To je těžká volba. Ultrazoomový kompakt je výrazně univerzálnější. Pokud se člověk obejde bez zoomování, takový galaxy s7 nejen že udělá lepší fotky (už jen díky rozumně fungujícímu HDR, agresivnějšímu zpracování obrazu), ale bude se také příjemněji ovládat a ostření bude o něco rychlejší. Při plném přiblížení je to už s ostřením u Sony bída, na nejširším ohnisku poměrně slušné. Paradoxně bych také očekával lepší snímky v noci z S7 jak z HX60. Ono mobily jsou celkově napřed, co se týče nových technologií díky rychlejší obměně modelů. Time elapse je díky aplikacím asi menší problém než u kompaktů, Na druhou stranu, třeba u té S7 se vypaluje displej (nevím zda se tohle dá pořešit u pravidelného statického časoběrného pořizování snímků) a má poměrně dlouhé ohnisko, takže může být problém do něj celou krajinku nacpat.
Pravda, za cenu S7 už je RX100 a ten je výstupem někde jinde. I když já osobně jej zase tolik nemusím. Ovládání má mezery a úchop nic moc... takový Canon G7X je v tomhle ohledu jinde (bohužel i cenou).
Tohle se těžko rozsekává. Fakt záleží na prioritách (zrovna S7 srovnávám proto, že jej používám a HX60 se mi nedávno dostal na chvíli do pracek, G7X běžně používám a rozhodoval jsem se mezi ním a RX)
Úplně bych nesouhlasil s tím, že fotky z mobilu budou líbivější pro BFU. I mě leckdy dokáže jejich výstup mile překvapit. Tuhle jsem byl s kámošem fotit na vyhlídce při západu slunce. To to je z pohledu dynamického rozsahu docela oříšek. Kámoš měl Honor 6x, což je poměrně levný telefon. Udělal HDR snímek (tady to není patrné, ale i mě v pohybu na pozadí zachytil bez deformací), který vypadá obstojně.

Snímek níže sice vypadá o něco atraktivněji, ale také se jedná o HDR složené ze tří snímků, pořízených moderní zrcadlovkou (Canon 750d). Ten rozdíl mi přišel překvapivě malý.

Fotomobily neumí zázraky, ale mám tu jedno zajímavé srovnání z dneška. Nejdříve výcvak z velmi slušného kompaktu Canon G7x. Nechtěně jsem trochu přiclonil, ale i tak je to blízko hranicím tohoto stroje. Světelné podmínky byly skutečně mizerné.

A pro srovnání Samsung S7. Barvy jsou dost mimo (za podobných extrémních podmínek to u něj není neobvyklé, jinak jsem s barevným podáním vcelku spokojen), detaily nejsou až tak zlé (na to, že se jedná o mobil)

Siemens M50 -> SE T300 -> SE K750i -> SE C702 -> SE Elm -> Motorola Atrix 4G -> Lumia 1020 (AT&T) -> Lumia 930 -> Galaxy S7 -> Huawei P30 Pro -> Vivo X100 Pro