Ahoj všem. Už jsem jednou vybíral před cca 4 lety, tehdy jste mi poradili a koupil si Nokia 520, který už je ted k.o. - viz:
Ahoj! Hledám vhodný mobil pro 70-letého otce. Nyní má staré véčko Nokia, displej špatně čitelný a stříbrná klávesnice-tlačítka ještě méně. Otec zdatně surfuje a mailuje na PC, sem tam i tablet, takže uvažuju o dotykovém, protože u tlačítkových jsou malé displeje. Potřebuje vyloženě na volání, sms skoro nepíše - průměr 1 ,5 sms za měsíc, co jsem mu spočítal za 10 měsíců

Myslím, že dotykové zvládne a bude pro něj lepší vzhledem velikosti displeje a čitelnosti - bral bych pro něj asi ideálně 4palcový. Fotoaparát stačí obyčejný-dobrý a protože je cestovatel, tak GPS. Nevím, jestli jít do osvědčené značky Samsung, kde by ho mohly otravovat mýlit aplikace a stahování nebo jít do nějakého dotykového Aligator nebo my phone calo - teď nevím ten název přesně - nabízí ho na Alze. Cenu bych viděl okolo 3 tisíc. Ještě bych chtěl dodat, že má otec jako bývalý řezník velké ruce a hlavně silné prsty

Já sám jsem uvažoval a přechodu ze Sonyericsson xperia ray na Nokia Lumia 720, ale už jsem od toho upustil a vyhlédl jsem si Samsung S4 mini. Pro otce by ale možná ta Nokia Lumia 630 okolo 3 tisíc byla možná vhodná i když už má displej 4,5 palce. Díky za rady.
To bylo, teď pro něj hkedám nový, já sám mám Xiaomi Redmi 4X na který jsem přešel z Honoru 3C. Táta má rozpočet do 3 000 Kč, možná něco přes. Asi by nechtěl úplně velký, 5 palců pro něj bude moc, možná kompaktní do 4,5-4,7 palců, ale nevím, jestli takový Xiaomi je, asi by pro něj byl dobrý čistý android, ale to by musel u Xiaomi zvýšit rozpočet, že? Díky za rady. Jo děda slušně na NTB surfuje i si objednává zboží