od A1rh- 16. 12. 2020 16:26
mám na telefon stejný limit z práce (max 3350 Kč bez DPH, 4053,50 Kč s DPH)
Musí umět: DualSIM, NFC, LTE, slušný foťák, min. 4/64 GB, čtečka otisků, ...
Hry nehraju, jestli má displej Full HD nebo 4K mě neokouzlí, raději menší spotřebu a delší výdrž, dám přednost praktičnosti. Používán bude hlavně pracovně, stále WiFi, data, maily, volání, ale i soukromě na záznam aktivit (Sports-tracker), spousta dalších běžných aplikací, IM, ... Jde mi spíš o funkčnost než papírové parametry.
Dosud jsem měl Xiaomi 4X 3/32GB a než se začal kousat po 3 letech systém a baterka vydrží cca 1 den tak mi naprosto vyhovoval (až na těch 32GB, bylo třeba promazávat fotky.)
Vychází z toho jak už bylo výše uvedeno
Realme 6i, 4/128GB, 3990 Kč, slot na 2 nanoSIM + 1 microSD kartu, neumí 5GHz wifi
Realme 6s DualSIM černá 4/64GB, umí 5GHz wifi, víc pásem LTE
(Realme 6, 4490 Kč (třeba klesne), 5GHz wifi, 64MPx, 4k video), 2xSIM+SD
Nokia 5.3 ??
a nějaké Xiaomi
Xiaomi Redmi Note 9 LTE 64GB - 3999 Kč, nenašel jsem moc rozdíl proti Realme 6S, ten má lepší frekvenci displeje a víc síťových pásem.
Podle mobilmánie prý ani Realme 6s ani Xiaomi Redmi Note 9 NEMAJÍ slot na SD kartu, což je podle jiných údajů nesmysl.
V tom množství Redmi 8/9/Note a písmenek se trochu ztrácím a budu to ještě trošku studovat). Každopádně v nějaké recenzi jsem jako PLUS Realme četl, že mnoho předinstalovaných aplikací se dá odinstalovat, použitá nadstavba je jednoduchá a funkční, nevyskakují reklamy a telefon je celkově subjektivně dle hodnotícího lepší než Xiaomi Redmi 9 (něco).
Zatím jsem u všech nezjistil, jestli umí kromě 2xSIM současně i SD kartu (u verze 128GB to není potřeba, u 64GB možná časem, nebo pro jistotu).
Pokud byste někdo měli konkrétní postřehy a zkušenosti, proč některý z nich preferovat, nebo jaký další vzít případně v úvahu, tak předem díky za další informace.
Naposledy upravil
A1rh- dne 16. 12. 2020 18:08, celkově upraveno 3
V profilu nebo SZ promo Revolut 700Kč, SkipPay 500Kč, AliExpress US $19, Raiff. 300Kč ...