výběr telefonu 5 - 7 tis.

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod drevokocur 89 3. 3. 2020 22:47

Ahoj chtěl bych vás poprosit o radu ohledně telefonu, vzhledem k tomu, že moje Motorola Z Play se pomalu odporoučí do věčných lovišť díky USB - C konektoru, tak vybírám nový telefon.

Parametry:

Značka: Samsung, Huawei, Honor, Xiaomi (Motorolu už ne, prý je problém na našem trhu s nahradními díly a pokud jsou oprava trvá dlouho.

Dualsim (tak aby jeli oba dva sloty současně + LTE s českýma frekvencema, na jedné sim internet druhá primárně určená k volání.

Paměť 64 GB pokud bude slot na micro sd pokud ne tak min. 128 GB.
Cena: 5000 - 7000 nebo si myslíte, že má smysl si připlatit za něco lepšího?

Chci se ještě zeptat, nevíte jak je na tom u nás Nokia co se týče náhr. dílů a servisu, co jsem se díval tak vypadá docela bytelně. Taky mě zajímá váš názor na čistý android v podstatě android one třeba u xiaomi A3, někdo na to nadává, někdo naopak chválí. Jsem docela zvýklý na čistý android, ale nevadí mi ani nástavby.

Díky za případne rady.
drevokocur 89
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Nick Cave 3. 3. 2020 23:24

Dualsim s LTE na obou SIM + paměťová karta zvlášť má Samsung A70
Nokii neber, má problémy s aktualizacemi
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod Mr.Oizo 4. 3. 2020 09:34

Nyní vyjde Huawei P40 Lite s cenou kolem 7000 Kč. Pokud se obejdeš bez Google služeb tak bod pro tebe a pokud ne tak se dají všechny doinstalovat následně.
procesor Kirin 810, 6 GB operační paměti RAM a 128 GB úložného prostoru, 6,4″ LCD displej, 4200 mAh akumulátor. Pokud se potvrdí novinářské tvrzení tak budou sluchátka freebuds 3 v ceně jako dárek.
Mr.Oizo
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 4. 3. 2020 13:11

doporučit smartfon bez služeb Google, to chce hodně odvahy, zvláště když na výběr je celkem dost jiných telefonů...
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod Katikakus 4. 3. 2020 14:13

Huawei nebrat, to, ze pujdou Google sluzby doinstalovat neni jiste. Muzou to kdykoli zakazat.
Katikakus
Junior

Odeslat příspěvekod Alpha8520 5. 3. 2020 09:42

Přesně tak, nechte už Huawei umřít...
Alpha8520
Junior

Odeslat příspěvekod Tapir1 5. 3. 2020 14:59

Aktuálně má v této cenové kategorii asi nejlepší poměr cena/výkon Xiaomi Redmi Note 8 Pro 6GB/128GB. 8-)
Audio - CA AZUR 851A, Pioneer N-50AE Casea Upgrade, Denon DVD 3910, Quadral Signum 90; Portable - Shanling M1, Beyerdynamic DTX 100 & Byron, Sony WH-1000XM2, Xiaomi Mi9 + Hiby FC3 MQA, Blon-BL03, TWS - Panasonic RZ-S500W, TV - Philips 65OLED 873
Tapir1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod drevokocur 89 5. 3. 2020 15:26

Docela se mi zamlouvá ten Samsung A70, ale mám dotaz, jak je na tom Samsung s baterkama, slyšel jsem že mají právě s baterkama problémy.

Protože koukám že momentálně není moc co vybrat co se týče značek. Motorolu nechci, Huawei/Honor, díky google službám, asi taky ne, tak zbývá jen xiaomi nebo samsung. Máte ještě nějaké návrhy? V podstatěby mohlo být i LTE jen v jednom slotu, ale muselo by jít nastavit, že třeba sim 1 je na internetové připojení a slot sim dvě na hovory.
drevokocur 89
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Nick Cave 5. 3. 2020 15:31

Proč by měl mít Samsung problém s bateriemi??
SIM jdou nastavit u všech telefonů
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod freddy158158 5. 3. 2020 19:40

rejpavá? jak může být problém u Motoroly s délkou opravy? "každej" co jsem kdy reklamoval mi dělali řádných 30 dní. nikdy je nenapadlo upozornit ani fteřinu dřív že je opraveno.
po 31 dni vrátili plnou částku ;-)
freddy158158
Junior

Odeslat příspěvekod drevokocur 89 5. 3. 2020 20:24

freddy158158 : to že během záruky byla Motorola 3 krát v opravě pominu, ale důvod proč nechci motorolu je, že mi bylo řečeno, že tady na ně nejsou moc nahradní díly, navíc se do opravy USB - C konektoru nikomu moc nechce protože se tam leze přes displej a rovnou mi bylo řečeno, že oprava je tak 50:50 že to mobil nepřežije. Takže asi tak moje zkušenosti s Motorolou potažmo Lenovem. Když to sečtu nejhorší mobil co jsem kdy měl.
drevokocur 89
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod freddy158158 5. 3. 2020 21:21

tvuj postoj. me vždy vrátili plnou častku a to jestli to jde opravit mne jako zákazníka trochu netrápí :-D
nemam snad nic jiného jak Lenovo a Motorolu a vždy plná spokojenost ;-)
freddy158158
Junior

Odeslat příspěvekod drevokocur 89 5. 3. 2020 22:23

freddy158158: Vidíš já už bych Motorolu/Lenovo nechtěl, kvůli výše zminěného. Jen teď docela bojuju s tím co vybrat, moc na výběr není, když pominu Huawei/ Honor kvůli nejasné podpoře google služeb. Podle parametrů se mi líbí Samsung A70, ale v podstatě je to jen plasťák v podstatě lepší A50. Docela se mi líbí i Nokia 7.2, ale ten jak jsem zjistil má problémy s aktualizací, což docela nechápu, když je to čistý android.
drevokocur 89
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod freddy158158 5. 3. 2020 22:45

drevokocur 89: po vráceni cele častky mame doma Nokii. a ne jednu. možná ma nekdo problém s aktualizacemi (i u Mororoly co mam G7+ si stežuji) ale ty chodi ekcelentne ale .. ma každá hromadu drobnych věcí ktere mne vytáčí do běla a už se modlím aby umřela a koupím další Motorolu.
se Samsungem delší zkušenost nemám. tak nemohu posoudit ;-)
freddy158158
Junior