Telefon pro manželku okolo 10k

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Diferenciall 3. 1. 2021 21:07

Zdravím. Manželka teď posílá dál její Mi 9 SE, protože jí prostě nestačí úložiště 128 GB. Chci se tedy zeptat na váš názor na eventuální náhradu. Její priorita je foťák, musí mit AOD, takže AMOLED a samozřejmě úložiště větší nez 128 gb nebo slot na sd kartu.

Koukal jsem na Realme 7 pro, ale tam ten foťák nevím no.
S10e mám jako služební a ten foťák mi jako nějakej zazrak nepřijde a navíc je to 2 roky starý model
Nějaké jiné nápady?

Děkuji.
Diferenciall
Junior

Odeslat příspěvekod Solverino 3. 1. 2021 22:16

IMHO bych šel do toho Realme 7 PRO a dokoupil jí k tomu paměťovou kartu. Do telefonu jí doinstaloval aplikaci Google Camera a fotky budou dost dobré. Dokonce je tu někde i popis jak na to a příklady jak moc se kvalita pořízených fotek zlepší. Sám bych do této kombinace šel taky, kdybych neměl telefon, kterýmu nic není... Myslím, že jsi vybral dobře.
Solverino
Junior

Odeslat příspěvekod jege 4. 1. 2021 11:48

A co Huawei P30 Lite New Edition s 6/256GB + 512 MB microSD? A k tomu Clear View nebo Smart View pouzdro se zobrazením anotací, anebo se orientovat podle LED diody, kterou ten mobil má?
Apple iPhone 13 Mini 128GB Black|Apple iPad mini Cellular 256GB|Apple Watch Series 8 45 mm Cellular Graphite Steel|Apple AirPods Pro 2 (2022) | Apple MacBook Air 13,3"/M1/ 8GB/256GB/stříbrný.
jege
Junior

Odeslat příspěvekod Diferenciall 4. 1. 2021 12:58

Ten Huawei asi ne. Preci jen uz je to skoro 2 roky starej model a ja chci, aby ji aspon 2 roky vydržel... Ted koukám, že je v akci na Mall Galaxy S10 lite za 11690, kterej ma Snapdragon 855 a ten by mohl nejakou dobu vydrzet. Nemate s nim nekdo zkusenost? Hlavne a fotakem? Recenze se celkem dost melou, ze z nich nejsem moc moudrej
Diferenciall
Junior

Odeslat příspěvekod jege 4. 1. 2021 14:03

128 GB u Xiaomi je málo, a 128 GB u Samsungu stačí? Pokud jsou to data, které lze mít na kartě, tak třeba ano (Xiaomi nemá, Samsung má), ale pokud programy, které nelze přesunout na kartu, tak si tím moc nepomůže. Jinak pozor na velikost, ten Samsung je velký jak prase a u ženských často rozhodují emoce, takže pokud se ji nebude líbit nebo ji bude vadit velikost, tak výhodnost nebo technické parametry nebudou moc hrát roli ...
Apple iPhone 13 Mini 128GB Black|Apple iPad mini Cellular 256GB|Apple Watch Series 8 45 mm Cellular Graphite Steel|Apple AirPods Pro 2 (2022) | Apple MacBook Air 13,3"/M1/ 8GB/256GB/stříbrný.
jege
Junior

Odeslat příspěvekod Diferenciall 4. 1. 2021 14:52

Tam právě rozhoduje slot na sd kartu. Má tam videa a fotky. Ta velikost je otázka no. Jako bral bych s10e, ale tam je exynos, baterka tragédie a foťák sice ok, ale tech 11k to prostě nestoji. To uz za ty prachy radsi Pixel 4a, ale tam zas chybí slot na sd kartu...
Diferenciall
Junior

Odeslat příspěvekod radim 4. 1. 2021 15:35

Diferenciall píše:Preci jen uz je to skoro 2 roky starej model a ja chci, aby ji aspon 2 roky vydržel...

Jakože 2 roky starý model nevydrží další dva roky? Tj. záruku? :D No ty vado... :mrgreen:
radim
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Diferenciall 4. 1. 2021 16:15

radim píše:
Diferenciall píše:Preci jen uz je to skoro 2 roky starej model a ja chci, aby ji aspon 2 roky vydržel...

Jakože 2 roky starý model nevydrží další dva roky? Tj. záruku? :D No ty vado... :mrgreen:

Tak nejde o zivotnost jako takovou, ale o podporu a bezpecnostni aktualizace... A P30 lite nemá ani buhvujakej procesor, kterej asi za ty dva roky nebude moc stihat
Diferenciall
Junior

Odeslat příspěvekod xyzero 4. 1. 2021 20:30

Já pořídil ženě Realme 7 pro a je velice spokojená.Nainstaloval jsem jí Google cameru a fotky jsou krásné. A navíc fólie už nalepená na displeji a gumové pouzdro na záda telefonu.
xyzero
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 4. 1. 2021 20:58

S10 Lite je sice rok starý smartphone, ale Samsung garantuje tříletou pravidelnou podporu a poté ještě čtvrtletní aktualizace, takže bude mít pravděpodobně delší podporu než nové modely od Realme
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod Ervd 5. 1. 2021 01:06

Doporučuji nahrát fotky do "google fotky" a následně uvolnit paměť v telefonu a máte dalších 100 GB.

Diferenciall píše:Zdravím. Manželka teď posílá dál její Mi 9 SE, protože jí prostě nestačí úložiště 128 GB. Chci se tedy zeptat na váš názor na eventuální náhradu. Její priorita je foťák, musí mit AOD, takže AMOLED a samozřejmě úložiště větší nez 128 gb nebo slot na sd kartu.

Koukal jsem na Realme 7 pro, ale tam ten foťák nevím no.
S10e mám jako služební a ten foťák mi jako nějakej zazrak nepřijde a navíc je to 2 roky starý model
Nějaké jiné nápady?

Děkuji.
Ervd
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jarešek 5. 1. 2021 11:59

Když jí pořídíš s10 Lite, věř že ho bude mít ráda. Já ho koupil mé paní po Xiaomi Mi note 10 lite a Xiaomi MI 9, které jí nesedly zvukem reproduktoru v sluchátku, rozhraním, váhou. Při větším displeji než má můj Poco F2 Pro je S10 Lite o hodně lehčí a to ženský ocení. Procesor je raketa stále nějakých 460 000 v Antutu. Slot na paměťovku má taky i když se mi zdá , že sdílenou se simkou, ale nejsem si jistý. Teď ho v prvním kvartále čeká příchod Android 11 a UI 3.0. Výdrž slušná, amoled display, AOD. Foťák také není tragédie.
jarešek
Schvalování příspěvků

Odeslat příspěvekod Solverino 5. 1. 2021 15:56

2 jarešek: no to porovnáváte Realme 7 Pro s telefonem za skoro dvojnásobek ceny - na Heurece je S10lite např. na CZC za 15.000,- a pán chtěl telefon do 10.000,-. To je IMHO jako radit mu Apple iPhone... no, ale každý sám svého štěstí strojvůdce :)
Solverino
Junior

Odeslat příspěvekod Diferenciall 5. 1. 2021 16:08

Solverino píše:2 jarešek: no to porovnáváte Realme 7 Pro s telefonem za skoro dvojnásobek ceny - na Heurece je S10lite např. na CZC za 15.000,- a pán chtěl telefon do 10.000,-. To je IMHO jako radit mu Apple iPhone... no, ale každý sám svého štěstí strojvůdce :)

Na za dvojnásobek právě že ne. Objednal jsem na mall S10 lite za 11690 (akce iz skoncila), tak ještě uvidím, jestli vyzvednu. Ještě mi utkvel v hlavě Pixel 4a kvuli fotaku a neomezenému úložišti na fotkách. Je to docela dilema...
Diferenciall
Junior

Odeslat příspěvekod jarešek 5. 1. 2021 16:35

Solverino píše:2 jarešek: no to porovnáváte Realme 7 Pro s telefonem za skoro dvojnásobek ceny - na Heurece je S10lite např. na CZC za 15.000,- a pán chtěl telefon do 10.000,-. To je IMHO jako radit mu Apple iPhone... no, ale každý sám svého štěstí strojvůdce :)

Musíte číst diskuzi celou a ne jen nadpis vlákna. Tazatel se ptá i na Samsung s 10 lite, protože je v akci na Mallu.
No, ale každý sám svého štěstí strojvůdce :)
jarešek
Schvalování příspěvků

Další stránka