Mobil na běžné používání do 7000

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod jenda3 5. 3. 2020 23:06

Tak prošel jsem možnosti a mám 5 kandidátu

Samsung Galaxy A40
Xiaomi Mi A3
Xiaomi Mi 9 SE
Asus ZenFone 5
Asus ZenFone 5Z
jenda3
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Nery 6. 3. 2020 08:04

Pokud se jedná o koupi přístroje k naprosto běžnému užívání, tak jak je popsáno v zadání, bral bych z těch dvou Asusů.
Nery
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Nick Cave 6. 3. 2020 10:11

Asusy jsou staré, vybíral bych něco novějšího
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod mas0n 6. 3. 2020 10:40

Zajimavy vyber... low end od Samsungu, dva roky stare vlajky od Asusu, neco mezi od Xiaomi.
mas0n
Junior

Odeslat příspěvekod xlendi 6. 3. 2020 10:41

Po zkušenostech s Asusy, Xiaomi a Samsungy - Asus se mi 3x v záruce rozbil (ano, pokaždé byl bezplatně opraven), Xiaomi Mi A2 lite mě zklamal - telefon se 4GB se nesmí sekat! A ještě teď (6.3. má jen lednovou bezpečnostni aktualizaci stím, že snad někdy přijdě Android 10 (který mimochodem na A3 docela hapruje - doporučuji si najít na diskusích). Takže za mě jednoznačně Samsung A40 - vnutil jsem ho sestře (náhradou za nějaký dva roky starý Xiaomi, jehož výdrž je po těch dvou ketech tak na 8 hodinách) a sám mám A50. Nedá se jim nic vytknout.
iPhone 12, Samsung A50, iPad Mini (2019), Apple Watch 5, MacBook Air M1

Moje úvaha, proč si (ne) koupit iPhone 12:
http://coins4you.cz/ip12/
xlendi
Junior

Odeslat příspěvekod Nery 6. 3. 2020 11:27

A mohl bych se zeptat, jakou záplatu má teď A40? A kdy dostane Android 10? To je ve hvězdách...
Nery
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod radim 6. 3. 2020 11:31

mas0n píše:Zajimavy vyber... low end od Samsungu, dva roky stare vlajky od Asusu, neco mezi od Xiaomi.

Tak kritizovat umí každý. Co tak napsat lepší návrhy?
radim
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Vaso00 6. 3. 2020 11:56

Pokud je jednou z priorit fotoaparát, tak ten Samsung bude nejhorší volba. Má jej kolegyně a ty fotky jsou prostě bída. Na displeji mobilu ještě jakž takž, na monitoru už katastrofa (srovnání s Moto One Vision, Zenfone 3 Zoom a Mi A3).
Osobně bych zvolil to Xiaomi Mi A3, to je telefon který nemá vyloženou slabinu a v daném výběru vychází nejlépe (a to jsem fanda Asusů). Má výkon, výdrž, Android One a dobrý fotoaparát.
Vaso00
Junior

Odeslat příspěvekod Nery 6. 3. 2020 12:38

No, nechci se zastávat Asusů, ale v porovnání s těmito mi vychází nejlépe Asus5z. Xiaomi A3 je sice Android one, ale přesto dodnes nemá funkční A10. Kvalitou fotek to bude obdobně, kdo například z uvedených má optickou stabilizaci? Kvalitou fotek na tom je Asus5z lépe než celý zbytek. I celkové provedení přístroje je podstatně na jiné úrovni než zbytek.
Nery
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Nick Cave 6. 3. 2020 12:48

Jenže ten Asus Zenfone 5Z i v té nižší konfiguraci stojí téměř 10tis. tak nevím proč se tady doporučuje
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod Nery 6. 3. 2020 12:53

Protože ho má, jak je uvedeno výše "Jenda3" ve výběru. Vycházím čistě a pouze z jeho požadavků a kritérií.
Nery
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mas0n 6. 3. 2020 13:15

Ja ale prece nekritizuju. Jen se podivuju nad tim, jake kousky nekdo stavi na podobnou uroven tim, ze se mezi nimi rozhoduje.
Ja bych z techto konkretnich modelu vybral asi Xiaomi Mi 9 SE. Dostane A10, slusne foti, a ma relativne kompaktni rozmery.
mas0n
Junior

Odeslat příspěvekod jenda3 6. 3. 2020 14:00

Asus 5Z jsem tam dal proto, že se dá ještě stehnat za 8k
A jak jsem psal v jednom dřívějším postu "Jinak jestli to bude do 8000 a bude tam přínos i v něčem jiném než jen v ram/uložiště tak jsem ochotný i max těch 8k dát."
jenda3
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod radim 6. 3. 2020 14:01

Nick Cave píše:Jenže ten Asus Zenfone 5Z i v té nižší konfiguraci stojí téměř 10tis. tak nevím proč se tady doporučuje

V Datartu je za 8000, ale vypadá to, že nejde koupit přes e-shop. To by musel zkusit, jestli by mu ho poslali. Jinak by musel do Českých Budějovic. :-)
radim
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Nick Cave 6. 3. 2020 14:21

to je ale s největší pravděpodobností vystavený kousek, který už má něco naběháno a je kompletně opatlaný, do toho bych nešel ani za bůra
Nick Cave
Administrátor

Předchozí stránkaDalší stránka