Má smysl Lumia 650?

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod hulman_posvatny 29. 11. 2016 17:23

Zdravím,

rád bych se s vámi poradil. Přítelkyně používá už roky stařičkou Lumii 520 a až na nějaké občasné neduhy, které jsou vzhledem k věku a ceně (mluvím o mobilu :lol: ) již odpustitelné, je naprosto spokojená a vyjádřila se, že když by kupovala nový, asi by koupila znova Windowsy. A já si řikám, že by si zasloužila už něco novějšího a pokukuju po L650, které se dá sehnat nová už za 3000 českých. Sám dobře vím, jak na tom Windows jsou, ale pokud se podíváme optikou jejího využití - což je poslech hudby, internet, volání, sms, whatsapp a sem tam nějaká mapa, je tu předpoklad, že bude spokojená? Jde mi spíš o to, aby třeba v lednu neskončil whatsapp či tak něco :-)

Koukal jsem i na androidy, ale tam bych podle mě musel asi trochu přitlačit na ceně, abych jí to úplně nezhnusil nějakým čínostrojem s 1GB RAM...

Díky za radu
hulman_posvatny
Junior

Odeslat příspěvekod standavfr 29. 11. 2016 17:50

Na nějaké základní používání to určitě stačí,jaká bude budoucnost ti teď stejně nikdo neřekne.
standavfr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod johnface1987 29. 11. 2016 18:15

Volání, hudba, sms, možná browser. To vše zvládne (to zvládly i mobily v roce 2005), to je ale asi tak konec, alespoň dle mého názoru. Otázka podporovaných aplikací - nikdo neví, nespoléhal bych na to. Mimo to, fakt mizerný foťák.

Poskládej si priority a něco přihoď, pořiď radši čínostroj s 2GB RAM - třeba Xiaomi.
johnface1987
Junior

Odeslat příspěvekod secho 29. 11. 2016 20:50

Zkus třeba Asus Zenfone GO ZB500KL za 3700 Kč, to vypadá dobře. A pak tam hoď nějaký Windows launcher :-)
secho
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Nick Cave 29. 11. 2016 21:19

Asus Zenfone Go nemá LTE, nebrat
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod hulman_posvatny 29. 11. 2016 22:18

Jojo, cokoliv bez LTE je mimo výběr. Ale nad tím Xiaomi jsem přemýšlel.
hulman_posvatny
Junior

Odeslat příspěvekod Team 29. 11. 2016 22:31

Jako uživatel L650 mohu říct, že to je pěkný, elegantní, lehký a tenký telefon (i když trochu nudný oproti barevným Lumiím) s kvalitním displejem a "velkou" vnitřní pamětí. Foťák je dle mě pořád nadprůměr, přední kamerka i víc jak nadprůměr Samozřejmě tohle všechno je vztaženo k cenovce 3 000 Kč.

Co mě až tolik nepotěšilo je výdrž baterie (max 1,5 dne, při vyšším využití 1 den), telefon sice není pomalý, ale po odladěných WP 8.1 je rozdíl přeci jen zřejmý (ale i tak bych už se k 8.1 nechtěl vracet).

Co se budoucnosti týče, já to risknul, že 2 roky, než budu zas telefon měnit, podpora těch důležitých základních aplikací bude. Jestli i pak bude mít smysl jít znovu do telefonu s Windows se nechám překvapit.
I don't think, I drink.
Team
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 29. 11. 2016 22:36

Lumia 650 ve známých eshopech stojí 3,5tis. v těch levnějších nebrat
http://mobilni-telefony.heureka.cz/micr ... umia-650/#
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod Letadlo 29. 11. 2016 22:37

Osobně moc nechápu ty názory, že jsou WM10 nějak problematické nebo nedej bože nepoužitelné. Já sám používám WM10 na dnes již oficiálně nepodporovaném Ativu S k plné spokojenosti. (Hlavně volání, psaní SMS a e-mailů, prohlížení webu, sledování videí, navigace přes Mapy a Mapy.cz, záznam cyklotrasy a budík.) Pokud nyní dostačuje verze 8.1, verze 10 bude dozajista také.

Lumii 650 jsem měl možnost si ošahat v obchodě a za tři tisíce je to, myslím, dobrá koupě. Sám přemýšlím, že ji k Vánocům koupím matce. Hardware nijak zvlášť nenadchne, nicméně stačí na to, na co to stačit má. I ten fotoaparát mi nepřipadal nijak zvlášť tragický, jak se na internetu píše - ale na druhou stranu musím zase přiznat, že se neorientuji v možnostech fotoaparátů dnešních špičkových telefonů. (Ono je to taky potom o penězích, že.)

Nick Cave: Z čeho tak soudíš? Osobně bych šel do osobního odběru v ochodě, který má místní sídlo, pak by s tím zase až takový problém být neměl.
Letadlo
Junior

Odeslat příspěvekod hulman_posvatny 29. 11. 2016 23:42

Díky za postřehy uživatelů! Jo, na budík jsem zapomněl, kdo čtu, co napsal Letadlo :-D
Z těch obchodů, co mají pobočku v Praze bych se nebát to vzít, s jedním z nich už mám vlastní zkušenost a bez problému.
hulman_posvatny
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 29. 11. 2016 23:52

Letadlo: v těch méně známých eshopech může být problém s případnou reklamací apod. Ale pokud některý z těch levnějších eshopu znáš a reklamace vyřizují bez problému, tak se dá koupit i tam..
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod secho 30. 11. 2016 10:19

Nick Cave píše:Asus Zenfone Go nemá LTE, nebrat

Hmm a ja podle popisu na alze myslel, ze tenhle novy Asus GO ma LTE. Pokud jsem to pochopil spatne, tak se omlouvam a samozrejme, bez LTE telefon nebrat...
secho
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Nick Cave 30. 11. 2016 13:31

Alza někdy kecá ve specifikacích (ale sem tam bohužel i další eshopy) Asus Zenfone Go je telefon staršího data
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod vormen 1. 12. 2016 18:10

Hlavně se hodně velkým obloukem vyhni při přechodu z WP telefonům Asus! Nic horšího co do HW spolehlivosti se snad nedá koupit a co se SW týká, tak to je totální katastrofa. Nejvíc balastu, co nejde odinstalovat/zakazat a nechutná, nespolehlivá nádstavba a spousta chyb ve FW. Já jsem měl vyšší model asi den a půl a šel rychle pryč. Už jsem letos zkusil 4 telefony, takže vím o čem mluvím.
vormen
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Nick Cave 1. 12. 2016 18:16

Kvůli jednomu modelu, který jsi vlastnil den, nemůžeš hodnotit všechny Asusy, prostě ti tahle značka nesedla, to je vše..
Nick Cave
Administrátor

Další stránka