Tablet - android

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod dockalacek 5. 3. 2023 17:26

Tak já přispěji troškou do klína - s rozpočtem 15 tisíc si můžete dovolit v podstatě to nejlepší, takže Skové Samsungy nebo tablety od Applu. Realme je moje srdcovka v levných tabletech, před Vánoci 2022 zakoupen v mém okolí 4 lidmi a spokojenost, téměř čistý Android, v Antutu dělá Helio G80 kolem 220 tisíc bodů, verze 6/128GB stávala v akci 5 490 korun a paměťově slabší verze 4/64 stála loni mezi květnem a červencem dokonce 3 999 korun. Když si dnes projdete tablety kolem 5 000, většina má Helio P22T, které má cca poloviční výkon. Realme navíc celokov, čtyři repráky a certifikace Netflixu.

Upřímně, uniká mi smysl dávat tolik peněz za tablet na sledování filmů:

Lenovo - neservisuje se pořád v zahraničí?
Samsungy S8 - není Snap Gen 8 Plus 1 na filmy overkill, nejsou bez nabíječky?
iPady - malé úložiště
Xiaomi - často neoptimalizovaná nástavba a třeba Redmi 5 se u Šrajera dost animačně sekalo

Koupil bych Realme, k tomu terovou rychlou kartu a za zbytek nakoupil kebab.
Athlon 200GE, Noctua NH-L9a Chromax, 2x8GB RAM DDR4 3000, Gigabyte B450-I, SSD Seagate Barracuda 120 500GB + SSD WD Blue 3D 500GB, Seasonic GX-550, Silverstone Sugo, 1x Noctua 140 mm (vpředu)
dockalacek
Administrátor

Odeslat příspěvekod pikropikro 5. 3. 2023 17:41

Ok, dikes určitě za názor.

Ale i přes to teda, jaký?

Já už to měl zúžený na ten Xiaomi Pad 5, Galaxy Tab 6 Lite a po doporučení od Nicka, který odkazoval na Lenovo Yoga Tab 11 jsem po shlédnutí pár videí zařadil do výběru raději Lenovo Tab P11 Pro 2nd Gen.

No a pak jsem si dneska ještě říkal, jestli nezkusit jít do nějakého zařízení od Microsoftu, nějaké to Surface. Ale u toho absolutně netuším nic o parametrech, procesorech atd.
pikropikro
BAN MM.cz

Odeslat příspěvekod AttaliaCZ 5. 3. 2023 19:00

Sorry, ale Redmi 5 je telefon z roku 2017, s Snapdragon 450 a 2/3 GB RAM s uložístem na EMC.

Resit na takovém telefonu, že se něco sekalo, je jako divit se, že v zimě je zima. Ten telefon byl zastaralý i době, kdy přišel na trh. Totální lowend.

Navíc se tu bavíme Xiaomi Pad 5, který má Snapdragon 860 a UFS 3.1 (Antutu 550 tisic).

Za 9 tisic? Vůbec bych nad tím nepřemýšlel.

https://www.alza.cz/xiaomi-pad-5-6-128- ... 733171.htm
AttaliaCZ
Junior

Odeslat příspěvekod dockalacek 5. 3. 2023 19:05

Athlon 200GE, Noctua NH-L9a Chromax, 2x8GB RAM DDR4 3000, Gigabyte B450-I, SSD Seagate Barracuda 120 500GB + SSD WD Blue 3D 500GB, Seasonic GX-550, Silverstone Sugo, 1x Noctua 140 mm (vpředu)
dockalacek
Administrátor

Odeslat příspěvekod pikropikro 5. 3. 2023 19:53

Oukej. Takže Xiaomi Pad 5 vs. Lenovo Tab P11 Pro 2nd Gen. Který je lepší a proč?

Galaxy Tab S6 Lite mám teda asi vyřadit? Protože mě to k němu táhne, jelikož mám Galaxy S23.

Díky za poslední rozstřel z těchto uvedených zařízení.
pikropikro
BAN MM.cz

Odeslat příspěvekod Nick Cave 5. 3. 2023 21:08

shodou okolností jsem byl po Novém roce kouknout v Datartu na tablety, protože jsem chtěl něco na filmy s 10,5-11 FHD displejem, ale když jsem vzal do ruky Samsung s 12,4 QHD displejem, tak jsem hned věděl, že to je ta správná velikost na sledování filmů a ostatní tablety mi najednou připadaly v porovnání tak nějak malé, jenže tolik Samsungu nejsem ochoten dát a tak čekám na podobně velký displej, ale za rozumnější cenu
https://www.datart.cz/dotykovy-tablet-s ... 730NZKAEUE
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod pikropikro 5. 3. 2023 21:55

Nicku, díky za snahu. S7FE jsem už taky viděl, dokonce jsem ho měl i v ruce. Ale přijde mi už hodně velký. Na koukání na filmy asi super, ale na manipulaci a přenášení... :-(
pikropikro
BAN MM.cz

Odeslat příspěvekod Nick Cave 6. 3. 2023 06:43

a proč ne teda Realme Pad? nadstavba je v tabletu k ničemu a navíc když je neodladěná, tak způsobuje jen problémy
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod pikropikro 6. 3. 2023 07:50

Jde o to, že i když sem dostávám nějaké tipy na zařízení, tak k tomu nikdo nenapíše nějaké odůvodnění, alespoň krátké. Když někdo poptává mobil, tak mu k tomu lidi napíšou nějaká pro a proti. Tady je to spíše jen o tom, že zde někdo napíše jen návrh tabletu, ale už bez uvedení důvodů nebo zkušeností.
pikropikro
BAN MM.cz

Odeslat příspěvekod zivan 6. 3. 2023 08:34

Tak na videa se v rodine jeste pouziva i 10 let stary Samsung Galaxy Tab 3 10.1 (Android 4.2.2, 1GB RAM, Intel Atom Z2560). Musi byt myslim v H.264 a ne v HEVC. Pohadky, filmy, do fullHD bez problemu. Na net jen nouzove, na dnesni web je to dost pomale.

