Mobil do 14 000kč

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod dikfi 26. 4. 2022 08:29

Pokud nechceš čtečku v displeji, tak asi Xiaomi 11T Pro...
dikfi
Junior

Odeslat příspěvekod Milan151.019 26. 4. 2022 16:15

dwxx píše:Je to určitě možné. Netvrdím, že ta čtečka je špatná, spíš srovnání zadní vs přední. Otisky jsem zkoušel už i mazat a dávat znovu, asi zkusím ještě jednou. Každopádně, pouze 4 otisky mi přijdou málo. Respektive víc přiložení by nebylo na škodu. Klidně bych místo cca 10 přiložení na otisk měl možnost ten prst tam dát klidně 30x aby ta čtečka pak ten prst vzala na první dobrou z každého úhlu. Zadní za mě určitě lepší zatím. Jen dodám pro úplnost, že si na čtečku na S22 tímto nestěžuji. A pro kompletnost ještě více, mám na displeji origo Samsung fólii a když je displej vypnutý jdou na něm viděl celkem hodně patrně "zelené mapy", takže jsem ji možná nalepil ne úplně dobře a nevytlačil všechnu tekutinu po vyleštění displeje nebo něco podobné. Zkusím si s tím určitě ještě pohrát.. :-)

Tomuhle ,,pohrávání" se právě chci vyhnout. Proto bych nerad čtečku v displeji. I když to mi hodně omezuje výběr.
Milan151.019
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dwxx 26. 4. 2022 16:20

Právě proto to chápu. Druhá věc je taky to, že na čtečce vpředu chci mít logicky oba palce, podle toho kterou rukou vezmu telefon do ruky a oba ukazováky, když telefon leží na stole. Palce u čtečky na zádech logicky odpadají. Možná proto ta čtečka na zádech fungovala (minimálně pocitově) spolehlivěji. 4 otisky na 2 prsty vs. 4 otisky na 4 prsty.
dwxx
Junior

Odeslat příspěvekod vormen 26. 4. 2022 16:40

Měl jsem Samsung A52, čtečka pomajelší, ale velice spolehlivá, pak S21, čtečka rychlejší, ale spolehlivost hrůza a dále mám Realme a to je naprosto luxus, rychlost a spolehlivost jako u nedisplejové. Škoda, že každej telefon má něco, protože Samsung je top co se SW a podpory týká.
vormen
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Milan151.019 26. 4. 2022 17:38

Vím, že teď nejspíše schytám plno posměšků a podobně, ale mě se ty Samsung strašně nelíbí. Jak vzhledově ( u telefonu za 20 tisíc bych nečekal, že to bude ...kus plastu a vypadat levně. Aspoň mě to tak přijde )I když vím, že na vzhled to nepracuje. A také snad žádný nemá pořádně dobíjení. Ano vím, že je pro plno lidí 67 W zbytečných, ale pro mě ne. Hodně pracovně cestuji a ne vždy mám možnost být hodinu na nabíječce. A ano vím, že existují powerbanky. Nicméně je to další věc do batohu a další věc co můžu někde nechat ( já se znám :-D ). A měl jsem služebně A52 a prostě mi nějak nesedl.
Milan151.019
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vormen 26. 4. 2022 18:15

to chápu, mám u Realme 65W a nabití za 30 minut je luxus a nabíječka v balení :) Ale třeba A52 je hodně plastová, S21 taky, ale v ruce působí jak bývaly dřív hliníkový telefony, úplně jinej plast. neklouže, žádný umatlaný otisky. Takovej iphone 12/13 působí jak levná plastová hračka s tím jeho ceramic nesmyslem. Není plast jako plast a není sklo jako sklo, musí se to osahat.
vormen
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Milan151.019 26. 4. 2022 18:21

To je další věc. Samsung u Skové řady nedává nabíječky ne? TO mi přijde u mobilu za takový peníze přímo opovrhování zákazníkem.
Milan151.019
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dwxx 26. 4. 2022 18:55

Ne že bych je chtěl nějak extra obhajovat, ale oproti loňsku se tuším nezdražovalo. Dokonce u základní verze s 256gb se letos platí o tisícovku méně. Inflace, bla bla bla atd.. Nabíječka 350 Kč navíc. Suma sumárum... Ale jak říkám, obhajovat je nechci :-)
dwxx
Junior

Odeslat příspěvekod Milan151.019 26. 4. 2022 19:02

No i tak. U mobilu za 15-20 tisíc nedát nabíječku? To mi přijde prostě zvláštní.
Milan151.019
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vormen 26. 4. 2022 19:08

letos není nabíječka ani u A53 a Realme je taky dávat brzo nebude. Mně by to nevadilo, pokud by byl jeden standart rychlonabíjení, pak bych jednou koupil nabíječku a byl by klid. Jenže aktuálně mám třeba Samsung, oneplus a Realme a všichni mají jiný standart a nabíjet vždy jen 5W je otrava, takže až se to sjednotí, proč ne, zatím je to jen ojeb na zákazníky ve jménu ekoteroristů.
vormen
Pokročilý

Odeslat příspěvekod dwxx 26. 4. 2022 19:08

Bohužel to vypadá na nový trend. Začal s tím jablečňák, teď se přidal Samsung a dost možná to bude pokračovat..
dwxx
Junior

Odeslat příspěvekod Mischelinka.OK 26. 4. 2022 20:16

Mám stejné požadavky na telefon jako zakladatel dotazu, jen mi nevadí čtečka v displeji :-) Jde mi o co nejlepší foťák + s tím spojené, hry nehraji vůbec a klidně ať se nabíjí celou noc :-D

Díky za tipy ;-]
Alcatel wap -> Nokia 3310 -> Nokia 3510i -> Nokia 6230 -> Nokia 5800 -> Samsung galaxy S III NEO -> LG G6
Mischelinka.OK
Junior

Odeslat příspěvekod myšpulín 27. 4. 2022 04:57

Já doporučuji Samsung A52s 5G, přešel jsem na něj ze Samsungu Note 8 a jsem zcela spokojen.
myšpulín
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod vormen 27. 4. 2022 05:09

A co S20FE 5g?
vormen
Pokročilý

Odeslat příspěvekod JiříTechnik 27. 4. 2022 06:43

Cokoliv z S-kove řady Samsungu... Když se povede v daném cenovém limitu sehnat.
JiříTechnik
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka