Telefon do cca 15k (dobré fotky a výdrž)

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod xlendi 29. 10. 2020 15:09

Z mé zkušenosti - nikdy více Huawei (a ani Xiaomi a dokonce ani Asus)! A to ani kdyby to P40 a měla plné google služby. Zkoušel jsem všechno možné a dopadlo to u androidů - od Samsungu, přes všechny možné číňárny, k Samsungu. A S10e je velmi dobrý kompromis cena/výkon. (Jinak samozřejmě iPhone 12, ten si koupím asi já, ale to tady bude v tomto poločínském fóru možná taky vulgarita.)
iPhone 12, Samsung A50, iPad Mini (2019), Apple Watch 5, MacBook Air M1

Moje úvaha, proč si (ne) koupit iPhone 12:
http://coins4you.cz/ip12/
xlendi
Junior

Odeslat příspěvekod Leops 30. 10. 2020 10:03

5005 píše:Vsechny mobily jsou vyrabeny v cine.

Samsung dělá mobily ve Vietnamu.
Leops
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mas0n 30. 10. 2020 14:26

Xiaomi ovsem v Cine vyrabi.
mas0n
Junior

Odeslat příspěvekod jege 28. 12. 2020 16:37

Tak pak jedině 100% americký iPhone: https://www.idnes.cz/ekonomika/zahranic ... nicni_mato ! :mrgreen:
Apple iPhone 13 Mini 128GB Black|Apple iPad mini Cellular 256GB|Apple Watch Series 8 45 mm Cellular Graphite Steel|Apple AirPods Pro 2 (2022) | Apple MacBook Air 13,3"/M1/ 8GB/256GB/stříbrný.
jege
Junior

Odeslat příspěvekod Pan Kája 29. 12. 2020 20:44

Na focení sportu bych mobil nebral (za podobnou cenu se dá sehnat kompakt typu Sony RX100), ale proti gustu... každý ať má preference dle svého. Ale pokud se tady řeší P30P vs Samsung S10e a požadavkem je foťák a výdrž, tak mi to nedává smysl. U note 10 už bych to chápal spíš.
Výdrž P30P je o třídu lepší jak S10E (který má na oplátku příjemnější rozměry) a foťák taky. Nedávno jsem viděl fotky z výletu focené kolegou s S10E a nemile mě překvapilo, jaký rozdíl hrál ve prospěch mé P30P (a to z ní nejsem vyloženě nadšený). Pokud se fotí sport, hodí se i pořádný optický zoom a ten je zrovna u P30P na solidní úrovni (pokud je dost světla). Podpora google služeb tam samozřejmě je a jsem spokojený i po přechodu od Samsungu. Ale podpora asi už dlouho trvat nebude... poslední velký update se čeká přes zimu, pak bych zázraky nečekal, ale telefon bude normálně použitelný i tak. Věc priorit.
Jinak bude třeba za kvalitní fotomobil sáhnout hlouběji do kapsy...
Siemens M50 -> SE T300 -> SE K750i -> SE C702 -> SE Elm -> Motorola Atrix 4G -> Lumia 1020 (AT&T) -> Lumia 930 -> Galaxy S7 -> Huawei P30 Pro -> Vivo X100 Pro
Pan Kája
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod hamayaan 29. 12. 2020 21:30

xlendi píše:Z mé zkušenosti - nikdy více Huawei (a ani Xiaomi a dokonce ani Asus)! A to ani kdyby to P40 a měla plné google služby. Zkoušel jsem všechno možné a dopadlo to u androidů - od Samsungu, přes všechny možné číňárny, k Samsungu. A S10e je velmi dobrý kompromis cena/výkon. (Jinak samozřejmě iPhone 12, ten si koupím asi já, ale to tady bude v tomto poločínském fóru možná taky vulgarita.)

Taky mně štve, že se většina telefonů vyrábí v Číně. Ale bohužel to není špatná vizitka zákazníků, ale neschopných výrobců jiných značek. Apple dělá kvalitní telefony, nicméně jejich design z 80% za moc nestojí.
Dobře vypadají jen Apple telefony 15K + a to tady za ně kde kdo nedá. Jasně vzhled je jedno z posledních kriterií výběru, ale ne úplně nepodstatný. Navíc každému nevyhovuje to jejich uzavřené prostředí. A je těch iPhone relativně malý výběr. Každému se líbí něco jiného, každý má jiný vkus a dehonestace někoho kvůli tomu, že si nevybere Iphone a tvá snaha se nad všechny ,,neIphonisty" povyšovat je ukázkou tvého něčeho malého, nevím jestli sebevědomí, nebo IQ, nebo něčeho jiného :-D
hamayaan
Junior

Odeslat příspěvekod Sirzachy 30. 12. 2020 13:54

Je nesmysl srovnávat P30 pro a Samsung S10e.
S10e je poslední vysoce výkonný kompaktní telefon.
P30 pro je samozřejmě podstatně lepší, ale měl by se srovnávat spíše s S10+.
Každopádně fotomobil s výdrží je pro mě za tu cenu jednoznačně P30Pro.
Co se týče podpory, tak si nemyslím, že by Huawei P30 Pro odstřihl. O všechny vlajky se poctivě stará.
Sirzachy
Junior

Odeslat příspěvekod strny88 30. 12. 2020 16:26

Co takhle Pixel? 5,4a,4A5G
Čistý Android (Android 11, už z krabice). První aktualizace minimálně 3 roky (minimálně dostanou android 14).
Neomezené úložiště v google fotky, což od nového roku u ostatních značek nad 15giga zaplněné knihovny budeš muset platit, nebo se vzdát fotek od google.
Výborná optimalizace přímo od google, žádné omalovánky, přednainstalované aplikace, které nikdy nevyužiješ.
Podívej se na 4a5g, ta by ti mohla vyhovovat. Dá se sehnat za 12k,

Mám pětku (vyrobeno v číně) i čtyřku a ( vyrobeno v malajsii). A jsou to telefony, které nemají chybu.
Siemens M50,CX65,Nokia3510i,SamsungE720,MotorolaE398,L7,RazrV3,RizrZ3,SagemMYZ-55,LG Shine,NokiaN82,Sony Ericsson w810i,Motorola Ming,Samsung Galaxy Spica,Motorola DEFY,ATRIX, X, X+1,X Style,X4,Z3 PLAY,LG G8s,Google Pixel5, Pixel8
strny88
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ervd 3. 1. 2021 12:03

Dobrý den,

jen poznamenám, že na focení sportu je dobré mít i delší ohnisko a podle toho bych vybíral i mobil.
Ervd
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ovonel 3. 1. 2021 13:18

Určitě p30 Pro, luxusní foťák, i baterie, celkově super telefon, dá se sehnat za 13000 Kč, oproti ceně při uvedení na trh skoro o polovinu mene
Ovonel
Junior

Odeslat příspěvekod xlendi 3. 1. 2021 20:06

Z nové zkušenosti - Sasmung S10e má srovnatelné fotky s iPhonem SE (2020). Někdy dokonce i malilinko lepší. Oba máme nově v širší rodině. Oba pod 15000 Kč.
iPhone 12, Samsung A50, iPad Mini (2019), Apple Watch 5, MacBook Air M1

Moje úvaha, proč si (ne) koupit iPhone 12:
http://coins4you.cz/ip12/
xlendi
Junior

Předchozí stránka