Já můžu zase tento názor s klidem vyvrátit. S Androidem jsem začínal ve verzi 1.5 na svém T-Mobile G1, od té doby postupně (současně s iPhony) až po Android 7, který mám do teď. iPhony od 3GSa až po současnou osmičku.
Takže můžu porovnat celkem snadno a asi takhle - Android od nějaké šestkové verze (lépe sedmičkové) je poměrně v pohodě použitelný, ALE ... iOS je prostě stále příjemnější na používání. Svižnost, plynulost, čistota, gesta, intuitivní ovládání, výborné UX, ... samozřejmě i samotný pocit z iPhonu díky materiálu a přenosti výroby skvělý. Stejně tak celý ekosystém Applu (iCloud, zálohy, propojení s případným macOSem a tak dále). Je toho hodně a nezaujatého člověka to prostě baví. Android tohle nezvládá ani z poloviny tak dobře. Skoro ke všemu je nutná nějaká aplikace 3. strany... a to mě třeba osobně vůbec nebaví.
Rozhodně se iOSu neboj, jak tady někteří tvrdí, většinou jsou to jen ti, kteří na iPhone ve svém životě nedosáhnou, takže lžou, nebo jen haní to, co mít sami nemůžou.
-- 29. 1. 2018 12:56 --2Alex75: Vám přijde tichý režim jako něco složitého?

co může být jednodušší, než jedno k tomu určené fyzické tlačítko? Nic. Historie hovorů? naprosto přehledná a skvělá, v čem se nevyznáte? Nahrávání hovorů? Ano, to tam není. Ostatně pro jiné, než své účely stejně bez souhlasu protistrany nemůžete. Nastavení je naprosto intuitivní a jednoduché - vše na jednom místě. Ovládání - jednoduché, v celém systému jednotné. Nekomunikace s jinými zařízeními? Jakými? Používám BT sluchátka a BT HF (Parrot) v autě. Občas BT Tethering pro MacBook. Vše komunikuje na jedničku. Poprosil bych o nějaký konkrétní seznam toho, co nefunguje, protože bych to rád potvrdil, nebo vyvrátil

... samozřejmě, jestli přijdete s tím, že nefunguje posílání souborů přes BT na jiná zařízení (mimo Apple), tak to máte pravdu. To nejde

... ale nejsme děti ze základní školy, které by to nutně potřebovaly.
Apple iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple | Apple Watch 6 | O2 Family | Vodafone OneNet