Výběr telefonu do 15000Kč + dotaz na Android

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Linhya 3. 8. 2019 11:33

Zdravím
Měl jsem iPhone 7 ale bohužel odešel do věčných lovišť. A potřeboval bych náhradu. Bohužel nemám velký rozpočet na nový iPhone za 30k (pouze iP8) takže bych potřeboval poradit jaký telefon vybrat. Byl bych rád aby obsahoval podobný specifikace (ale samozřejmě i lepší) jako iPhone 7.
Takže - aby šel telefon ještě ovládat jednou rukou (do +-150mm výšky), fotoaparát na úrovni, voděodolnost výhodou, výkon, plynulost atd. (Když tak se podívejte na specifikace iP7)
Zalíbily se mi tyto modely z Android portfolia: Pixel 3a, Galaxy S9
Poté ještě iP8 ale tam nevím jestli se to v této ceně vyplatí
Nevím jaká je situace u čínských výrobců (Huawei, Xiaomi), takže bych radši chtěl vědět vaše doporučení nebo názor na "mé zalíbené" modely.
PS: Jsem zvyklý že telefon má dlouhou "životnost" z pohledu aktualizací . U Pixelu 3a psali že má být do roku 2022. Nevím jak to je u S9 která je rok stará. Můžete mě to prosím objasnit jak dlouho (u Androidu) jsou aktualizace u výrobců do té doby než se na daný model "vykašle".
Díky
Linhya
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Nick Cave 3. 8. 2019 13:55

vem Samsung Galaxy S10e v Max-shopu nebo Huawei P30
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod oGGy (novy) 3. 8. 2019 14:41

A nebude se mu to sekat? Vždyť ani jeden z nich nemá čistý android
oGGy (novy)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Joshuax_ 3. 8. 2019 14:45

Proč by se měl sekat? Samsung nemá sice nejlepší RAM managment, ale i můj Huawei P10, kde mám 1400 fotek, důležité aplikace, plno videí,souborů, tak se mi ještě ani jednou nesekl. Není to o systému, ale o tom, kdo to drží v ruce.
Je to prostě neodmyslitelný fakt, který tu někdo zavedl a lidi tomu furt věří. Ano, před 5-6 lety bych tomu věřil taky, ale telefony s cenovokou od 6 tisíci a výše, tak tam to opravdu nehrozí.

Takže opravdu se mu sekat nebude. A co se týče nástavby vs čistý Android, tak preferují nástavbu a OneUI od Samsungu je opravdu vychytané a člověk si na něj rychle navykne.
Joshuax_
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pan Kája 3. 8. 2019 16:30

Samsung má aktualizace 3 roky (bezpečnostní) a tuším 2 roky co se týče nových verzí OS? Telefon samozřejmě bude fungovat i bez aktualizací a neřekl bych, že člověk díky tomu v posledních letech pocítil vážné omezení - to přijde spíše se zastarávajícím HW, který už tolik nestačí, popř. odchází baterie a není k dispozici originál apod.
Myslím že u výběru pixel/galaxy/iphone není třeba mít obavy ani z jednoho a spíš vsadit na preference, popř. ovládání (android vs ios). Huawei se taky není třeba bát, i když jsem doufal, že po té aféře půjdou ceny dolů a ono nic :)
Co do rozměrů a tak celkově bych se asi taky postavil za galaxy S10e. Nadstavba asi ok, mám 2 roky (dnes už morálně trochu zastaralou S7) a neseká se, na nic nečekám (snad jen spuštění seznamu aplikací v nastavení vyvolá sekání).
Siemens M50 -> SE T300 -> SE K750i -> SE C702 -> SE Elm -> Motorola Atrix 4G -> Lumia 1020 (AT&T) -> Lumia 930 -> Galaxy S7 -> Huawei P30 Pro -> Vivo X100 Pro
Pan Kája
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod Linhya 4. 8. 2019 09:38

Takže se k dnešnímu dni už nevyplatí S9 ani iP8? A co Pixel?
Díky
Linhya
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Alpha8520 4. 8. 2019 10:14

iPhone 8 se vyplatí, ten dostane podporu aktuálnáho iOS minimálně do 2021, bezpečnostní do 2022. S9 dostane někdy na konci roku android 10, bezpečnostní do konce roku 2020. iPhone 8 je tedy lepší co se týče podpory.
Pixely nevím, měl jsem jeden a odešel, rychle se jim vypalují displeje proti samsungu. Ale zkusit to můžeš.
Nick Cave píše:vem Samsung Galaxy S10e v Max-shopu nebo Huawei P30

Proč kupovat o 1000 korun dražší šedivku, když S10e má teď O2 v extravýhodách za 13 990? Aspoň to pak může reklamovat v samsung servisech, kde jsou velmi přívětiví a nemusí se hádat s nějakým pochybným šedivkářem.
Alpha8520
Junior

Odeslat příspěvekod hurec 4. 8. 2019 11:31

Chces fakt kupovat takove stare modely , kdy zachvilu projdes l.upgrady na nove OS?
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Linhya 5. 8. 2019 14:31

Takže když se vrátím k Androidu je lepší si koupit S10e místo S9? Protože je novější a stojí jen o pár tisícovek více. A Pixel ani moc neuvažovat. A u iPhonu asi ještě počkat co předvedou v Září.
Linhya
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod radim 5. 8. 2019 15:48

LG G8
radim
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod uiqjirka 5. 8. 2019 20:12

Linhya píše:Takže když se vrátím k Androidu je lepší si koupit S10e místo S9? Protože je novější a stojí jen o pár tisícovek více. A Pixel ani moc neuvažovat. A u iPhonu asi ještě počkat co předvedou v Září.

S10e je oproti S9 osekana, urcite nebrat, plus ma nektera negativa oproti predchozi rade. Navic i S9 dostane Android 10.
uiqjirka
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod FeShiNe 6. 8. 2019 05:37

Je mi jasné, že se tady někteří milovníci S10e ozvou, ale já bych taky raději volil s9 v tomto fin.limitu.
FeShiNe
Junior

Odeslat příspěvekod ptichopad90 6. 8. 2019 07:20

Neřekl bych, že jsem milovník S10e, ale ta má oproti S9 jen samé výhody. Jediné co chybí je měřič tepu, ale to je spíš blbinka.
ptichopad90
Junior

Odeslat příspěvekod FeShiNe 6. 8. 2019 09:03

Tak já beru to, že někdo zvolí odlišné zařízení než třeba já. Proto je super, že si může každý vybrat co mu vyhovuje díky široké nabídce na trhu. Vždy je lepší vypsat možnosti v dané cenové kategorii, protože hodně lidí nesleduje trh s mobilními zařízeními a taková rada jim pomůže. Ten finální výběr už si musí udělat každý sám podle toho co mu vyhovuje. Ideálně ty zařízení vyzkoušet a porovnat v reálu a ne jen porovnat na gsmarene.
FeShiNe
Junior

Další stránka