Sám vybírám asi půl roku nový telefon a neustále váhám.

Za mě ale prostě nejlépe vychází LG G8s, nemůžu si pomoci. Je to prakticky vlajková loď se vším všudy s drobnými ústupky, ale vyloženě žádným průšvihem. Univerzální telefon v této cenovce. Ano, ty rámečky včetně výřezu by mohly být o něco menší a čtečka na zadních zádech také nemusí působit už cool, byť je spolehlivější jak v displeji. Baterka je spíše průměrná (1,5 dne výdrže ale stačí), ale zase nechybí cívka pro bezdrátové nabíjení. Nadstavba bude mohutná a aktualizace nebudou nejrychlejší, ale je v něm stále současně nejsilnější CPU na plynulé hraní, které se dá dnes koupit, slušné duální repro na filmy a hraní. Na poslech hudby snad nejlepší hudební výstup 3,5 do jacku napříč telefony. Paměť je dostatečných 128 GB + lze rozšířit o paměťovky, což také Šaomi a čínská konkurence vesměs nemá a někde se končí právě na těch 128 GB, že Xiomi? Je voděodolný, takže po polití od piva, limonády, vody (běžná praxe) nebo pádu do umyvadla neumře a prach by se do něj díky certifikaci MIL-STD 810G dostat taky neměl. To mají prostě nejlepší telefony a odlišuje to ty průměrné od těch kvalitnějších

. Hodně se člověk dočtě, jak takové Xiomi rádo po pádu na zem praskne a poruchovost přístrojů také není zrovna nejlepší. Hodně lidí je vychvaluje jen proto, protože je vlastní, ale nezkusili nic lepšího. Do určité ceny opravdu nic moc lepšího není, máme v rodině MiA3 a je fajn za ty peníze, ale....
Ještě doplní pěkný LG Oled displej oproti obyčejnějšímu IPS, má bezdrátové nabíjení, takže v autě se nemusí člověk babrat s kabely a jen telefon odloží do přihrádky. Foťák je také nadprůměrný a video s optickou stabilizací nahrává ve 4K s 60FPS. Takže také super. Jsou tam bezdotyková gesta, ale dle recenzí je to spíše k ničemu než něčemu.
Xiomi MI9, MI 9T Pro prostě ústupky mají. Kdyby MI9 ve 128GB stála do 9 tisíc, řekl bych možná ten. MI 9T má těch ústupků ještě více a je to střední třída. A to nemluvím o mizerné kvalitě mikrofonu a videozáznamech. Honor 20 Pro není voděodolný, nemá paměťovky (byť má 256GB v základu), nemá jack, absence bezdrátového nabíjení, horší reproduktory, horší procesor, horší displej, ale o něco lepší fotoaparát. Huawei má Novu 5T, ale celkově je to o třídu horší telefon. Snad Mate 20 Pro, ale ten se už doprodává. Ten mi přijde jako největší konkurence pro LG G8s. Samsung má až S10e, ale ten je teď nesmyslně drahý oproti LG. Nokii musí člověk chtít, jinak v ní nevidím žádný velký bonus kromě čistého systému. Motorola v této cenovce nenabízí nic lákavého. A o Realme a dalších pochybných čínských značkách bych měl obavu. Měl jsem Elephone a už bych nikdo do podobných přístrojů nešel, to byla největší chyba.
Takže tak nějak

.