Mobil na běžné používání do 7000

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod jenda3 3. 3. 2020 22:43

Ahoj,
ohlížím se po náhradě za můj Samsung j5 2016. Telefon nevyužívám nějak často, sem tam internet (na j5 se mi prohlížeče už dost sekají, tak bych rád aby na nové bylo prohlížení svižné). Na komuniksvi takové ty typické kecálky whatsapp, messenger, telegram. U aktuální j5 s foťákem moc spokojený nejsem, takže v tomto ohledu bych si rád polepšil. Nechci aby byl telefon nějaké pádlo, velikost chci pro to max do 6.1'' s tím, že když bude menší tak lepší. Nevím jak s androidem jestli se ještě vyplatí kupovat mobil s 8 nebo raději koupit 9.

Na Heurece https://mobilni-telefony.heureka.cz/f:1 ... 3;p:-7000/ jsem si udělal filtr z kterého bych asi rád něco vybral, ale nedokážu říct co je s aktuální nabídky nejvodnější.

Budu rád pokud mi dokážete poradit s výběrem.
Předem díky za rady
jenda3
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Nick Cave 3. 3. 2020 23:35

místo velikosti displeje porovnej rozměry telefonu kvůli poměru stran, lepší je vzít něco s A9 třeba Samsung A40
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod jenda3 4. 3. 2020 08:34

Co myslíš tím "vzít něco s A9" ? Na velikost A40 jsem se díval v obchodě a ta by mi vyhovovala.
Bohužel na heurece se právě prodel rozměru filtrovat nedá, jen podle uhlopříčky.

Tak jestli mi sem ještě někdo naháže nějaké tipy tak pak se podívám na konkrétní modely a porovnám velikosti
jenda3
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Nick Cave 4. 3. 2020 08:44

něco s Androidem 9
menší je také Xiaomi Mi 9 SE ale ten je přes limit
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod roy1 4. 3. 2020 10:42

Samsung A40 se za ty peníze co se teď prodává prostě nevyplatí, před vánoci byl za čtyřku. Fotí nic moc a výdrž je tragická.
Kvůli požadavku na foťák a velikost doporučím Xiaomi Mi A3. Fotí výborně a výdrž je vynikající.
roy1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod radim 4. 3. 2020 11:25

Dycky radši budu jezdit ve starším superbu než v nové fabii. Připlatil bych si pár stovek třeba za LG G7 nebo něco podobného než čínské krumply nebo A40 za 4500 - jak to asi tak bude fotit? Na whatsup a focení aktualizace nepotřebuješ, to není téma, které by tě mělo jakkoliv zajímat. Mrkni na recenze, řiď se svým rozumem a nedej na typické fóbie zdejších diskutérů, kterými tě budou strašit.
radim
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jenda3 4. 3. 2020 12:16

Na ten LG G7 jsem se díval a nevypadal špatně, ale zapomněl jsem uvést, že potřebuju Dual SIM a tento LG bohužel nemá.
jenda3
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod straces 5. 3. 2020 08:27

Doporučuju Xiaomi Mi A3, čistý Android one, dostatek výkonu a paměti, slot na 2 sim + microSD,celkem kompaktní rozměry, atd.. Koupil sem ho přítelkyni a ta je nadšená. ;-)
straces
Junior

Odeslat příspěvekod radim 5. 3. 2020 10:06

Hm, to je škoda. Dualsim je super věc, to je pravda. Tak potom Asus ZenFone 5 ZE620KL. Má sice displej 6,2 palců, ale je stejně vysoký jako jiné telefony s menším displejem (153 mm), porovnával bych celkovou výšku telefonu spíš než jen úhlopříčku displeje. Za 6000 pecka. Případně Asus ZenFone 5Z ZS620KL 6GB/64GB, ovšem ten je o 2000 dražší (8000) a přes tvůj limit, to nevím úplně přesně, v čem se liší, jestli to stojí za ty dva tisíce. (Hlavní rozdíl je asi lepší procesor, více RAM a dva objektivy místo jednoho.)
radim
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Nick Cave 5. 3. 2020 11:23

straces píše:Doporučuju Xiaomi Mi A3, čistý Android one, slot na 2 sim + microSD

Odkdy má Xiaomi Mi A3 slot na 2SIM + pam. kartu, když je hybrid?
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod jenda3 5. 3. 2020 11:56

Díky na Asus se podívám. Už jsem začal vyhledávat podle rozměru a ne podle uhlopříčky displeje.
Zatím jsem hledal jen na Alze, kde se dá podle toho filtrovat. Popřípadě znáte ještě jiné stránky, kde se dá filtrovat podle velikosti ?

-- 5. 3. 2020 11:58 --

Jinak jestli to bude do 8000 a bude tam přínos i v něčem jiném než jen v ram/uložiště tak jsem ochotný i max těch 8k dát.
jenda3
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod straces 5. 3. 2020 12:08

Nick Cave píše:
straces píše:Doporučuju Xiaomi Mi A3, čistý Android one, slot na 2 sim + microSD

Odkdy má Xiaomi Mi A3 slot na 2SIM + pam. kartu, když je hybrid?

Spletl sem to s Xiaomi 7A, který sem teď nedávno taky kupoval a ten má 2 SIM + SD. Pokud si ale vybere 128GB variantu Mi A3, tak pravděpodobně sd kartu nikdy potřebovat nebude a hybridní slot může využít pro SIM + SIM ;-)
straces
Junior

Odeslat příspěvekod booroo 5. 3. 2020 16:05

jenda3 píše:Díky na Asus se podívám. Už jsem začal vyhledávat podle rozměru a ne podle uhlopříčky displeje.
Zatím jsem hledal jen na Alze, kde se dá podle toho filtrovat. Popřípadě znáte ještě jiné stránky, kde se dá filtrovat podle velikosti ?

pro filtrování je dobrá tahle stránka https://www.gsmarena.com/search.php3?
booroo
Junior

Odeslat příspěvekod Sirzachy 5. 3. 2020 19:51

Jestli Ti nevadí připlatit do těch 8k, tak mrkni na Mi 9 SE. Skvělý kompakt.
Sirzachy
Junior

Odeslat příspěvekod Baf13 5. 3. 2020 20:59

Pokud nebude chybět NFC, tak se ještě nabízí Realme 5 Pro, který má slot na 2 Sim + SD.
Baf13
Junior

Další stránka