Jaký koupit mobil? Mi note 10 vs Huawei P30 Pro

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod daniel.bartos96 10. 7. 2020 09:23

Rozhoduju se pro přítelkyni pro koupi nového mobilu, jde jí o co nejlepší foťák a hezký display. Mobil bude nosit v obalu, takže jí nezáleží na vzhledu.

Přemýšlel jsem hlavně nad Mi note 10 za 11,700Kč (6/128)

A napadl mě i už přes rok starší Huawei P30 Pro za 13,200Kč (8/128) (ale pořád s google službama)

Když mám možnost sehnat P30 Pro jen o 1500 dráž, není to lepší koupě?

K Mi note 10 mám otázku, v recenzích bylo že se seká občas aplikace foťáku kvůli 108mpx kameře.. je mi jasný že je to kvůli slabému hardwaru, ale zlepšilo se to už po aktualizacích od vydání? Nebo ne?

A k Huaweii mám dotaz tento- chci aby jí vydržel mobil alespoň 2 roky.. chci bezpečnostní aktualizace po celou dobu a nechci aby za rok byl mobil hardwarově zastaralej.. nejsem si jistej, jestli se toho mám bát. Je tam přece jenom vlajkový procesor od Huaweie..
daniel.bartos96
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 10. 7. 2020 12:09

Do Xiaomi jděte v případě, že zvládnete nainstalovat alternativní ROM české komunity - miuios.cz
Emil Pastelka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod roy1 10. 7. 2020 12:27

Naprostý nesmysl, globální rom jsou bez problémů, aktualizace chodí několik let.
roy1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Domin7 10. 7. 2020 16:02

Ja bych do xiaomi uz nesel ani nahodou. Jejich system stavkuje, buguje...pro bezneho uzivatele nemyslitelné. Kdo umi flashovat, tak mozna, ale jinak nebrat. P30 Pro urcite dobra volba. Skvele foto.
Domin7
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 10. 7. 2020 16:28

daniel.bartos96 píše:A k Huaweii mám dotaz tento- chci aby jí vydržel mobil alespoň 2 roky.. chci bezpečnostní aktualizace po celou dobu a nechci aby za rok byl mobil hardwarově zastaralej.. nejsem si jistej, jestli se toho mám bát. Je tam přece jenom vlajkový procesor od Huaweie..

Jestliže je Huawei P30 Pro rok starý model, tak podporu bude dostávat pravděpodobně už jen rok, Huawei pro své modely garantuje dvouletou podporu
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod roy1 10. 7. 2020 17:37

Domin7 píše:Ja bych do xiaomi uz nesel ani nahodou. Jejich system stavkuje, buguje...pro bezneho uzivatele nemyslitelné. Kdo umi flashovat, tak mozna, ale jinak nebrat. P30 Pro urcite dobra volba. Skvele foto.

Kecy v kleci. Jak se přesně projevuje to stavkování a bugování? Tak, že prodeje pořád rostou?
roy1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Pan Kája 10. 7. 2020 19:12

Já si vybral Huawei a nelituju. Jako mobil mi přijde celkově lepší. O Note 10 jsem uvažoval hlavně kvůli lepšímu hlavnímu foťáku, ale při takovém cenovém rozdílu je to přeci jen málo. Ale samozřejmě věc osobních preferencí. U Huawei mi zatím vše funguje bez problémů. Ale předpokládám, že se ti spíš hodí názor někoho s Note 10. Co se aktualizací týče, tam si myslím, že je do značné míry spíš jen důvěra ve sliby. Fakt je, že oba mají aktuální android, starší P30P jej překvapivě dostala o nějaký ten měsíc dříve.

U Huwaei jsou vcelku fajn chytré módy (noční mód, rozmazání vody ve dne bez stativu i na tele...díky ToF snímači umí i vcelku solidně mazat pozadí, pokud je objekt dost blízko)...ale opět - nemám srovnání.
Siemens M50 -> SE T300 -> SE K750i -> SE C702 -> SE Elm -> Motorola Atrix 4G -> Lumia 1020 (AT&T) -> Lumia 930 -> Galaxy S7 -> Huawei P30 Pro -> Vivo X100 Pro
Pan Kája
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod Katikakus 10. 7. 2020 19:21

Huawei opravdu ne. Xiaomi s globální rom je naprosto v pohodě, nic flashovat není potřeba.
Katikakus
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 10. 7. 2020 20:23

daniel.bartos96 píše:K Mi note 10 mám otázku, v recenzích bylo že se seká občas aplikace foťáku kvůli 108mpx kameře.. je mi jasný že je to kvůli slabému hardwaru, ale zlepšilo se to už po aktualizacích od vydání? Nebo ne?

Kdepak kvůli slabému HW tam je chyba v optimalizaci a odladěnosti nadstavby
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod roy1 10. 7. 2020 21:09

Zdroj?
roy1
Pokročilý