Zápůjčení mobil s 5G

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Explosion_CZ 8. 10. 2022 10:32

Dobrý den,

mám možná trochu netradiční dotaz.

Za účelem psaní bakalářské práce bych si potřeboval obstarat telefon s 5G. Mám v plánu analyzovat výsledky měření rychlostí 5G.

Chtěl bych se zeptat, zdali nevíte o nějaké možnosti, kde si půjčit telefon s 5G? Jsem ochoten zaplatit přiměřené půjčové a složit vratnou kauci.

Budu rád za každý tip.

Jsou nějaké rozdíly v jednotlivých 5G příjímačích na mobilech? Dá se trvdit, že například bych teoreticky díky lepšímu příjímači (anténě 5G) mohl naměřit lepší výsledky s iP 13 než s levnjším Xiaomi? Je potřeba hlídat distribuce telefonů (rozdílné antény dle lokalizace)?

Děkuji
Explosion_CZ
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 8. 10. 2022 16:09

jestli ti stačí 14 dní na test, tak můžeš koupit v eshopu a pak vrátit
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod Explosion_CZ 8. 10. 2022 16:55

Ano, to mě taky napadlo. Zkouším spíše jít oficiální cestou. Tím nechci říct, že využití 14 denní lhůty není oficiální. První zkusím, zdali by nebyla možnost někde půjčení za rozumnou cenu a kdyby to nešlo, asi nic jiného by nezbývalo.

Děkuji ale za tip.
Explosion_CZ
Junior

Odeslat příspěvekod jenik3 8. 10. 2022 19:08

Nebylo by lepsi obratit se na velkou trojku? Bc.prace uz zavani serioznosti, opove maji 5G telefony k dispozici a muzou je pujcit k tomuto ucelu. Mozna bych se vydal na cestu pres APMS, poslal email na sefa asociace.
jenik3
Junior

Odeslat příspěvekod Explosion_CZ 8. 10. 2022 21:15

Děkuji za tip.

Co prosím znamená "opove"?

Děkuji za tip na kontaktování šéfa asociace.
Explosion_CZ
Junior

Odeslat příspěvekod mi.strnadel 8. 10. 2022 21:16

Jak bylo napsáno výše. Vzal bych ROZBALENÝ například z Alzy. Kde rozbalené zboží prodávají, případně použité. A vrátil do 14dnu. Zbytečně bych nesnižoval hodnotu nového.
mi.strnadel
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jenik3 9. 10. 2022 00:09

Opove=operatori (siti).
https://www.apms.cz/kontakt/
jenik3
Junior

Odeslat příspěvekod Carllos VoIP 9. 10. 2022 07:46

Omyl
iPhone 12 Pro Max, AW 5
Carllos VoIP
Junior

Odeslat příspěvekod Explosion_CZ 9. 10. 2022 10:10

mi.strnadel píše:Jak bylo napsáno výše. Vzal bych ROZBALENÝ například z Alzy. Kde rozbalené zboží prodávají, případně použité. A vrátil do 14dnu. Zbytečně bych nesnižoval hodnotu nového.

Děkuji za tip. Taky dobrý nápad. Včera jsem volaldo iWant a je u nich možné půjčit si telefon s 5G. Záleží na aktuální dostupnost, včera měli například k dispozici iP 12. Samozřejmě za vratnou kauci.

jenik3 píše:Opove=operatori (siti).
https://www.apms.cz/kontakt/

Děkuji za tip.

Zařízení by mělo být zařízeno. Teď už jen koupit neomezené tarify od operátorů a pomalu můžu začít měřit.
Explosion_CZ
Junior