Tablet pro ovládání dronu

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Slonik 28. 8. 2020 13:09

Poohlížím se po Android tabletu, který bych využíval hlavně (téměř výhradně) pro ovládání dronu. Úhlopříčka displeje 8-10".

Mám vlastně jen tři požadavky:
- aby na něm šla bezproblémově provozovat aplikace DJI Fly (min. Android 6, 3 GB operační paměti)
- aby měl mimořádně dobře čitelný displej a to i na slunci
- měl slot na paměťovou kartu.

Výhodou je nižší hmotnost a slušná či alespoň průměrná výdrž baterie (tak 5 a více hodin). Cena rozumná - do 5-6 tisíc.

Žádné další vymyšlenosti nepotřebuji. Informace o jasu displeje nejsou zpravidla uváděny a proto se ptám zde. Co doporučíte? Díky za všechny tipy.
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Junior

Odeslat příspěvekod zumzumzum 28. 8. 2020 18:15

Lenovo TAB M8 FHD, 3GB/32GB, Platinum Grey
https://www.czc.cz/lenovo-tab-m8-fhd-3g ... 47/produkt
► Sháním: Sony Xperia Z5 Premium za nepřemrštěnou cenu! ( telefon se 4K displayem ] ◄ Momentálně používám Xiaomi 13 Flora Green
zumzumzum
Místní informátor

Odeslat příspěvekod Slonik 28. 8. 2020 20:13

Díky, to vypadá schopně a splňuje všechny požadavky. Něco takového jsem si představoval. Pokud se objeví ještě nějaké tipy, rád se na ně také povídám.
Slonik
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 28. 8. 2020 21:15

to Lenovo Tab M8 FHD mám, výborný tablet, ale výdrž baterie není zdaleka taková, jako měl Huawei Mediapad M2 ten měl famózní výdrž, ale nový se už neprodává a navíc zůstal na A5
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod Mr.Bombastic 28. 8. 2020 21:43

o tisicovku drahsi M10 Plus?
Zatiaľ sa vedci domnievajú, že hlavnou príčinou smrti je život.

Apple iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue | Apple MacBook Air M1 Space Gray 16/256GB | Apple iPad Pro 12.9" M1 128GB Wi-Fi Silver
Mr.Bombastic
Junior

Odeslat příspěvekod Slonik 29. 8. 2020 12:52

Nick Cave píše:to Lenovo Tab M8 FHD mám, výborný tablet, ale výdrž baterie není zdaleka taková, jako měl Huawei Mediapad M2 ten měl famózní výdrž, ale nový se už neprodává a navíc zůstal na A5

V parametrech je u Lenova výdrž 12 hodin, reálná bude nejspíš poloviční. To mi celkem stačí; baterky v dronu mám na 1,5 hodiny létání, ovladač má výdrž baterie asi 3 hodiny a připojený tablet či mobil je z ovladače dobíjen. Navíc ke značce Huawei jsem tak trochu odtažitý :-).

Mr.Bombastic píše:o tisicovku drahsi M10 Plus?

Ten vypadá taky dobře, hlavně víc paměti. S cenou by taky nebyl problém, ale těch 8" mi přijde pro daný účel o něco vhodnější (ovladač je poměrně malý a velký tablet by mohl překážet). Asi se na ně půjdu podívat do nějakého showroomu a vyzkouším reálu.

Díky všem za tipy.
Slonik
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 29. 8. 2020 15:24

ten Lenovo Tab M8 FHD je to nejlepší co můžeš za ty peníze koupit, mám ho půl roku a jsem velmi spokojen, výdrž baterie je velmi dobrá btw. s tou výdrží jsem jen nostalgicky zavzpomínal na předchozí tablet, ale ten měl už na dnešní dobu slabší parametry a hardware a teď si už nový tablet od Huawei bez Google služeb nikdo nekoupí...
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod Slonik 8. 9. 2020 04:36

Ještě jednou díky za tip, Lenovo M8 jsem právě zprovoznil a je přesně to, co jsem potřeboval.
Slonik
Junior