Má smysl výměna S21 FE za Pixel 7 - fotoaparát

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod johnface87 4. 3. 2023 12:29

Ahojte, jediné co mě zajímá je kvalita fotografií v interiéru. Máme dceru a ta se pořád hýbe. Jde mi o to vyfotit ji co nejrychleji a aby nebyly fotky rozmazané. S21 FE má obrovský shutter lag, bohužel na něj není camera assistant, který tu prodlevu odstraňuje. Fotografování venku bude srovnatelné a neřeším. Neřeším peníze a iPhone nechceme - systém je složitý a nevyhovuje nám - po týdnu jsme ho vrátili. Jen jestli to bude u Pixelu lepší.
johnface87
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hurec 4. 3. 2023 12:56

Tak shutter lag je u pixelů menší.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod iggi 19. 6. 2023 15:20

Canon eos 6d
iggi
Junior

Odeslat příspěvekod vlastik-habbib 19. 6. 2023 15:45

Mam Pixel 6 a zkousel jsem S23 a musel jsem ho po tydnu vratit.

Nejde ani tak o shutter lag, ten jde vyladit pres Camera Assistant (prefer speed over quality a foceni pri stisku, ne pri pusteni tlaticka), ale o motion blur. S S23 jsem mel kazdy sebemensi pohyb deti mazly, s Pixelem 6 muzu fotit decka klidne na houpacce :).
vlastik-habbib
Junior

Odeslat příspěvekod hurec 19. 6. 2023 18:33

Souhlas. Já měl teda S23 ultru a děti v interiéru jsou rozmazané, pokud nestojí jak socha. Kočky, ty nejde fotit vůbec.
Shutter lag jde poladit aplikaci, ale je to kočkopes. Kvalita té fotky je pak strašná.
Také jsem ho vracel.
Ten mobil umí krásný zoom měsíce, ale tím to končí.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PD321 19. 6. 2023 18:51

U dětí je stejně nejlepší video. Fotka nezachytí ty jejich hlody.
PD321
Junior

Odeslat příspěvekod Blanda Panda 19. 6. 2023 19:08

100% to má smysl. Myslím, že i 7a (nemám zkušenost) či 6a/6/6Pro na focení v interiéru budou super. Mám 6 PRO a super :-)
Blanda Panda
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Domin7 19. 6. 2023 21:53

Zase video je u Pixelu slabé a výdrž na baterii rovněž! Je to sice na houby, ale jediná možnost je prostě iPhone! Spoustě lidem se to nelíbí, ale je to tak! Není dokonalý, ale je na tyhle momentky nejlepší! O videu netřeba vést diskuzi.
Domin7
Junior

Odeslat příspěvekod Alpenflair 19. 6. 2023 23:04

Domin: Dovolim si s Vami zasadne nesouhlasit. V DXO marku dosahl Pixel 7 v kategorii ,,video,, na 143 bodu ze 149 moznych.

Jiste iPhony novych generaci nataci lepe, ale bavime se o uplne jine cenovce. Kazdopadne bych rozhodne netvrdil, ze video je u Pixelu ,,slabe,,

Vydrz baterie: se oproti 6kove rade dost zlepsila a vecer davam na nabijecku s 60% baterie (7pro). I dle hodnoceni ostatnich uzivatelu je naopak vydrz baterie velmi dobra.

Takze jedina moznost neni v zadnem pripade iphone
Alpenflair
Junior

Odeslat příspěvekod Domin7 20. 6. 2023 12:02

Jak říkám, spoustě lidem se tento názor nelíbí a nechtějí jej akceptovat. Chápu to a musím říct, je je mi to fuk! Nejsem ortodoxní zastánce jedné značky a ať si každý utrácí svoje peníze za co chce.

DxO Mark? To jako vážně? Ještě pořád v dnešní době chcete argumentovat touto firmou, která si za to nechává platit? Myslím, že i v Samsung vlákně je na to obdobný názor.

