorientuju zejména v čínských modelech (Lenovo/Xiaomi) a verzích LTE, ... požadavky:

-Android (web,maily,volání, app, navi. žádný hry atp)
-5 palců ideálně, mám radši svítící Amoled než IPS
-DUAL SIM + karta, pokud hybrid, tak myslím 16gb je minimum
-LTE (T.mobile)
-ne krabici, nechci akceptovat nic nad 150gramů a 8.5 tlouštky.
-obstojný foto na denní momentky a FULLHD video - kvalitativně lepší jak zmíněná Lumia (i když zrovna 650tka má jen HD)
-cena 6.000,-Kč, nekupuju mobil na věky,

Co mi z tohohle vypadne?
P9 lite, Honor 7lite,Redmi3s,Vibeshot nebo třeba taky Dooge Y300. :)
Nebo jít do nějakýho Samsungu? Díky za rady ;o
AndrewSimek
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 8. 11. 2016 22:23

Samsung Galaxy J5 2016 Duos
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod melipa 8. 11. 2016 22:45

Taky se přimlouvám za Samsung j5 2016, jen už to není "duos" ale prostě dual sim ;) Slot je nehybridní, amoled a pěkný foťák, všechno to splňuje myslím...
melipa
Junior

Odeslat příspěvekod Cooker 9. 11. 2016 09:26

Před měsícem jsem řešil úplně stejný "problém", jen jsem přecházel z Lumie 550 - potřeboval jsem dualSIM do 6 tisíc a nabídka přístrojů s Windows je mizerná (a lepší to nebude).

Vybral jsem Samsung J5 2016 a jsem spokojenej, neb vše funguje. Jedinou lehce otravnou věcí na J5 je absence senzoru intenzity okolního světla a jas displeje tedy musíš regulovat ručně. Jinak můžu J5 s čistým svědomím doporučit.
Samsung Galaxy NOTE10 Lite
Dell Inspiron 15 7559 + HP ProBook 430 G5
Cooker
Junior

Odeslat příspěvekod Katikakus 9. 11. 2016 10:08

Xiaomi Redmi 3S nabidne za stejne penize 3GB RAM a 32GB ROM, cili hybridni slot pro druhou kartu neni problem a vyrazne vykonnejsi SD 430, ktery zastaraly SD 410 v J5 rozdrti s prstem v nose. Nez tady zase nejaky chytrak zacne brecet ohledne LTE, verze Global podporuje samozrejme vsechny ceske frekvence.
Katikakus
Junior

Odeslat příspěvekod melipa 9. 11. 2016 10:56

Katikakus: Zapomněl jsi říct, jak je to s reklamací Xiaomi v čr ;-)
melipa
Junior

Odeslat příspěvekod roy1 9. 11. 2016 11:30

A co jako? Pokud koupí v ČR, jako každý jiný telefon dva roky záruky, pokud venku tak snad ví jak to pak se zárukou je. Každý je snad gramotný a místo nákupu si vybere dle svých preferencí.
roy1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod AndrewSimek 9. 11. 2016 11:43

Jediný teda co nechápu proč jsou tak těžký a tlustý. V tomhle Lumia 650 byla super - 2xSim+karta+5palců, 120gramů a 6,9mm na tloušťku.

Tak jdu na ně zevrubnějc kouknout.

-- 9. 11. 2016 12:44 --

xiaomi nabízej v CZC, Alze, Mironetu... tak snad to nebude tak zlý ne ;)
AndrewSimek
Junior

Odeslat příspěvekod janekjankovatej 9. 11. 2016 12:27

xiaomi Redmi3 4100 baterka - to musí něco vážit
janekjankovatej
Junior

Odeslat příspěvekod opasino 9. 11. 2016 13:27

Jo, to váží, 144 g, což je úplně v pohodě na ty rozměry telefonu a kapacitu baterie.
opasino
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod standavfr 9. 11. 2016 13:28

Co takhle Honor 7 lite?Xiaomi je spíš pro hračičky,já s redmi 1s moc spokojený nebyl.Jedna aktualizace stíhala druhou,ale pořád to moc nemakalo.Nedávno jsem nakoukl na forum miuios a o moc lepší mi to nepřijde.
standavfr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Katikakus 9. 11. 2016 14:22

Redmi 1S je uz hodne historicky kousek, situace se vyrazne zmenila. Navic aktualizace lze vypnout a nechat konkretni stable verzi.
Katikakus
Junior

Odeslat příspěvekod opasino 9. 11. 2016 15:42

Já osobně s Xiaomi Redmi 1S má také docela špatné zkušenosti. Včera jsem však koupil holce k vánocům Redmi 3, tak uvidíme, jak se ta situace změnila.... Ale na rovinu, moc tomu nevěřím. Jí to bude stopro stačit, ale sobě bych řadu Redmi už asi jen tak nekoupil, nebo bych se hodně hodně rozhodoval. Záleželo by na ceně, zkušenostech uživatelů, atp.
Na druhou stranu, že by mělo být Xiaomi výrazně horší než Honor, si zase nemyslím, vždy záleží na odladěnosti konkrétního modelu.
opasino
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod standavfr 9. 11. 2016 17:43

Tak nějak mi ti emiui přijde stabilnější.Brácha má P8 lite asi půl roku a bez problémů,já včera koupil P9 místo lumie 930 a líbí se mi to čím dál víc.
standavfr
Mírně pokročilý