před 4 léty jsem se zde radil, jaký pracovní telefon si mám koupit a tenkrát to vyhrál BlackBerry Classic.
Spokojená léta plynou a BB přestává stačit (podpora app co potřebuji k práci, baterka)
Tážu se zde tedy znova: Jaký pracovní telefon je momentálně na trhu nej ?
Počet jader, Megapixelů, score v testech, etc. mě nijak nerajcuje.
Požadavky: Výdrž +- den práce neustále online (4G/Wifi), synchronizace s One Drive, foťák, nejlépe kovový rám (hliník nebo ocel), nejlépe odolnost IP 68, velmi pohodlné psaní a správa Emailů - důležité, prohlížení webu, I/O dokumentů všech formátů, dual SIM, velmi občas nějakou hru (Plants vs Zombie

Telefony nosím už 20 let bez obalů, takže nějaké to Gorilla Glass 5,6,7,... nevím kolik, zadní strana ať se ošoupá jak chce.
Pěkný vzhled pro mě osobně, Lidé hodnotící druhé podle tlf. mají se mnou velmi rychlé schůzky... (Změna od minula

Výběr z nabídky T-Mobile, pokud možno.
Jo a pořád mám Lumii 930 jako soukromý tlf. ale díky budoucímu dual SIM tlf. ji budu moci pustit na zasloužený odpočinek. (kdyby se někdo chtěl podívat na původní thread)
Rád bych ho vybral do +- týdne z provozních důvodů.
Doba použitelnosti znova +-4 roky.
Co jsem našel:
Samsung S10, S10+ - tuze se mi nelíbí
BB Key2 - jasný favorit

Samsung Note 10, 10+ - není ještě v prodeji, co od něj čekat ? Lze psát Email S-Penem ? Diktovat hlasem Email? Jeho prapraprapředchůdce byl ve výběru i minule
iPhone Xr, Xs Max - netuším, nikdy jsem nebyl Apple uživatel
Sony Xperia (nějaké číslo) - protáhlý design je hnus velebnosti
HTC, Nokia, LG - netuším, nikoho jsem dlouho neviděl s tímto tlf.
Huawei, Honor, etc. jsou vyřazeny z výběru hned na začátku, i kdyby čert na koze jel.
PS: Snad jsem název tématu dal dost srozumitelně dle pravidel, cenu a takové věci si každý asi domyslí... Nehledám telefon na Fortnite co mi koupí máma k Vánocům...
Díky za přínosné odpovědi.