mople71 píše:Lubicek píše:Čistý android může být i VELKOU nevýhodou. Nativní aplikace (SMS,kontakty, volání) neposkytují v čistém androidu takový uživatelský komfort jako např. u Samsungu a jeho aplikací na SMS, kontakty atd ...
Pro méně zdatné uživatele tzv."čistý android" nedoporučuji.
Zvidavy dotaz, pouzival jsi nekdy Pixel?

S "čistým androidem" jsem skončil v době Nexusu. Samozřejmě jsem měl v ruce "pár" Pixelů, vždy na pár dní.
Pak jsem měl možnost (nedobrovolně) používat nějaký Honor, který místo vlastního řešení používal nativní aplikace od Google. Vždyť to není tak dávno, co neuměla aplikace SMS od Google poslat doručenku nebo různé zvuky pro různé kontakty.Není to tak dávno,co aplikace od Google "telefon" neuměla správně řadit seznam hovorů.Ano, teď to umí, ale proč to nešlo, když to ostatní výrobci ve svých aplikacích měli ? Ne, díky.
Uvědomte si,že nejde jen o "nástavbu",ale tyhle "nástavby" výrobců (Samsung, Xiaomi atd..) obsahují velice užitečné feature, které vlastně pak Google zkopíruje do další verze Androidu. Gesta atd ... Google jen kopíroval.
"Mr.Bombastic" - ne nic si nepletu. A když půjdu do detailu, tak tu nebudeme používat spojení "čistý android", protože ten neobsahuje Google služby,ale to by se v tom tazatelka už nevyznala vůbec. Čistý android většina BFU (ale i místní odborníci) považuje za telefon bez nadstavby výrobce.
Netvrdím že "čistý android" je jakkoliv špatný ,ale v tomto konkrétním případě (pro tuto uživatelku) mi androidní holátko přijde jako nesmysl.
Ve finále, to je jen její rozhodnutí co bude používat a hlavně v této cenové skupině to je uplně jedno, vždy to bude to nejhorší na trhu.
A jeden krásný příklad ... Galaxy S20 a jeho nové feature (přečtěte si recenzi) - v Androidu 11 jich bude okopírováno 50% a v Androidu 12 zbytek. Klasika, stejné to je každý rok. Google kopíruje feature od vlajkových lodí ostatních výrobců.
Takže popřeji krásný zbytek víkendu a nezapomeňte jít koupit mouku a rýži. Telefonu se nenajíte.