Telefon na foto, 5-6k

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod BigSandy 30. 6. 2020 11:06

Tak Samsung A51 od levnymobil.eu byl asi jen žert :mrgreen:
Takže zatím vede ten Samsung Galaxy A50.
BigSandy
Junior

Odeslat příspěvekod BigSandy 16. 7. 2020 14:41

Tak nakonec vyhral Xiaomi Mi 9 Lite a až na par problemu, ktere pomalu řešim jsem spokojený
BigSandy
Junior

Odeslat příspěvekod Rickevan 17. 7. 2020 10:48

Zdravím. Řeším podobný problém. Rozbil se mi můj Samsung Galaxy S7 a chtěl bych něco, co fotí minimálně stejně dobře, ideáně líp s cenou kolem 5k. Jaký máte názor na Xiaomi Redmi Note 8T? Všechny recenze ho vychvalují. Díky
Rickevan
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod AdamRa 28. 7. 2020 16:16

Osobně bych při ceně do 5 tisíc bral třeba Xiaomi Redmi Note 8T.
Při ceně do 6 tisíc Realme 6s DualSIM.
Při ceně do 7 tisíc potom Xiaomi Mi 9 Lite.
Pro porovnání rozdílů můžete využít https://www.slag.cz/porovnani-telefonu.

Telefonům od Huawei bych se kvůli aktuálním problémům vyhnul, ale záleží na požadavcích.
AdamRa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod feanoor 28. 7. 2020 16:46

Osobně bych nechtěl mobil s foťákem bez optické stabilizace.
Abys nebyl po přechodu z Galaxy S7 rozčarovaný.
feanoor
Junior

Odeslat příspěvekod petyo 28. 7. 2020 17:29

Galaxy S7 je čtyři roky starý mobil. Za ty čtyři roky se foťáky v mobilech dost výrazně pousunuly.
petyo
Junior

Odeslat příspěvekod Papajdasek 28. 7. 2020 18:47

To sice ano, ale S7 byla vlajková loď jedné z největších značek a teď poptává mobil za 5 k :). Rozhodě doporučuju si porovnat snímky vybraných mobilů přímo v Googlu. Foťáky jde parametrově srovnávat přímo na Heuréce nebo třeba tady https://www.vybero.cz/mobily, ale každopádně ti megapixely, světelnost a podobné konvenční papírové údaje moc neřeknou.
Papajdasek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod petyo 28. 7. 2020 21:41

Jenomže ty čtyři roky vývoje prostě neošidíš. Podle dxomark.com má Galaxy S7 skore 89. Dnešní top modely mají nad 115.
petyo
Junior

Odeslat příspěvekod feanoor 29. 7. 2020 08:45

Ale dnešní top modely nestojí 5-6 tisíc, což chtěl tazatel.
Pokud bych chtěl co nejlevnější mobil s dobrým foťákem, asi bych to viděl na Motorolu One Zoom.
Při "velikosti" snímačů v mobilech to prakticky nejde při horších světelných podmínkách udržet. Při zobrazení 1:1 se to už projeví. S optickou stabilizací člověk udrží mnohem delší časy.
Další věcí je video, které u nestabilizovaných modelů vždy vypadá hrozně.
Naposledy upravil feanoor dne 29. 7. 2020 08:50, celkově upraveno 1
feanoor
Junior

Odeslat příspěvekod petyo 29. 7. 2020 08:49

Samozřejmě, že nestojí. Ale dnešní mobily za 5-6tis. prostě fotí lépe než 4 roky stará premiovka.
petyo
Junior

Odeslat příspěvekod feanoor 29. 7. 2020 08:51

To si právě nemyslím.
S7 fotí při horším světle líp než Redmi Note 7, který má dcera.
feanoor
Junior

Odeslat příspěvekod standavfr 29. 7. 2020 10:01

petyo píše:Samozřejmě, že nestojí. Ale dnešní mobily za 5-6tis. prostě fotí lépe než 4 roky stará premiovka.

No to fakt ani náhodou ne.
standavfr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Pan Kája 29. 7. 2020 11:19

DxO bych neřešil. Podle něj byla moje stará lumia 1020 sotva průměrný fotomobil i ve své době (v žebříčku za dobovým eSkovým Samsungem a Iphonem). Co na tom, že dokáže zachytit více detailů jak můj současný Huawei P30 Pro z hlavního snímače. Ten má pro změnu výhodu ve skládání snímků (HDR je jinde), rychleji ostří... ale kvalitní optika lumie se nezapře ani po letech. Takže hodnotit ve stylu DxO žebříček a stáří může být dost ošemetné.

S7 fotí slušně a nemám důvod si na něj i po letech stěžovat. Ale bál bych se výdrže baterie u bazarového kusu, popř. její nekvalitní náhrady (a při zpackané výměně bych ani nevsázel na voděodolnost). Sice už si tady na forech připadám jako chodící transparent, a budu se zas opakovat, ale fakt doporučuji GSM Arénu. Bohužel, během let se mění scény, které fotí, takže je složitější porovnat třeba S7 s novějšími mobily, ale nějakou představu to dá. Pak je tam ještě srovnávací studiová scéna, která zůstává stejná, ale z mého pohledu je naprosto k ničemu - je to jeden snímek. Párkrát se stalo, že nějaký mobil špatně zaostřil a v databázi zůstal neostrý snímek a dojem z celého telefonu byl ta tam. Ale soubor fotek v recenzi už dá představu - viz gsmarena.com
Siemens M50 -> SE T300 -> SE K750i -> SE C702 -> SE Elm -> Motorola Atrix 4G -> Lumia 1020 (AT&T) -> Lumia 930 -> Galaxy S7 -> Huawei P30 Pro -> Vivo X100 Pro
Pan Kája
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod r34ktor 29. 7. 2020 12:55

feanoor píše:To si právě nemyslím.
S7 fotí při horším světle líp než Redmi Note 7, který má dcera.

Podle studiového fota za nízkého osvětlení to tak nevypadá (do porovnání přidána i Motorola One Zoom).

Sety fotek:
https://www.gsmarena.com/samsung_galaxy ... 1408p8.php
https://www.gsmarena.com/xiaomi_redmi_n ... 1883p5.php
https://www.gsmarena.com/motorola_one_z ... 2009p5.php

Oproti Motorole fotí Xiaomi IMHO lépe.
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Junior

Odeslat příspěvekod feanoor 31. 7. 2020 08:58

Tak jsem včera večer na zahradě udělal porovnání Samsungu S7 a Redmi Note 7 za horšího světla.
S7 zvolil ISO 1600, Note 7 bez OIS nastavil ISO 6400.
A skutečně, v porovnání snímku 1:1 vypadá ISO 6400 na Note 7 lépe než ISO 1600 ze Sama S7.
I barvy dopadly líp pro Redmi Note 7.

Prohlížel jsem si ta porovnání na GSMareně. Je to dobré vodítko pro představu o tom, jak který mobil fotí.
Nebral bych to ale úplně dogmaticky, třeba Samsung S10 Plus tam dopadl naprosto otřesně, co se týče ostrosti snímku, viz oba spodní rohy snímku.
https://www.gsmarena.com/piccmp.php3?id ... hone3=9535

Podle GSMarena.com se mi to jeví, že řada Samsung Galaxy S20 fotí výrazně líp než řada S10.
S10 Lite se kvalitou foto podle mě řadí k sérii S20.
feanoor
Junior

Předchozí stránka