Prosim o radu pri koupi mobilu - 15.000 Kc

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Krtečkin 20. 8. 2020 12:28

Tak jsou určitě i jiné alternativy. Když ne Huawei (P40 už teda Google neumí) tak co LG G8 ThinQ nebo Motorola Edge?

Zkus srovnat tady https://www.vybero.cz/mobily podle ceny a zadat si vybrané parametry.
Krtečkin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ovonel 20. 8. 2020 15:06

Mám 5 měsíců Huawei P30 Pro, EU distribuce za 13 Kč, veliká spokojenost, před rokem stala skoro o 10 víc, rychlonabijeni a baterie je super, výdrž luxusní, vodeodolnost, bezdrátové nabíjení (sice nepotřebuji ale člověk nikdy neví) hlavně Google služby a aktualizace, chtěl jsem P40 ale bez Googlu to nemá smysl
Ovonel
Junior

Odeslat příspěvekod curmer 20. 8. 2020 15:41

P30 pro je super tlf. jen nikdo nevi jak to bude s aktualizacema. Pri trose snahy je do 15 k sehnatelny MI 10 z banggood .
curmer
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Wolfpower365 21. 8. 2020 17:10

Premyslel jsem o tom Snapu S10+ z eglobal, ale nekdo tady psal, ze na mobil cekal mesic a jeste musel pohrozit stazrnim platby Pay Pal, aby mu poslali cislo baliku.

Zatim vede P30 Pro a jeste jsem si rikal, ze bych priplatil a zkusil P40.
Bez googlu se zrejme obejdu...whats app na nem jede a vse dalsi muzu jet pres prohlizec. Jak YT, tak i bankovnictvi.
Ale jeste jsem nezkoumal, zda nema P40 oproti P40 Pro nejak vyrazne horsi fotak, resp. se musim mrknout na kompletni specifikace.

Edit: Ted jsem podival na par recenzi a spise jsem z toho ustoupil. Ma jen IP53, bez stereo repro (coz pro me neni uplne zasadni, ale preci jen) a na to, ze je to letosni (orezana) vlajka, tak toho postrada celkove vice.
Wolfpower365
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Bombastic 21. 8. 2020 20:42

ja som na eglobal nakupoval 3 roky dozadu, cislo baliku som vedel asi po tyzdni a celkovo to trvalo asi nejake 3 tyzdne aj par dni ... tymto nehovorim, ze tam doporucujem nakupovat, len zdielam moju skusenost ... v priebehu tej rocnej zaruky som nastastie nemusel nic riesit
Zatiaľ sa vedci domnievajú, že hlavnou príčinou smrti je život.

Apple iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue | Apple MacBook Air M1 Space Gray 16/256GB | Apple iPad Pro 12.9" M1 128GB Wi-Fi Silver
Mr.Bombastic
Junior

Odeslat příspěvekod Wolfpower365 22. 8. 2020 06:23

Mr. Bombastic: a jakym zpusobem jsi platil?

@all: jak jsem shledl na YT videa s vydrzi, tak S10 je na tom jeste hur, nez S10e. Zase P30 Pro je na tom stejne jako S10+ a to byl S10+ testovan s exynosem. Proto mi zatim nejlepe vychazi S10+ se snapdragonem.

Doporucite mi overeny eshop, kde se da nejlevneji poridit S10+ se snapdragonem? Diky.

Dival jsem se, ze jak na wondamobile, tak i eglobalcentral ted bohuzel S10+ se snapem neni. Ale zase na eglobal maji S10 se snapem za cca 450 Eur, co je cca.12.000 Kc a to uz vypada hodne zajimave.
Wolfpower365
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Bombastic 22. 8. 2020 09:07

PayPal v kombinacii s kreditkou
Zatiaľ sa vedci domnievajú, že hlavnou príčinou smrti je život.

Apple iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue | Apple MacBook Air M1 Space Gray 16/256GB | Apple iPad Pro 12.9" M1 128GB Wi-Fi Silver
Mr.Bombastic
Junior

Odeslat příspěvekod Hamon 22. 8. 2020 09:08

Za 15K - OnePlus 7T sám ho mám a spokojenost na 100%
Hamon
Junior

Odeslat příspěvekod Iviko666 22. 8. 2020 09:49

Na eglobalcentral cez Paypal a nemáš problém. Ja som tam objednával S10 snapdragon 16.5 a prišiel 9.6. Asi preto že keď nie je v UK skladom tak to posielajú z HK preto tých 20-30 dní.
Fractal Design R5,AMD Ryzen 7 5800X3D,Noctua NH-D15,Gigabyte X570S AORUS ELITE AX, Kingston 32GB DDR4 3600MHz,Kingston KC3000 512GB,SAPPHIRE NITRO+ 6800XT,OZONE STRIKE PRO SPECTRA,XTRFY MZ1,MSI MAG274QRX,Fostex HP-A4,AKG K712 PRO
Iviko666
Junior

Odeslat příspěvekod Wolfpower365 22. 8. 2020 13:01

Hamon: ten 1+ nema IP68, ani snad stereo ne?
Wolfpower365
Junior

Odeslat příspěvekod Wolfpower365 23. 8. 2020 08:31

Takze jsem napsal dotaz na wondamobile i na eglobalcentral, protoze tam nyni v nabidce S10+ se snapem nemaji, zdali ocekavaji dalsi naskladneni. Oba shopy odpovedeli, ze zatim ne.