Sám pořád hledám android, který by byl ve velikosti max iP14 Pro a uměl video a fotit ve všech podmínkách tak konzistentně jako právě iP. Zatím marně.
Domin7
Junior

Odeslat příspěvekod iggi 20. 6. 2023 12:10

Keď nechceš nájsť tak nenájdeš...
iggi
Junior

Odeslat příspěvekod Alpenflair 20. 6. 2023 13:56

Ad DXO - rikaji zrejme fanousci znacek, ktere se neumistily tak dobre, jak by dotycny predpokladal

Sam Pixel pouzivam a muzu s klidnym svedomim rici, ze ve srovnani s iP 14pro foti stejne, ne li jeste o neco lepe (existuje spoustu dalsich recenzi, ktere me tvrzeni podpori)

Kazdopadne souhlasim s Vami - at si kazdy utraci sve penize za co chce, nicmene tvrzeni, ze jediny pouzitelny mobil je iPhone, je pro me absolutne neakceptovatelne. Amen
Alpenflair
Junior

Odeslat příspěvekod Blanda Panda 20. 6. 2023 14:45

Domin7 píše:Jak říkám, spoustě lidem se tento názor nelíbí a nechtějí jej akceptovat. Chápu to a musím říct, je je mi to fuk! Nejsem ortodoxní zastánce jedné značky a ať si každý utrácí svoje peníze za co chce.

DxO Mark? To jako vážně? Ještě pořád v dnešní době chcete argumentovat touto firmou, která si za to nechává platit? Myslím, že i v Samsung vlákně je na to obdobný názor.

Sám pořád hledám android, který by byl ve velikosti max iP14 Pro a uměl video a fotit ve všech podmínkách tak konzistentně jako právě iP. Zatím marně.

Názor není třeba akceptovat, kor když ho považují za lichý.
Mi přijde, že na DxO mark nadávají dvě skupiny lidí. Ovce a Samsung fanoušci, hlavně majitele ULTRY protože nezkousnou, že i výrazně levnější mobil fotí nebo natáčí lépe či srovnatelně. Prostě si snaží vědomě či nevědomě obhájit svůj kup a mít pocit, mám něco nej, něco extra i když to není pravda. Objektivita veskrze žádná.

Já hledal telefon bez omezení rozpočtu (jen musí mít dobrý poměr cena ⁄ výkon, ať mám z něho radost), který by mi nejvíce vyhovoval. IP - mě vůbec nezaujal, za ty prachy nestojí. Samsung lepší, systém fajn, fotky přírody super, interiér velký špatný. Xiaomi je předražený a neměl bych z něho za ty prachy radost. Kdysi mě zaujalo VIVO s gimbalem, videa za chůze byly TOP, celkově fotil slušně, bohužel nástupce už není tak super.

Takže já našel nejlepší z možných - Pixel i když dokonalý taky není. Těším se na P8, tam to vypadá na velký pokrok v místech kde chci.
Blanda Panda
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tubík 20. 6. 2023 15:11

Ja chtel maly telefon. Mel jsem skoro 5 let Huawei P20.
Po hodne recenzich jsem zvazoval SGS 22. Nakonec jsem vybral Asus zenfone 9
tubík
Junior

Odeslat příspěvekod hanes1 28. 6. 2023 18:26

hurec píše:Souhlas. Já měl teda S23 ultru a děti v interiéru jsou rozmazané, pokud nestojí jak socha. Kočky, ty nejde fotit vůbec.
Shutter lag jde poladit aplikaci, ale je to kočkopes. Kvalita té fotky je pak strašná.
Také jsem ho vracel.
Ten mobil umí krásný zoom měsíce, ale tím to končí.

Fotí to celkom slušne, len fotenie pohybu je menší problém ...
Ten zoom je najlepšie využiteľný na turistikách / po behani po horách... Ten zoom je excelentnej kvality a zatiaľ žiadny iný vyrobca nemá 10x optický zoom v mobile (a použiteľný 20x hybridný zoom).

Pohyb odfotite prepnutim do PRO režimu... čo už nie je také pohodlné, ale dá sa to.
hanes1
Junior

Další stránka