"Malý" telefon

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Lues.deFunes 24. 3. 2021 07:01

Vidím, že nejsem úplný exot, jak jsem si myslel :-D Taky mám S4 mini a už rok hledám něco novějšího. Smířil jsem se s tím, že těžko seženu tak lehký mobil (108 g). Můj strop je 140 mm na výšku a 70 na šířku. Nejvíc se mi líbí starší Samsung A3 2017 ale odrazuje mě baterka na pevno. Prostě jsem v pasti :-D

-- 24. 3. 2021 06:42 --

Do úvahy by připadal možná Samsung A20e.
Lues.deFunes
Junior

Odeslat příspěvekod anonymius 24. 3. 2021 07:54

Zkus pohledat bazarovou S7 - vymenit baterku a zas mas na par let klid...
Samsung Galaxy S23, S21, S7, S2, A34
anonymius
Junior

Odeslat příspěvekod tomas.vclv 24. 3. 2021 12:50

Tak mi z toho vypadly:
- Samsung Galaxy S7
- Xiaomi Mi 9 SE
- Huawei P10 Lite
- případně ta A41 (je nový)

Porovnání: https://mobilmania.zive.cz/srovnavani-telefonu?itemlist=61409,53387,53733,61218

Nejvíc mě zaujala S7 a Mi 9 SE.

Znamenalo by to vzít repasovaný (což jsem nejdřív nechtěl..). Máte s tím někdo zkušenosti?
Třeba tady mají dokonce 2 roky záruku, takže by to mělo být asi v pohodě..
https://1url.cz/9KM8d
tomas.vclv
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod straces 24. 3. 2021 13:20

Malý telefon v dnešní době těžko pohledat, já sem nakonec šel do Pixelu 4a. Není úplně malý, ale mezi těmi dnešními pádly je rozdíl dost velký, až na pár drobností je to super telefon, takže ten můžu doporučit.

144 x 69.4 x 8.2 mm
143 g
straces
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 24. 3. 2021 13:36

tomas.vclv píše:Nejvíc mě zaujala S7 a Mi 9 SE.

Znamenalo by to vzít repasovaný (což jsem nejdřív nechtěl..). Máte s tím někdo zkušenosti?
Třeba tady mají dokonce 2 roky záruku, takže by to mělo být asi v pohodě..
https://1url.cz/9KM8d

Repas nebrat, klekne ti a máš na z něj těžítko na památku ;-)
Marantz 1060, Harman/Kardon HD750, Kenwood GE- 7030, Focal JMLab Chorus 707
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod tomas.vclv 24. 3. 2021 13:50

Nick Cave: Mají tam tu dvouletou záruku. ??? Samozřejmě je otázka, jak fungujou..

straces: Pixel 4a vypadá super, ale je cca 2x dražší, než jsem zamýšlel.
tomas.vclv
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod melipa 24. 3. 2021 14:14

Repas určitě nebrat, S7 je historický telefon a záruka 2 roky vypadá hezky na papíře, ale GigaComputer (podle recenzí) ochotným přístupem k reklamacím zrovna nevyniká ;-)
melipa
Junior

Odeslat příspěvekod l00ki 24. 3. 2021 14:31

Pixel 4a se dá na bazarech potkat téměř nový s CZ zárukou za 9tis. Pokud bys měl mít telefon stejně dlouho jako S4mini, tak ta cena zase tak hrozná nemusí být. Ale v našich končinách na Pixelech rozjet VoLTE je trochu problém(root). Někomu to může vadit.
l00ki
Junior

Odeslat příspěvekod Jiřba 24. 3. 2021 14:45

Ahoj, pokud by jsi měl zájem, tak mám doma Sony Xperia X Compact. Už dva roky mi doma leží v šuplíku (asi z nostalgie se mi nechce prodat). Je to jeden z posledních "prcků". Používal jsem ji dva roky - originál ochranné pouzdro, díky kterému se po odklopení pouzdra rozsvítí displej. Stav je TOP.
Jiřba
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod uspa 24. 3. 2021 16:11

Řešil jsem stejnej problém, hlavní požadavky do 150mm, do 5 tis., zbytek už nebyl až tak podstatnej. Vyhrála A41 u Alzaka, po slevě 4600,- Přecházel jsem z ne tak historického kousku, ale i tak už se pár let nevyrábí. Velikost na hraně, ale už sem si zvykl, display nádhera, fotky pro mé potřeby dostačující, čtečka někdy až na 3 pokus, ale co už, jinak vše po cca měsíci šlape jak má, telefon si užívám. Pročítal jsem též recenze, nejsou nic moc, asi je to o tom, co od toho telefonu očekávaš, lidi mění telefony jak ponožky a jestli někdo přešel z něčeho lepšího, může bejt zklamanej, ale za mě spokojenost.
uspa
Junior

Odeslat příspěvekod tomas.vclv 24. 3. 2021 17:56

Trochu jsem to promyslel a raději než repas nebo bazar půjdu do novýho kusu - ať to za rok nemusím řešit znova. Takže jsem asi zpět u A41. Je pravda, že v porovnání s mým stávajícím telefonem bude všechno nadupaný :)

Ještě jsem kouknul na A20e (slabším, ale menším příbuzným) - jak je možný, že v následujícím videu je celkově svižnější než A41??? https://www.youtube.com/watch?v=A1uo5WZG2sg Podle toho bych sáhl raději po něm.
tomas.vclv
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jiřba 24. 3. 2021 18:35

Zajímavou "malou" alternativou může být i novinka Xcover 5. Cena je tam ovšem už 7500 Kč. Nicméně přislíbená podpora 5 let zní zajímavě. Ovšem někomu může vadit vzhled.
Přemýšlím o něm, ale když to vezmu rozumově, tak bych si z S7 moc nepolepšil. Kromě faktu novějšího přístroje jsou parametry téměř vyrovnané.
Jiřba
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tomas.vclv 25. 3. 2021 19:17

Nakonec asi objednam A20e. V porovnani s A41 ma horsi displej,coz me netankuje. Dle videi na youtubu beha dost podobne,mozna dokonce trochu svizneji (moc nechapu). Hlavne je skoro o 2000,- levnejsi.
Bohuzel ma horsi fotak (jedina vec,ktera mi vadi).
tomas.vclv
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tomas.vclv 25. 3. 2021 22:29

Každopádně díky všem zúčastněným ;)
tomas.vclv
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pidan 25. 3. 2021 23:21

ta A20 nevypada spatne a taky jsem po ni koukal..resim to stejny.Me na ni vadi slaba baterka a to je dost dulezity...Ta A41 ma fakt celkem spatny recenze.....
pidan
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka