Menší velikost - maximum je těch max 5´´... Hodně sportuji a potřebuji, abych mobil dala pohodlně do kapsy a aby byl pohodlně ovladatelný jednou rukou
Dobrý fotoaparát - ráda fotím a nosit s sebou fotoaparát je pro mne velmi nepraktické. Ráda bych měla slušný foťák přímo v mobilu. Chci aby měly výsledné fotografie a video minimálně stejnou kvalitu jako stávající Z3C. Ideálně kdybych si v tomto směru ještě polepšila, protože fotoaparát je pro mne asi nejdůležitější.
Svižný systém - mobil používám k práci - jedná se především o vyřizování emailů, sem tam nějaký hovor. Občas si zahraji nějakou nenáročnou hru, ale to není nutnost.
Výdrž baterie - ráda bych, aby mobil při běžném používání - pár hovorů, nějaký ten email, FB, whatsup, zaplá data a pod. vydržel alespoň ten den.
IP 68 - vzhledem k mému aktivnímu životu bych za IP 68 byla moc ráda, ale asi by to bylo už opravdu moc. Nepotřebuji mobil koupat pod vodou, ale mobil mne doprovází všude, i při sportu... a to se člověk zapotí, občas zmokne... A i když mám mobil v kapse, tak je vlhkosti vystaven více, než když cestuje pouze mezi kanceláří a domovem

Pokud bych se cenově vešla do nějakých cca 13 000, bylo by to super. Samozřejmě něco málo navíc jsem ochotna ještě dát. Jde mi hlavně o to, aby byl telefon spolehlivý a vydržel. Nechci kupovat zařízení na dva roky a pak jej hodit do koše.
Existuje nějaké zařízení, které splňuje alespoň většinu (velikost, fotoaparát) mých pořadavků? Uvažovala jsem, že bych znovu koupila Z3C, ale bojím se, že už je to starý model a podpora nebude trvat moc dlouho. Další ve výběru byla Z5C, ale ta už se nevyrábí a na netu je k dispozici pouze EU distribuce z neověřených obchodů. Teď jsem koukala na nějaké iPhony.... SE, 5s, 6... Ale trochu se bojím iOS. Nikdy jsem ho neměla, vždy pouze android. Dále je pak v recenzích hodně doporučovaný honor, huawei, S6... ale to už jsou dle mého všechno už moc velká pádla.
Poradíte prosím, co koupit? S dobrým poměrem cena/výkon? Moc díky za váš čas.