Nový mobil

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Zdenal007 8. 10. 2022 11:04

Dobrý den. Vybírám nový mobil do cca 15k. Hlavně na focení,z her hraji max Hearthstone, občas kouknu nějaký film na HBO nebo Disney.. vybírám teď mezi Edge 30 fusion, Vivo x60 pro nebo Xiaomi 12T. Co byste doporučili? Případně nějaký jiný návrh? Pixel 6 asi ne kvůli chybějící Volte,5G, pomalému nabíjení....
Zdenal007
Junior

Odeslat příspěvekod mi.strnadel 8. 10. 2022 12:33

Jestli chceš fotky tak Pixel.
Musíš si vybrat, co upřednostňuješ.
mi.strnadel
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JiříTechnik 8. 10. 2022 14:11

Kdyby nevadilo 60Hz tak Pixel 6a. Ten původní 12MPx foťák dělá super fotky vždy, však ho mají za ty roky vypiplaný k dokonalosti. U 6 s tím novým 50MPx je to jak kdy, někdy super fotka, jindy to dost ustřelí až se musím kouknout jestli opravdu držím Pixel...
JiříTechnik
Junior

Odeslat příspěvekod drive18 10. 10. 2022 10:38

Jiny navrh? A co Xiaomi 12X ?
drive18
Junior

Odeslat příspěvekod hurec 10. 10. 2022 12:55

Každý mobil má kompromisy.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Topes 10. 10. 2022 14:16

Já řešil to samé, respektive z 10 tisíc sem musel jít výš kvůli mým požadavkům a objednal xiaomi 12t - luxus nabíjení, foťák by měl bejt ok aspoň na moje potřeby, parádní výkon atd. Záleží kdo co preferuje a podle toho se řídit, protože ideální mobil (aspoň pro mě) nikdo nevyrábí v žádný cenový kategorii, protože vždycky je něco, co mi vadí a čím dražší mobil, tím jsem víc kritickej a neodpustím ani prkotinu když bych to já osobně chtěl jinak.
Topes
Junior

Odeslat příspěvekod hurec 10. 10. 2022 14:56

Dle mého žádné jiný šaomi se neoplatí. 12t pro s 200mpix? Zbytečně. Ktomu 8gen1+ i dle testů opět topí. A cena je moc nahoře. Tak dostanete dostatečné mtk, které topí méně. Má lepší výdrž baterií. Stojí o 5t kč méně, vysavač prodáš. Foťák pro 99% lidi stačí. Jediné co člověk musí dát je MIUI. Proto je lepší pak fleshnout odlehčený MIUI cz bez bloatware.

U pixelů 6 musíš vydržet pomalé nabíjení. U 6a zas 60hz (uufff, škoda, že ne aspoň 90Hz), ale zas špičkový foťák, bez 5G (někdo potřebuje, někdo ne)

12x čiňaň je slušný, ale je menší. Recenzí je dost a je chváleny. Vivo neznám, snad pořadí někdo jiný.
Za ty peníze to budou vždy kompromisy.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pan.nikdo 10. 10. 2022 15:57

U fotoaparátu si lze pomoci nainstalováním aplikace GCam, která vychází z aplikace pro pixel telefony. Používal jsem celkem ke spokojenosti dříve na mobilech od Motoroly.
https://www.xda-developers.com/google-camera-port-hub/
pan.nikdo
Junior

Odeslat příspěvekod lada t5 10. 10. 2022 16:21

Mě tedy dost překvapuje, že u Pixelů jako mínusovou vlastnost zmiňujete pomalé nabíjení................ Mně osobně vůbec nepřipadá, že "Rychlé nabíjení" u mého Pixelu 6 by bylo pomalé.
Pixel 5, Pixel 6, Pixel 8
lada t5
Junior

Odeslat příspěvekod hurec 10. 10. 2022 17:21

Tak si někdy zkus, co je rychlé nabíjení a budeš čučet. Rychlé nabíjení je fakt jinde. Jinak, kolik máš průměr SOT na A13? Díky za info.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lada t5 10. 10. 2022 20:09

Promiň, nevím co je SOT.
Pokud je nabití skoro z nuly na 100% cca za hoďku pomalé, tak tedy asi mám pomalé nabíjení. A zeptám se tedy k tomuto tématu - pokud tedy nějaký telefon nabíjí výrazně rychleji, není to pak na úkor životnosti baterie?
Nejraději používám "Adaptivní nabíjení" přes noc, kdy si telefon sám rozloží nabíjení tak, aby bylo plynulé a přitom při buzení budíkem byla baterie na 100%. Připadá mi to jako ohleduplný přístup k baterii, nebo se mýlím?
Pixel 5, Pixel 6, Pixel 8
lada t5
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 10. 10. 2022 20:15

SOT = Screen on Time neboli čas výdrže rozsvíceného displeje
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod hurec 10. 10. 2022 20:40

To je na téma jinde. V dnešní době se 120W rozděluje na 2x 60W. Nejvíc vadí teplota, která se hlídá. Každým nabíjecím cyklem stejně padá kapacita baterie, to pořád očurat nejde. Na rychlovku je to paráda. Přes noc poté ani nenabíjím, protože než si nachystám snídani, jsem na stovce. Ale kdo nechce, pořád může použít 5W nabíječku.
S P6 jsem dělal asi někde chybu, že jsem to nabíjel snad 2hodiny.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod drive18 10. 10. 2022 21:15

No neviem s tym nabijanim na 100% , poslednu dobu citam ze je najlepsie vybit do max. 20 % a nabit do max. 80%, Dokonca su apky ktore to hlidaju .
drive18
Junior

Odeslat příspěvekod hurec 10. 10. 2022 21:56

Zase debata na jiné téma a ne tady. Je to zcela mimo téma. Pokud chceš mít mobil 3+ roku tak to dělej. Já klidně po roce vyměním baterii. Problém to není. Mobil slouží mne a ne já jemu. Optimum je 20-80% jenže z reálné kapacity baterie. Každá baterie má bezpečnostní kapacitu. Dle SW máš 100%, ale reálně nejsi na 100%. Na netu najdeš dost článku o bateriích.
hurec
Mírně pokročilý

Další stránka