do 5 palcov, 100-200 EUR

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod pepke-pletke 21. 7. 2017 15:40

ahojte,
kupujem novy telefon, doteraz som pouzival Lumiu 630. moja predstava je podobny low-end:

displej max. 5 palcov (velky telefon nechcem)
cena do 200 EUR, cim menej tym lepsie
pouzivanie na zakladne veci (telefon, SMS, internet, youtube, socialne siete)
fotoaparat vzadu aspon priemerny + predne foto
vykon priemerny - teda aby bol pouzitelny aj za dva roky, ale nic extra.

prehlad vobec nemam, zatial ma zaujala Nokia 3 (150 EUR) a narazil som na refurbished iPhone 5S z Amazonu (190 EUR), na ktorom sa mi paci hlavne velkost aku nema hadam ziadny iny v ponuke (4 palce), na druhej strane je to stary model.

(ako pozeram, hodne sa tu odporucaju telefony xiaomi, tomu by som sa ale rad vyhol.)

dakujem vopred za vsetky rady :)
peter
pepke-pletke
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Hesperus 21. 7. 2017 15:48

V low-endech xiaomi výbavou nemá konkurenci. Proč se tomu chceš vyhnout? Jestli to je z důvodu čínské značky, tak měj na paměti, že VŠECHNY telefony jsou z Číny.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Sennheiser Momentum 4
Fiio K9 Pro ESS, Sennheiser HD595, Focal Elear
Ryzen 9 5900X, RX 6700 XT, 32GB RAM, Samsung 980 M.2 1TB, MSI Tomahawk B550, Fractal Design Ion+ Platinum 660W,
Hesperus
Junior

Odeslat příspěvekod Mangalica 21. 7. 2017 19:32

Nic lepšího než Xiaomi 4X v této kategorii asi nedostaneš...
Mangalica
Junior

Odeslat příspěvekod M@ngo 21. 7. 2017 23:04

z osobní zkušenosti, xiaomi 4x... za ty prachy toe prostě supr
MM...3310 5210 7210 N80 P900 P910i (5000) BB9780&apod. ... nová éra ...MM
M@ngo
Junior

Odeslat příspěvekod pepke-pletke 22. 7. 2017 13:52

ku xiaomi nemam doveru, radsej prezijem aj slabsi vykon. a 4X je 5,5 palcovy, co je uz moc...
História je svedkom doby, dňom pravdy, životom pamiatky, majstrom života a hlásateľom uplynulých čias.
pepke-pletke
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Nick Cave 22. 7. 2017 14:00

Xiaomi Redmi 4X má 5p displej
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod Katikakus 22. 7. 2017 14:51

Co je duvodem tve neduvery? Ty telefony spokojene pouzivaji miliony uzivatelu. Neni to spis o tve neznalosti/neinformovanosti? Viz displej u 4X - tato informace i celkove rozmery telefonu (coz je dulezitejsi nez samotna velikost displeje) jsou snadno dohledatelne. Xoaomi se opravdu bta nemusis. Jedine, na co je potreba dat pozor, tak abys koupil Global verzi - kvuli 800MHz LTE.
Katikakus
Junior

Odeslat příspěvekod dockalacek 22. 7. 2017 16:19

Já ho dokážu lidsky pochopit, ačkoliv jsem byl v jiném vlákně setřen, když jsem doporučil dražší telefon s horšími parametry, což zní možná nelogicky. Šaomi je skutečně parametrově TOP, ale nejsem tak přízemní, abych neviděl, že ho prostě někdo nechce z principu. I když ten nadšený výskot kolem této značky na fóru by ho přesvědčit mohl.

Jenže jako si třeba někdo nekupuje hadry od Vietnamců nebo korejská auta, i když to druhé se za roky výrazně kvalitativně posunulo, někdo si nemusí kupovat určité značky mobilů. Šaomi si na větší důvěru zákazníků v ČR bude muset počkat. Nad Huhavejem a Honorem se taky ofrňovaly nosánky a dnes v pohodě, podobný osud čeká i tuhle značku. Někde jsem četl, že se Xiaomi chystá oficiálně vstoupit na český trh, čímž se určitě kvalitativně posune i servis.
Athlon 200GE, Noctua NH-L9a Chromax, 2x8GB RAM DDR4 3000, Gigabyte B450-I, SSD Seagate Barracuda 120 500GB + SSD WD Blue 3D 500GB, Seasonic GX-550, Silverstone Sugo, 1x Noctua 140 mm (vpředu)
dockalacek
Administrátor

Odeslat příspěvekod metyn 22. 7. 2017 17:13

taky sem k šaomi měl nedůvěru, zkusil sem 4a a putoval zpět, pak mi to nedalo a po zkoušce hujahej Y 6II, který jsem nemohl akceptovat, jsem vzal RN4 a už bych neměnil - rozdíl je mezi nima pro mne veliký, klukovi sem zakoupil 4x a taky spokojenost, jen je zapotřebí hodit předsudky za hlavu a vyzkoušet, Meta
metyn
Junior

Odeslat příspěvekod Hesperus 23. 7. 2017 11:48

Já třeba chápu, pokud má někdo s nějakou značkou špatnou zkušenost, tak ji logicky už nechce koupit, i kdyby se zlepšila. Pokud zkušenost nemám, tak to klidně zkusím. Vždyť se to dá objednat přes internet a pokud to opravdu bude tak hrozný, vrátím to do 14 dnů.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Sennheiser Momentum 4
Fiio K9 Pro ESS, Sennheiser HD595, Focal Elear
Ryzen 9 5900X, RX 6700 XT, 32GB RAM, Samsung 980 M.2 1TB, MSI Tomahawk B550, Fractal Design Ion+ Platinum 660W,
Hesperus
Junior

Odeslat příspěvekod Loader 23. 7. 2017 12:15

Pánové, shodneme se, že to není o značce, ale o konkrétním modelu.

Platí to pro čínské draky i pro velké hráče.
Administrátor fóra MobilMania.cz | Příspěvky odporující pravidlům fóra nahlašujte.
Loader
Moderátor