Android telefon do 8k

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod astorre 2. 11. 2020 21:44

Ahoj,
potřeboval bych pomoct s výběrem nového telefonu. Chci vyměnit svůj 4 roky starý Xiaomi za něco novějšího. Nejsem příznivcem obřích telefonů, ale moc malých se jich už nevyrábí a prý si stejně brzy zvyknu :-) přesto bych sá rád držel s velikostí do cca 160mm. Delší výdrž baterie s rychlým nabíjením. Android systém a služby google podmínkou. Notifikační diodu bych uvítal, ale není podmínkou. Jinak žádné požadavky na super foťák, ani obří výkon pro hry nepožaduji. Využítí telefonu především na volání, prohlížení internetu a youtube, občas nějaké fotky rodinky a nenáročné hry.
Podle recenzí jem si vyhlédnul tyto telefony:
- Xiaomi Mi Note 10 Lite 6GB/128GB
- Samsung Galaxy A51
- TCL 10PLUS 64GB
- Samsung Galaxy M31
- Realme 7 Pro 8GB/128GB
Doporučili by jste něco z tohoto výběru, nebo ještě něco jiného v dobrém poměru cena/výkon/kvalita.
Díky za názory.
astorre
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Sirzachy 2. 11. 2020 22:24

Ten Samsung určitě ne. To realme je super v poměru cena/výkon, určitě bych šel do něj, ale nebál bych se ani toho xiaomi.
Sirzachy
Junior

Odeslat příspěvekod JiříTechnik 3. 11. 2020 00:33

Pokud Samsung tak se kolem limitu s caschback-em dá sehnat ta A51, což je slušný foun. TCL bych se vyhnul to je odpad, pokud nefotis lze vzít i to Realme (jejich telefony jsou výkonné, slušný SW, ale fotit neumí žádný od nich), Xiaomi je taky jistota pokud nevadí MiUI.
JiříTechnik
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 3. 11. 2020 01:02

Xiaomi Poco X3 NFC
Motorola One Fusion+
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod Zafata 4. 11. 2020 15:35

Pokud si vyberes to Realme 7 Pro tak dej pak vedet do sekce o nem jaky je. Take po nem pokukuji, jen porad nevim zda by mi nestacila ta 7 ve verzi 6/64gb. Pouzivam hlavne na web, spotify, YT , email, sem tam hbgo a nake to volani a sedim na nem dost tak aby ten amoled nemel vypalenou listu za rok napr. Nemam osobne s tim v telefonech vubec zkusenost.

Mel jsem doted jen IPS. Zas co vidim tak lidi radi hlavne amoled displeje no.

Libi se mi i ta Motorola One fusion + ale za me je to uz fakt padlo i tluste a velke a nechci vyjizdeci kamerku. Skoda, ze Motorola nema neco jako vybava One fusion + v tele Moto G8 plus. To bych bral hned. S One Fusion + jsem si hral asi 15 minut v obchode a neni spatna a celkem se i dobre drzi. Ovsem fakt obrovska.
Zafata
Junior

Odeslat příspěvekod astorre 5. 11. 2020 13:00

Tak jsem vyřadil TCL a oba Samsungy. Ještě jsem zapomněl na NFC to by měl mít telefon také.

Poco X3 a M One Fusion+ jsou pro mě svými rozměry mimo.

Včera jsem se v obchodě díval na A51 a Xiaomi. Bohužel neměli na skladě Realme. U Xiaomi mě stále trochu odrazuje nemožnost rozšíření paměti pomocí SD karty a po včerejšku i samotná váha telefonu. Kdyby bylo Xiaomi v těle A51 tak už je doma.

Takže teď se už rozhoduji nejspíš mi Xiaomi Mi Note 10 Lite a Realme 7 Pro. Kdyby někdo narazil na recenzi, kde bude jejich porovnání, tak prosím o link. Jinak to vidím tak, že počkám na co bude během listopadu lepší akce a vezmu ten.
astorre
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lukodlak 5. 11. 2020 13:28

Motorolu
Zajímám se o elektroniku a programování.
lukodlak
Junior

Odeslat příspěvekod Zafata 5. 11. 2020 14:10

V Alze je ted snad v akci Xiaomi mi 10 lite. Je ovsem lehce pres 8 tisic.
Nevim zda muzu davat odkaz. Kdyztak to nekdo smaze.

https://www.alza.cz/xiaomi-mi-10-lite-5g?dq=6118821

Lepsi volba jak mi Note 10 lite. Podle recenzi zahranicnich.
Zafata
Junior

Odeslat příspěvekod Dobesch 5. 11. 2020 14:58

Jen takový dotaz ke zmiňovanému Xiaomi MI 10 lite - nebylo by obdobné Xiaomi Mi 10T lite, jsou tam nějaké propastné rozdíly ?
Dobesch
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod astorre 5. 11. 2020 18:30

Mi 10T lite je větší o 0,75 cm a těžší. Má IPS 120hz display vs. Amoled u Note 10. Disponuje 5G. Má lepší procesor Snapdragon 750 vs. Snapdragon 730. Note má o něco větší baterii. Mi 10T má slot na SD kartu.
Jinak foťák a ostatní je asi stejné. Za mě je už ale 10T moc velké. Možná jako další telefon až si zvyknu na větší krám, protože teď už se snad nic normálního v rozumné velikosti nevyrábí.
astorre
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod yamamoto 5. 11. 2020 21:17

no pánové a dámy, mám stejný dotaz jako tady kolega. jde sice o služební mobil, neplánuji na tom hrát hry, zatím jsem tomu nepřišel na chuť (max. si tam nainstaluju Genshin).
Aktuálně mám už 3. rokem Samsung a520f, myslím, že všechno novějšího už bude o krok napřed i když budu na ceně kolem 5k. Nicméně má své mouchy, jako špatná čtečka otisků prstů atd.
V zákl. nabídce máme Samsung A21S a A41, ale mám pocit, že to není zrovna nejlepší volba

Nicméně jestli tam máte v nabídce něco, co je do cca 8k, není to velká tlustá kráva ale normální phone, tak budu rád za doporučení. Příjde mi, že na trhu není nic, že bych se podíval a řekl si "jo to vypadá, že to je OK", otevřu recenzi a hned mě to přejde. špatný zvuk, špatná čtečka otisků, slabý procesor za tu cenu atd. bída
yamamoto
Junior

Odeslat příspěvekod Sirzachy 7. 11. 2020 10:53

Určitě bych vzal to Realme 7 pro. Viděl jsem několik recenzích a jedna se o nejlepší telefon střední třídy. Navíc údajně ani nadstavba není špatná a není tam tolik balastu. Za mě jednoznačná volba. Strčí do kapsy A51 i to xiaomi.
Sirzachy
Junior

Odeslat příspěvekod astorre 7. 11. 2020 11:36

Tady jsem našel jedinou recenzi v které je porovnání Xiaomi mi note 10 lite vs Realme 7 pro a ještě Poco X3, bohužel je to polsky tak pro někoho kdo tomu víc rozumí https://m.youtube.com/watch?v=jJdLkZ2yXv0
Naposledy upravil astorre dne 7. 11. 2020 11:37, celkově upraveno 1
astorre
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Nick Cave 7. 11. 2020 11:37

dneska vyšla recenze na Realme 7 Pro
https://www.mobilenet.cz/clanky/recenze ... lesk-42166
Nick Cave
Administrátor