Tablet - android

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod myrryn 21. 2. 2023 18:06

Leef…
myrryn
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Domin7 21. 2. 2023 18:52

Atalia: mám taky iPad. 9. generace a 64Gb a flashka by se na multimédia hodila. Takže normálně fláknu flasku k iPadu přes kabel a on ji uvidí a dokáže přehrát její obsah jo? No to jsem zvědav. To sám zkusím.
Domin7
Junior

Odeslat příspěvekod BukCZ 21. 2. 2023 20:52

ano, já to takto používám u iPhone a v pohodě :-)
edit: btw. mám flashku SanDisk s lightning i USB-A konektorem
BukCZ
Junior

Odeslat příspěvekod Domin7 21. 2. 2023 22:37

Můžeš mi hodit odkaz na tu flashku? diky
Domin7
Junior

Odeslat příspěvekod pikropikro 22. 2. 2023 17:50

Tak jsem se díval na net a eventuálně bych do toho iPadu šel. Jen se chci ještě doptat…je jedno jak velkou a jakou flashku (značku) použiju? Co jsem se dočetl, tak by měla být akorát naformatovana na FAT32. Ale přečte pak iPad třeba i nějakou 512Gb? A druhá věc, údajně je potřeba toto zařízení i napájet, pokud má iPad lightning, protože jakmile je to iPad bez USBC, tak dost často hází hlášku, ze zařízení (v tomto případě flashka) potřebuje napájení. A poslední věc, dost casto se stává, ze některé zařízení od Applu nespolupracuji s kde čím a proto ještě jakou redukci koupit? S tím, ze nechci, aby mi pak z boku trčela flashka, tak bych raději nějaký káblík i portem pro napájení (alespoň těch 40cm), ať to muže ležet (ta flashka) bokem. Dikes.
pikropikro
BAN MM.cz

Odeslat příspěvekod komplik 23. 2. 2023 15:42

FAT32 fakt formátovat nechce, pokud chceš mít soubory větší než 2GB. Pokud chceš jen číst data, můžeš použít klidně NTFS, pokud chceš z iPadu zapsat tak exFAT nebo některý z Apple filesystémů, a asi by zvládl i linuxový EXT.

A napájení může být problém, třeba některé externí disky (SSD) s lighting iPadem nechtějí fungovat, protože "zařízení baští moc energie" a pak vůbec nevadí že ten disk je externě napájený, lighting ho prostě nepřipojí.

A jakou redukci potřebuješ? Flash disk mžeš koupit rovnou s lighting konektorem. Jinak samozřejmě můžeš navšívit jakoukoli Apple certifikovanou prodejnu a poradit se s prodavačem a ti ti navrhnou nejvhodnější řešení. Osobně bych, při potřebě něco k tomu připojoval místo iPad 9. gen koupil bazarový iPad Air 4, ten má USB 3.1 včetně DP Alt Mode a dá se k tomu připojit v podstatě jakékoli zařízení na USB, případně jakýkoli hub či dock nebo monitor

A neboj se že by si to neporadilo s něčím tak malým jako je 512GB, spíš bych nikdy nekoupil tak velkou kapacitu nějaké flešky, když za pár stovek mám podobně velký rámeček, do kterého dám klidně 8TB SSDčko a posviští to 500MB/s, případně trošku dražší rámeček a posviští to 3,5GB/s (pravda ne s iPadem, tedy, M1 a M2 Pročka teoreticky ano, port to papírově zvládá, reálně ne)
Daily driver: Macbook Pro 14" M1 Pro, Surface Pro X
Gadgety: Galaxy Tab S8+, Galaxy S23 Ulta, GW4 Classic, iPhone 16 Pro, iPad 9.gen, AW7
Gaming: Desktop PC (5800x3D, RTX3060Ti). XBOX Series S
komplik
Junior

Odeslat příspěvekod hurec 23. 2. 2023 18:39

Já koupil flashdisk s lighting konektorem, hodil jsem to do iPhone a funguje jak má.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Domin7 23. 2. 2023 20:04

Tak se taky ještě teda musím zeptat, protože já mám iPad 9 generace. Nechci taky, jak zmiňuje Pikro, aby mi flashdisk trcel z boku, kdyz lezim v posteli.
Prosím tedy o info: když koupím jakoukoli flashku, resp vemu doma co mám a koupím nějaký kabel Lightning>USB-A (samice) a propojit to s iPadem, bude iPad vidět audio-video soubory a přehrávat filmy? Na nic jiného to potřebovat nebudu. Dikes!
Domin7
Junior

Odeslat příspěvekod pikropikro 3. 3. 2023 12:08

Zdravím lidi, takže jsem si vše prošel, shlédnul nějaká videa na YT, byť těch relevantních tam není mnoho a tak nějak jsem došel k závěru, že iPad skutečně není pro mě.
Pokud to mohu maličko rozvést... iPad za cca 10.000 Kč je skutečně s kapacitou 64GB, 256 GB je nap násobně dražší. Tudíž bych to musel řešit flash diskem a to prostřednictvím kabelu. Zde je však hlavní problém v tom, že tento MUSÍ být ještě navíc napájen a to už při cestách velmi, značně stěžuje manipulaci a tahání dalších kabelů a hlavně další powerbanky, když by člověk nebyl u zdroje. A dokážete si představit, jak někde v cestovním prostředku člověk vytahuje tablet, který má být mobilním zařízením, přenosným a lehce manupulativním a k němu musí připojit jeden káblík pro flash disk, do něj pak flash disk a dále pak další kabel pro napájení a tento pak buďto někam do zásuvky a nebo navíc ještě do powerbanky.

