Xperia 5 II vs. S20 FE 5G, nebo něco jiného

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Linhya 8. 11. 2020 14:13

Zdravím, potřeboval bych poradit s výběrem telefonu.
Nyní vlastním dosluhující Pixel 2 XL který sice funguje ale zanedlouho mu bude končit podpora od Googlu.
Můj finanční limit je okolo 20k Kč a moje požadavky jsou: výška do 160mm, 5G, 3+ roky podpora, pokud možno nejlepší foto v této cenové hladině a stereo reproduktory.
Našel jsem pouze dva které by mě vyhovovali:
- Sony Xperia 5 II - sice dražší ale třeba bude nějaká sleva typu "Black Friday" a další.
- Samsung Galaxy S20 FE 5G
O Pixel 5 jsem ani nepřemýšlel protože mě přijde mnohem horší než zmíněné dva telefony.
Jak to vidíte vy? Co by jste vybrali/doporučili? Mě zmíněné telefony přijde dosti parametrově podobné takže opravdu nevím co bych mě zvolit. Popřípadě jestli existuje v této ceně něco lepšího, jestli jsem nějaký model přehlédl.
Díky za odpovědi.
Linhya
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Black Sabbath 8. 11. 2020 15:11

Já myslím, že jsi vybral dobré kandidáty. Já jsem to měl úplně stejně. Pořídil jsem S20 FE 5G, ale pořád mně vrtala hlavou 5 II, když jsem četl recenze. Nakonec to dopadlo tak, že jsem FE prodal a v předprodeji koupil 5 II se sluchátky. Za mě perfektní telefon. FE je taky super, ale ta Xperia má "něco" navíc, je mně ten telefon extrémně sympatický, vyhovuje mi parádně a skvěle se mi používá. Bál jsem se užšího displaye, ale bylo to zbytečné. Od začátku mi sedí. Vyzkoušej oba a uvidíš. Někdo tvrdí, že FE je levnější, ošizená verze S20tek, ale já bych si z řady S20 opět vybral FE, protože Exynos fakt ne.
Black Sabbath
Junior

Odeslat příspěvekod Laci_ic 8. 11. 2020 17:18

Taky jsem se rozhodoval mezi S20 a X5 II a rozhodl se pro Sony. Výdrž baterie S 20 je doslova tragická. Zatím si nejvíce hraji s apkou foto Pro.
Laci_ic
Kolemjdoucí