Ahoj,
Vybírám nový mobilní telefon. Může být jak nový, tak i bazarový. Cena kolem 7 tis.
Využití: v podstatě hledám telefon s co nejkvalitnějším videem a dobrými fotkami a rozumnou velikostí a výdrží, další využití je standardní (internet, navigace, hry apod.)
Mým cílem je natáčení dětí a dění okolo mých aktivit. V současné době mám kvalitní kompakt od sony, který ale postrádá kvalitnější video, má delší ohnisko a nestihnu ho za v času vytáhnout (pokud už ho mám). Především mám problém se stabilizací obrazu, možností rozšířeného nastavení videa, zásadně chybí zpomaleného záběru ve fullHD a případný časosběr.
Přemýšlel jsem případně o koupi gimbalu, ale na ten foťák je dost drahý. Na mobil se dá slušný gimbal sehnat do 4 tis. Raději bych se obešel bez gimbalu (další krám, který budu nechávat/zapomínat doma).
Požadavky technické:
Co nejkvalitnější video (detaily, stabilizace)
Možnost točit slowmotion (min 240 fps ve fullHD)
Kvalitní foto na focení dětí (interiér)
Velikost do 5,5“ (nejlépe kolem 5,0“ – délka do 145 mm)
Výdrž (minimálně 2 dny, lépe 3)
Možnost 4K (není nutné)
Už jsem toho hodně prošel a v podstatě mám teď ve výběru tyto:
1) iphone SE – fotky jsou super, velikost je také super, video celkem OK, stabilizace obrazu je už horší, nemá slot na kartu – v případě delšího natáčení, nebo natáčení ve 4K docela problém, do cenového limitu se vejdu pouze s 32GB
2) Samsung Galaxy S7 - video a fotky jsou super, má optickou stabilizaci, velikost 5,1“, kolem 7 tis. pouze bazarový
3) Honor 8 - fotky jsou super, velikost 5,2“, kolem 7 tis., horší stabilizace videa