Jaký dual sim do v ceně 7 - 10 tis.

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod drevokocur 89 5. 7. 2017 08:19

roy1: Nevíš jak je na tom komunita okolo Lenov, jestli se dá něco najít i když to třeba oficiálně Lenovo nevydá? Protože třeba P2 se mi fakt líbí, ale někteří lidi mě v mém okolí od Lenova odrazují. Přitom funkčně mi příjde že lenovo dělá modely tak, že tam dává to co člověk opravdu využije a je to za slušné peníze.
drevokocur 89
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod OndrejNecas 5. 7. 2017 08:51

Celkem dobrou komunitu mají především modely Moto. Pokud třeba za rok a půl nevyjde oficiální cestou nová verze androidu pro Moto, tak s velkou pravděpodobností pojede do dvou měsíců v relativně vyladěné verzi na XDA.
Byl jsem nikde, znám nic
OndrejNecas
Junior

Odeslat příspěvekod lukodlak 5. 7. 2017 10:40

Je pravda, že lenovu se moc do aktualizací nechce ...

Za zmínku stojí ještě Nubia Z17 Mini.
Zajímám se o elektroniku a programování.
lukodlak
Junior

Odeslat příspěvekod freddy158158 5. 7. 2017 12:05

je fakt že Lenovo to s aktualizacema nějak nepřehání ale P2 ma sedmičku.
navíc Lenovo má (a mělo) v sobě vychytávky na které se u jiných čekalo až do nějaké aktualizace ;-)

drevokocur 89 : co tě tak láká k instalaci co jiní nemají? ja myslel že doba flešování už je pryč :hm
freddy158158
Junior

Odeslat příspěvekod drevokocur 89 5. 7. 2017 15:10

freddy 158158: tak jako Lenovo pořád patří mezi favority to ne že ne, ale prostě pokud chci mít mobil pokud se nic nepokazí 3 roky tak by nějaká aktualizace neuškodila. Navíc většinou to přináší nějaké vylepšení.

Ta Nubie Z17 mini taky nevypadá špatně
drevokocur 89
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod freddy158158 5. 7. 2017 19:59

drevokocur : co bude ti nerekne nikdo.co bylo ja :-D .. mam P1 (20 mesicu) aktualizace na šestku.dal nebude nic. to same u P1pro (10 mesicu).
P2 aktualizace na sedum. dal nepocitam. P2 trošku ošulili o pár věci co ma P1 ale zase sedmicka nabizi par věci co by se šiknuli. (dělené obrazovky) ale na to je 5,5" malo.
jinak ma vse co ma i konkurence v aktualizacich ted. Phab by byl super ale vyšel pozdě a aktualizace nikde ( mohl dostat sedmicku. škoda ) .. nic jineho v dohledne dobe nevidim. myslim ze se zaměřili na řadu Moto.
nebál bych se P2 i kdyz nemá papirove parametry dnešnich špiček.tri roky v normálnich rukach vydrzi snad uplne kazdej mobil ;-)
Ps : na P2 me irituji tlačitka na displeji.nastesti jdou vypnout a jde je nahraditfunkcemi senzoroveho tlacitka.
na P1 je tech funkci ale vic.jsou to diletanti. o hybridslotu ani nemluvim :-D
freddy158158
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 5. 7. 2017 20:12

lukodlak píše:Je pravda, že lenovu se moc do aktualizací nechce ...

a ostatním výrobcům ano? Vždyť na vyšší verzi Androida se čeká u nekterých značek poměrně dlouho a ne každá se podaří, podívej se třeba do vlákna LG G4
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod lukodlak 5. 7. 2017 21:03

Ano, ale lenovo neaktualizuje ani na nejnovější bezpečnostní záplatu.
lukodlak
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 5. 7. 2017 21:14

mám Lenovo Phab2 Plus 4,5měs. a zatím přišly 2 větší aktualizace
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod lukodlak 5. 7. 2017 21:25

Skvělé. Je dosti možné, že se polepšily. Např. na vibe Z2 přišla snad jedna aktualizace za 1,5 roku.
lukodlak
Junior

Odeslat příspěvekod freddy158158 6. 7. 2017 07:15

tak vono taky záleži co ta aktualizace přináši že? .. pokud je to třeba vylepšeni senzorového tlačitka aby mělo více funkcí a tady s velkou pompou se tu čekalo a oslavovalo tak to ma řada vibe už v zakladu. tak nač aktualizace že? :-D
freddy158158
Junior

Odeslat příspěvekod oooooooooo 6. 7. 2017 08:48

To ma totiz v zakladu Android obecne Jenom to zasil tak sikovne aby se k textovymu souboru kde se definuje na kazde tlacitko akce nedostal kazdej,at uz hardwarove nebo senzorove tlacitka umi tri libovolne akce klik - akce dlouhe podrzeni - akce,dvouklik - akce.
Jde to menit s rootem i bez rootu na kazdym jednom telefonu.
DELENOU obrazovku umi kazdej sestkovej Android :-)
Prepsani polozky user na userdebug a objevi se k aktivaci v modu pro vyvojare.Pokazdy stejny,v 7.1.2 jde odemknout veci z nevydane osmicky.
oooooooooo
Android Maniak

Odeslat příspěvekod drevokocur 89 6. 7. 2017 09:17

oooooooooo: ahoj jakou značku popř. model s jakými parametry by sis vybral ty? Co se týče různých nadstaveb atd.

Já čím víc nad tím uvažuju tak tím víc se v tom začínám ztrácet. Dokonce uvažuju o Stand- by dualsimu, ale nevím jak Stand-by dualsim funguje, když tam budu mít dvě sim 1 na hovory a druhou jen datovou na prohlížení netu. Zda když si budu prohlížet něco na netu tak se mi půjde na druhou dovolat atd. Mám v tom trochu zmatek no :)

Ono je to taky tím že Vernee Apollo Lite měl v Antutu nějakých 88 tis. a nechce se mi moc jít do něčeho méně výkoného :D
drevokocur 89
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod oooooooooo 6. 7. 2017 10:15

Mam lenovo vibe x3,Lenovo vibe x3 lite aka k4 note,no a sice je muj ale byl mi zkonfiskovan, tak ještě note 4,nicmene nema cenu řešit co si vybral nekdo jinej :-)
Ani na jednom nemam puvodni firmware,navic pochybuji ze zakladni pozadavky se budou shodovat - moznost vymenit firmware - nutne,moznost provozu xposed,absolutne nutne,kvuli tomu provozuji dualrom,7.X kvuli zmenam v jadre se nedari portnout,NFC,dioda,velikost 5.5,transparent proxy - jinak o soukromi a bezrizikovym provozu si muzete nechat tak vykladat pohadky,z toho vyplyva root je nutnost,existence kryciho skla,musi jit koupit,chovam se k telefonu jako k telefonu takze spotrebni veci,zadny opecovani nebo premysleni jestli mam v kapse klice, hooodne hlasitej - takze repro vepredu,idealne tak jak htc nebo vibe,ctecka,nfc.Jestli ma o 20000 bodu min v nakym blbuntu testu,tim se netrapim,to necham tem co potrebujou honit body protoze 60 procent vykonu jim zere samotnej provoz systemu.
Nicmene co jsem vyjmenoval je to z čeho u koupe ani v jedmom bode nemuzu delat kompromis,mimo NOTE neexistuje nic za co bych byl ochoten dat vic nez 10000 a co by si to mohlo obhajit necim extra,no dobře S8 a dualbluetooth,neplest s pripojenim bluetooth k vice zarizenim.Note od samsungu,pochopitelně,25000 si v mych ocich obhaji,pokud dotycnej tusi jak moc vychytany je wacomm digitizer
FHD,3 giga ram,to je samozrejmost u koupe dnes,veci typu LTPS milej bonus ale nic co by bylo typu - nema,neberu.
oooooooooo
Android Maniak

Odeslat příspěvekod drevokocur 89 6. 7. 2017 10:30

oooooooooo: takže kdybych dal na výběr ze čtyř typů cca do 10 tis. a to Lenovo P2, Lenovo Moto G5+ Nubia Z11, Nubia Z17 mini tak by sis vybral asi tu G5+ kvůli čistému androidu. Jako přehnaně body v antutu neřeším, jde mi spíše o komunitu, protože když je nějaký problém mnohdy ta komunita je důležitější, jak už jsem psal čínských telefonů se nebojím, ale u kterého výrobce najít kvalitu a přitom i dobrou komunitu. Nechci zažít to co u Vernee že za rok umřel.
drevokocur 89
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka