Videomobil kolem 7tis.

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Svobi 30. 1. 2018 11:02

Ahoj,
Vybírám nový mobilní telefon. Může být jak nový, tak i bazarový. Cena kolem 7 tis.

Využití: v podstatě hledám telefon s co nejkvalitnějším videem a dobrými fotkami a rozumnou velikostí a výdrží, další využití je standardní (internet, navigace, hry apod.)

Mým cílem je natáčení dětí a dění okolo mých aktivit. V současné době mám kvalitní kompakt od sony, který ale postrádá kvalitnější video, má delší ohnisko a nestihnu ho za v času vytáhnout (pokud už ho mám). Především mám problém se stabilizací obrazu, možností rozšířeného nastavení videa, zásadně chybí zpomaleného záběru ve fullHD a případný časosběr.

Přemýšlel jsem případně o koupi gimbalu, ale na ten foťák je dost drahý. Na mobil se dá slušný gimbal sehnat do 4 tis. Raději bych se obešel bez gimbalu (další krám, který budu nechávat/zapomínat doma).

Požadavky technické:
Co nejkvalitnější video (detaily, stabilizace)
Možnost točit slowmotion (min 240 fps ve fullHD)
Kvalitní foto na focení dětí (interiér)
Velikost do 5,5“ (nejlépe kolem 5,0“ – délka do 145 mm)
Výdrž (minimálně 2 dny, lépe 3)
Možnost 4K (není nutné)

Už jsem toho hodně prošel a v podstatě mám teď ve výběru tyto:

1) iphone SE – fotky jsou super, velikost je také super, video celkem OK, stabilizace obrazu je už horší, nemá slot na kartu – v případě delšího natáčení, nebo natáčení ve 4K docela problém, do cenového limitu se vejdu pouze s 32GB
2) Samsung Galaxy S7 - video a fotky jsou super, má optickou stabilizaci, velikost 5,1“, kolem 7 tis. pouze bazarový
3) Honor 8 - fotky jsou super, velikost 5,2“, kolem 7 tis., horší stabilizace videa
Svobi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod CosiOdvedle 30. 1. 2018 13:02

Tak k tomu by ti nestačilo ani 20 000,-kč !

Protože 2 požadavky se splnit nedají:
1) 240fps ve FullHD neumí ani Galaxy S7 ani S8 u iPhone si nejsem jistý. Jak S7 tak S8 240fps zvládají max v 720p (ne 1080p) ...i tak je datový tok obrovský, na to prostě není tak rychlá paměť
Údajně, ale to bez s rezervou, natáčet při 240fps v 1080p zvládne až za měsíc představený Galaxy S9.

2) 2-denní výdrž nebo dokonce 3 denní jak píšeš by takový mobil určitě neměl

S7 i S8 vlastním a můžu říct že to 8x zpomalené video v 720p na 32" televizi se každému i tak líbí.
Budeš muset udělat někde kompromis.
CosiOdvedle
Junior

Odeslat příspěvekod Katikakus 30. 1. 2018 13:21

Ty nehledas mobil, ty hledas zrcadlovku, ty dnesni umi i kvalitne tocit video.
Katikakus
Junior

Odeslat příspěvekod Svobi 30. 1. 2018 13:36

Já mám v současné době kompakt Sony RX 100 a jsem s ním maximálně spokojen co se týká fotek. Video je už slabší. Hlavně, jak jsem již psal, byť je to kompakt, nemám ho pořád sebou. Kdežto telefon mám při sobě pořád.

To slowmotion jsem opravdu přehnal, 240fps pouze při 720p. FullHD umí dražší a novější stroje.

Každopádně nehledám profi stroj, ale telefon, který za daný peníz natočí co nejlepší video, tzn. detaily, stabilizace, barvy atd. FullHD umí spousta telefonů, ale výsledek je příšerný.
Svobi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod CosiOdvedle 30. 1. 2018 14:17

Ne, neumí to ani ty nejdrazší přístroje.
Pixel 2 a stejně tak iPhone X co teď čtu při zapnutí 8x zpomalení (240fps) začnou nahrávat v 720p.
EDIT: Ok, vidím že iPhone 8 a X už FullHD při 240fps umí.

Nicméně jak jsem psal, já jsem i tak s tou kvalitou takového videa z Galaxy S7 velmi spokojený...mohu ti poslat třeba na Ulozto nebo na Youtube ukázku, aby sis udělal představu
Ta S7 už se bazarová necelý rok stará dá sehnat kolem 7k
Naposledy upravil CosiOdvedle dne 30. 1. 2018 18:20, celkově upraveno 1
CosiOdvedle
Junior

Odeslat příspěvekod mas0n 30. 1. 2018 14:28

iPhone 8/8+/X zvlada 1080p/240fps. Pripravovany S9 bude umet 1080p/480fps. Ne ze by to tazateli njak pomohlo, protoze jsou samozrejme vsechny nad limitem
mas0n
Junior