Náhrada za Huawei Mate 10 Pro; ídeálně do 13k

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Lakru 10. 10. 2020 10:05

Zdravím,
každé dva roky obměňuji mobil, s rozpočtem vždy do 13tis. Kč (může být i mírně víc). Naposledy jsem si koupil Huawei Mate 10 Pro za cca 11 tis. a rád bych našel vhodný upgrade. Dobře sloužící Mate 10 Pro dám někomu z příbuzných.

Preferuji větší displej a co nejlepší fotografie. Vše ostatní je spíše podružné. Mobil využívám na focení, projíždění Redditu a čtení knih.
Lakru
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod qepos 10. 10. 2020 11:23

Samsung S10 lite
qepos
Junior

Odeslat příspěvekod xzeit 10. 10. 2020 11:49

Huawei P30 pro.
xzeit
Junior

Odeslat příspěvekod szantus 10. 10. 2020 11:57

Před několika měsíci jsem ho také chtěl vyměnit, ale po vyzkoušení S9+, S10 a několika Xiaomi jsem to zatím odložil... Výdrž baterie u Samsungu tristní, u Xiaomi zase ovládání. Osobně bych asi šel do Huawei P30 Pro (zatím drahý), ostatní nemají již Google služby.
szantus
Junior

Odeslat příspěvekod gomezka 10. 10. 2020 14:39

Radil bych se tohoto výborného telefonu nezbavovat. Hodně dlouhou dobu jsem pouzival jeho predchudce Mate9. Vystridal jsem nekolik telefonu a vsechny jsem je nakonec vratil ve 14d. lhůtě. Ted tedy pouzivam kvuli praci MI max 3 s 6,9" displejem ale Mate 9 je stale v supliku pripraven k nasazeni. Pokud trvas na zmene tak doporucim pockat na MI 10T (IPS displej) stereo repro. Nebo vzit Poco F2 (Amoled displej) repro nic moc ... G
gomezka
Junior

Odeslat příspěvekod Lakru 10. 10. 2020 15:44

Díky za tipy. Mate 10 Pro je i nyní postačující, nicméně na nový telefon dostanu velký příspěvek, tak bych ho chtěl využít a pořídit si něco pokud možno lepšího. Sám inklinuji k P30 Pro nebo Mi10, nicméně na Mi10 jsem četl poměrně negativní recenzi, tak se ho trošku bojím (https://www.techarena.cz/recenze-xiaomi ... ni/a-2494/).
Lakru
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Rysak8 10. 10. 2020 18:23

Já uvažuji taky nad novým telefonem a jsem také vlastníkem mate 10 pro. Původně jsem přemýšlel nad s10+. No nějak jsem se k ní ještě nedokopal a mezitím vyšel Pixel 5,který i díky rozměrům mě zaujal více. Máte někdo zkušenosti s predeslou řadou a nějaké porovnání třeba s tou s10+?
Ne že bych byl s hua nespokojen ale zkusil bych změnu a do p30 pro se mi nějak nechce, ikdyz foťák a výdrž bude dobrá, což jsou pro mě asi nejdůležitější parametry s nějakou rozumnou velikostí.
Rysak8
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod gomezka 11. 10. 2020 06:36

Lakru: Ja ale doporucuji Mi 10T ktera se teprve zacne za par dni prodavat. Kazdopadne normalni Mi 10 je podle meho vyborny ale predrazeny telefon. Ja ji do sveho vyberu nezaradil jelikoz ma zahnuty displej. Kazdopadne prodej Mi 10 na CZ trhu (nejspis kvuli nizkym prodejum) skoncil a sezenes jen poslednich par kusu.
P30 pro bych ale jiz v dnesi dobe nekupoval sance na dalsi aktualizace androiudu je nulova.
Jeste koukni na Samsung Galaxy S20 FE ackoli nejsem uplne fanda Samsungu tenhle se jim povedl.
gomezka
Junior

Odeslat příspěvekod Tazz1 11. 10. 2020 07:21

Mi10 T nemá OLED displej, že? Do ničeho, co neumožňuje AOD, bych již dnes nešel. Návyková věc. Mám P30 Pro a naprostá spokojenost.
Tazz1
Junior