Pokud jsi zvykly na S23, tak ti i nejaky novy levny tablet muze pripadat zpomaleny, pokud nekdo doted pouziva treba 5 let stary mobil, tak mu ten samy tablet bude pripadat jak blesk. A porad to bude ten samy tablet a subjektivni zkusenosti majitelu.
Motorola Edge 20; HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
zivan
Pokročilý

Odeslat příspěvekod janekjankovatej 6. 3. 2023 08:40

Jde o to že jsi zadal co chceš a lidi se ti tady snaží poradit jak nejlépe umí - na třech stránkách.
Celkem tady máš nějakejch 5 -7 typů ( konkrétně Xioami Pad 5 vlastním a můžu doporučit-nemá paměťovku) včechny jsou OK na to co potřebuješ
A recenze není problém dohledat
Spíš mi připadá že ještě nějak nevíš co a za kolik a jak velké vlastně sám chceš
janekjankovatej
Junior

Odeslat příspěvekod pikropikro 6. 3. 2023 09:19

Janek:
Velikost vím, 10 max 11", to je maximum. Ten S7 FE by byl super, jenže ta velikost už je vážně moc.
A co se zbytku atributů týče, tak bohužel nemám až takový přehled v procesorech, které se v nich používají a současně s použitými RAMkami se jen trochu obavám o životnost, udržitelnost. Prostě chci, aby mi pak vydržel co nejdéle.
Samozřejmě výdrž na baterii, nebo kvalita zvuku, ci displej jsou taky důležité, ale to už tak nějak člověk potom přijme. 120Hz by bylo super, ale i s 60Hz se dá v pohodě fungovat.
Například telefon bych si Lenovo nikdy nekoupil, jak se ale zdá, tak tablety Lenovo vcelku umí. A jelikož s těmi značkami nemám moc zkušeností, snažím se je získat zde, kde jsem očekával právě ony informace o pro a proti.
A recenze jsou sice fajn, ale je to vždy recenze taková, že to recenzent vybalí z krabice, týden to používá a pak k tomu řekne svůj názor. Už se nikde člověk nedozví info, jak tablet funguje třeba po roce.
pikropikro
BAN MM.cz

Odeslat příspěvekod Nick Cave 6. 3. 2023 09:43

telefony Lenovo se u nás dávno neprodávají
měl jsem a stále používám pár tabletů Lenovo v ceně okolo 5 tisíc, hardware výborný, software má problémy, jak je tomu u těch dražších nevím
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod Robert.Hujer 6. 3. 2023 10:03

Tak ja muzu prispet se zkusenostmi nejakych tabletu. Mel jsem doma Lenovo yoga tab 3 a nemuzu mu prijit na jmeno. Ano, stal kolem 5-6k a mel jenom 1GB RAM (v tom case vice mene standard). Ale po 1-2 letech byl absolutne nepouzitelny a to primarne fungoval jako prehravac pohdek pro deti. Jeden z duvodu koupe byla i baterie, ale ten valecek byl otrava: tezky, mizerny vyber pouzder,... Asi nemuzu soudit soucasne Lenovo tablety dle 6 let starych, ale pachut u Lenova zustava...

Pak jsem koupil Samsung S5e a minuly rok na podzim S6 lite (model SM-P613, takze procesor Snapdragon 720G).
Je pravda, ze do nich se uz filmy nestahuji a prehrava se online, ale oba tablety zatim bez problemu, zadne sekani nebo naznaky dychavicnosti. Plus tam bezi nejake detske hry (candy, roblox,...). System je lip optimalizovam na S6 lite, baterie tam vydrzi dele (papirova kapacita baterie stejna). Jak dlouho, jsem nezkousel, ale pri 5h ceste autem si deti nestezuji, ze by potrebovali tablety dobit. A to jim bezi zvuk pres BT do sluchatek. Displej a zvut at si kazdy vyzkousi sam, kazdy mame jine naroky. S5e nema tusim jack, ale funguje redukce USB-C-jack.
Robert.Hujer
Junior

Odeslat příspěvekod pikropikro 6. 3. 2023 10:58

dal jsem si je do srovnání zde na mobilmanii podle všech parametrů, vyřadil jsem tedy zcela určitě S7 FE kvůli velikosti a to Lenovo, protože mám taky vnitřní rozkol s ohledem na tu značku.

Opět zůstal tedy S6 Lite se Snapem 720G, který na Datartu můžu mít za 8.200 Kč a pak tedy Xiaomi Pad 5 se Snapem 860 za nějakých 8.800 Kč.

Tyhle dva už dneska nějak rozseknu a jeden z nich pořídím.
pikropikro
BAN MM.cz

Předchozí stránkaDalší stránka