Proto vás chci znova moc poprosit o rady, jaký tablet dle mého prvního příspěvku pořídit, tedy:

Velikost displeje do (okolo, ale raději DO) 10”, ale raději skutečně menší, cena okolo (ale opět raději DO) 10.000 Kč, větší paměť jak RAM, tak vnitřní a nejlépe rozšiřitelnou o paměťovou kartu, velkou výdrž, dobrý displej i zvuk a dlouhá životnost, tedy aby za dva roky tablet nebyl jako hlemýžď! Samsung asi v téhle cenovce nebude v požadované kvalitě a hlavně aby splňoval i onu rychlost časem.
Použití hlavně na internet, YT, sledování filmů. Pokud by bylo potřeba nějaký údaj doplnit, tak navrhněte, co je ještě důležité. Diky!
pikropikro
BAN MM.cz

Odeslat příspěvekod Robert.Hujer 3. 3. 2023 12:27

Co vzit Samsung S6 lite? Vim, neni to nic extra, ale mas tam slot na SD kartu az do velikosti 1TB... Vydrz dobra, podpora predpoklam bude bez problemu, pro nekoho minus, ze nama jack... Pred nejakym casem se dal vymaknout v datartu za cenu pod 6k...
Robert.Hujer
Junior

Odeslat příspěvekod pikropikro 3. 3. 2023 12:50

Taky jsem si vždycky říkal, že přece ten internet a sledování filmů musí zvládnout i "slabší" tablet.
Když se podívím třeba na Datart, tak tam je Galaxy Tab S6lite buď opět s exynosem 9611 za cca 6,4K nebo pak ten stejný s procesorem Snapdragon 720G za cca 9,7K. To je rozdíl více jak 3K jen na tom procesoru? To už je vcelku mazec.
pikropikro
BAN MM.cz

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 3. 3. 2023 13:36

V roce 2023 řešit desítky GB seriálů mi přijde zbytečné. Je něco, co nejde najít na Kodi/Webshare? (Pokud pomineme možnost různých Netflixů apod.). Máš tam x různých verzí každého seriálu, EN, CZ, titulky, dabing, cokoliv. Za dvě minuty nainstalováno a x let možno používat bez starostí, stačí internetové připojení, tzn. kdekoliv v EU.

Jinak já mám tablet jen na nějaké sledování kamer v baráku, youtube pro dceru apod., takže kupuju už několik let Samsung A6 :-D Naposledy před týdnem patnáct stovek lehce použitý v nějakém pražském obchodě a jak slouží. Displej ostrý, rozlišení 1920x1200px mi stačí tak akorát a na běžné použití stačí i ta zastaralá HW konfigurace.
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pikropikro 3. 3. 2023 15:26

Mě. Scully: už jsem to zde psal, tak se musim opakovat. Používám jak Spotify, tak Netflix i třeba poblázněné Voyo. Ale když jedu někam mimo EU, asi těžko budu přes data přistupovat ke cloudu a dívat se na filmy.
A vážně už mě vcelku nebaví, jak mě (a nejen mě) pořád někdo poučuje o tom, jak mám nebo chci něco používat. Ptám se na doporučení tabletu podle mých požadavků a tak očekávám, že mi podle nich někdo poradí, kdo se v nich třeba lépe orientuje, případně jej používá podobným způsobem.
Skutečně nepotřebují, aby mě někdo pořád soudil a poučoval, jak mám nebo nemám něco používat.

Takže moc prosím, zdržte se komentářů o tom, jak má někdo něco používat a pokud nemáte čím přispět, tak to zde zbytečně neplevelte. To není nic proti, ale snad mám dost let a rozumu na to, abych si o tom, jak chci věci používat, rozhodoval sám.
Předpokládám, že vám taky nikdo nekecá do toho, jak používáte své auto, kolo, mikrovlnou troubu nebo motorovou pilu. Moc díky.
pikropikro
BAN MM.cz

Odeslat příspěvekod pan.nikdo 3. 3. 2023 15:34

Realme Pad
pan.nikdo
Junior

Odeslat příspěvekod hurec 3. 3. 2023 15:35

Musím říct, že teď máme Samsung tablety v práci. Nějaké Áčko a je to zcela dostačující.
hurec
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka