Ahoj,
potřeboval bych prosím poradit s výběrem mobilu.
Kromě svého civilního zaměstnání si ještě vydělávám svým osobním účtem na instagramu. Drtivou většinou fotek fotím svojí zrcadlovkou, fotky z mobilu využívám jenom sem tam. A to převážně při nějakém delším výletu do přírody (kdy se mi nechce tahat zrcadlovka) nebo na jednoduché insta story.
Rozpočet jsem si stanovil na 15 tisíc. Po zhlédnutí desítek recenzí na youtube mě zaujaly dva mobily: Pixel 4A 5G a Samsung S20 FE. Jediné, co mě na mobilu zajímá, je kvalita fotoaparátu, vše ostatní mi je naprosto šumák (tj. výkon, funkce, displej, velikost atp.). Oba dva mobily mají foťáky fakt výborné, takže nevím, jak se rozhodnout.
Táhne mě to blíž k S20 FE, protože má krásně saturované fotky (jo, tohle je alfa a omega instagramu), je voděodolný a celkově z něho mám mnohem lepší pocit. Bohužel vím, že převážně budu fotit portréty a selfies (a ty má S20 FE dle recenzí opravdu ale opravdu hrozivé). Rozum mi proto říká, že bych si měl koupit Pixel, protože dostanu zadarmo přístup ke Google fotkám, které používám opravdu hodně (a které budou od června 2021 zpoplatněné), plus mám záruku výborných portrétů a selfies (a fotky si už nasaturuji ve photoshopu dle svých vlastních potřeb).
Jenže je tu poslední kritérium, a tím je cena. Českou distribuci S20 FE můžu získat s cashbackem za 13 tisíc, kdežto Pixel seženu nejlevněji za 13,5 tísice (se studentskou slevou). A v téhle situaci mi přijde strašně hloupé si za Pixel připlácet, když S20 FE nabízí objektivně celkově lepší výbavu.
Jak byste se rozhodli vy? Který telefon byste zvolili? Jsou portréty a selfies na S20 FE opravdu tak špatné? Děkuju!