Mam tedy nove dotazy.:

Existuje jeste nejaky overeny eshop, kde by se dal S10+ se snapem koupi?

Kdyz tedy nebude nikde S10+ se snapem, bude vydrz S10 se snapem o tolik lepsi, nez s exynosem, ze by koupe za to stala?

A popripade jeste posledni dotaz...stale mam ve vyberu i P30 Pro...takze bude (je) kvalita fotoaparatu stale tak vynikajici, kdyz uz je zde cela rada P40 a prichazi Mate 40? ...pise se o snizeni kvality fotek vzdy s prichodem noveho modelu u Huawei.

Diky.
Wolfpower365
Junior

Odeslat příspěvekod Hamon 23. 8. 2020 08:37

TO: Wolfpower365
IPS 68 nemá garantovanou ale podle různých fór a recenzí ji má.
Stereo má.
Je samozřejmě lepší varianta OP 8 nebo 8 Pro
Jedna recenze od vlastníka :
Za půl roku používání jsem nenarazil prakticky na žádný problém. Telefon je velmi svižný a zvládá i nejnovější hry na maximální detaily bez sebemenšího zadýchání, ani do budoucna jistě nebude zahálet (to se sice dá čekat vzhledem k výbavě, ale pozitivum je to obrovské). Nabíjení 30W nabíječkou je naprosto úžasné a velmi rychle si zvyknete, že pokud potřebujete pár (desítek) procent jste schopni je získat během několika minut (i když telefon bez problémů vydří celý den i s 90 Hz). Nástavba Oxygen OS mě ohromila svým poměrně minimalistickým vzhledem, jednoduchým přizpůsobením a perfektní optimalizací. Co se týká fotek určitě se zde najdou kvalitnější fotomobily, ale za necelých 15 000 je to vynikající volba, oblíbíte si především ultra široký objektiv. Rychlé 128 Gb UFS 3.0 úložiště bude pro naprostou většinu lidí dostačující, případně se vše dá vyřešit cloudově. Zvuk, který vychází ze stereo reproduktorů ( Dolby Atmos ) mě taky velmi ohromil a to nejen při sledování videí (i s HDR10+), tak i při hraní her. Telefon mohu pouze doporučit, za tuto cenu je to bezkonkurenční koupě.
A já se pod to mohu podepsat
Naposledy upravil Hamon dne 23. 8. 2020 08:50, celkově upraveno 1
Hamon
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 23. 8. 2020 08:43

Huawei/Honor si už dneska nikdo rozumný nekoupí, jednak bez Google služeb a možná bez aktualizací i starších modelů s GMS
https://www.smartmania.cz/mate-telefon- ... tualizace/
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod Wolfpower365 23. 8. 2020 08:48

Hamon:

Diky za zpravu. Tak jeste taky kouknu na recenze fotek a videa, jak ve dne, tak i za horsiho svetla. Diky.

Tak jsem shledl prvni recenzi a 1+ 7 nema širokac a pro verze zase stoji 18 litru. Takze taky vypadava.
Wolfpower365
Junior

Odeslat příspěvekod Wolfpower365 24. 8. 2020 10:01

Jelikož je to všechno nějak na prd a v ceně do 15.000 Kč je to všechno o nějakém kompromisu, zejména kompromis v podobě těchto faktorů:

foto/video/výdrž na baterii/systém

tak jsem si řekl, že zkusím ještě přitlačit na pilu co se týče peněz a přihodit ještě 2.000 Kč, i když tohle už je strop!

No a jelikož starší syn si před nedávnem koupil iPhone 11, tak vážně začínám uvažovat, že po snad 10 letech bych opět vystřídal "eko systém" z Androida na iOS.

Hodně mě k tomu přesvědčují tyhle atributy:

- skvělý foťák + skvělé video - a to jak za světla, tak i v noci + stabilizace,
- pravděpodobně jedna z nejlepších výdrží na baterii vzhledem k odladěnosti systému???,
- k tomu se vztahující stabilita systém + jak známo - jeho bezpečnost + dlouhá podpora (aktualizace),

- no a dále ten zbytek, co požaduji, tedy IP68, NFC, konketivita s Garminy Fenix 6X Pro a k tomu, co dále nejčastěji využívám, tedy Whatsapp, navigace, youtube a bankovnictví mi stačí vlastně cokoli.

Takže snad nové 2 dotazy:

1) doporučujete mi iPhone 11 jako výbornou volbu za cenu 17.000 Kč?
2) nebo mi doporučíte ještě něco lepšího?

A poslední dotaz v tomto vstupu :D ... ještě jsme to doma nezkoušeli (musím syna poprosit o ukázku), ale... když budu potřebovat přenést jakékoli soubory (hudbu, video, texťáky, *pdf, prostě jakýkoli soubor do iPhonu, je stále ještě VŽDY potřeba iTunes nebo už lze v současné době přenášet doubory DO a Z iPhonu podobně jako u Androidu?

Díky všem za odpovědi a trpělivost. :-)
Wolfpower365
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka