od jirikaplan 10. 9. 2021 06:05
Ahoj, když se tak pěkne rozjela ta diskuse o ios, poprosil bych zkušenější, zda mně neporadí, jak si na stejnou situaci zvyknout. Níže bych vypsal co mě podstatně chybí z androidu a nepřišel jsem na to, jestli to jde nějak dělat na ios, nebo tvůrci ios se prostě rozhodli, že se uživatel ukliká k smrti.
1. vyhledávání tel. čísel. V androidu píšu jméno/číslo na klávesnici, nabízí mě to jak již volaná a neuložená čísla, tak jméne z adresáře. Iphone je jak pevná linka. NIC. Prostě vytáčím číslo. Našl jsem, že gestem dolu spustím vyhledávání, jenže pokud máte třeba v adresáři 15 martinů, tak to stejně nabídne dva a už v nich nejde dál rolovat a zvolit správného. Ano, další klik na hledat v aplikaci kontakty.
2. historie hovorů. V androidu jde swipem vlevo/vpravo rovnou volat nebo psát sms. Ios? Musím se trefit na "i" a vybrat si. Resp kliknutím můžu volat. Sms nefunguje.
3. Oznamovací centrum. Opět u androidu. Klikem otevřu oznámení, swipem ho odstraním. Ios? Klikem otevřu, swipem otevřu, swipem doleva ho neodstraním, ale musím si vybrat zda ho chci třetím způsobem otevřít, nebo smazat. Jde to nějak jednodušeji mazat ?
4. Jdou zapnout vibrace při psaní? Nechci aby telefon cvakal nahlas když píšu, ale přecejen haptická odezva, pokud píšu na virtuální klávesnici je celkem příjemná.
5. Jde nastavit různá hlasitost pro budík/sms/zvonění ? Zvonění mám relativně nahlas, aby bylo slyšet z kapsy v okolním ruchu, ale při této hlasitosti s mým budíkem vstávají asi i sousedi.
6. Jde v safari zavřít všechny karty/panely naráz?
7. Jde donutit galerii, aby používala pro foťák jednu složku a pro ostatní fotky jinou? Příjde mi zbytečné, pokud chci třeba ukázat někomu fotky z dovolené, aby se mezitím míchaly fotky automaticky stahnuté z whatsappu ( to jsem už musel zakázat ) Našel jsem nějaké skripty, které by fotky měly po vyfocení přesunout do složky třeba camera, ale fungovalo to na první fotce a pak už ne.
Díky