Univerzální mašina, co dělá dobře svou práci

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod lokomaster 30. 4. 2023 19:19

Ahoj,

před pár lety jsem byl ještě velký mobilmaniak, ale priority se změnily a teď jsou mobily prostě už jinde...
tak bych měl na Vás takovou prosbu.
Chcípl mi Oneplus 7t na baterii a novou prostě neseženu. Sehnal jsem neorigoš a za 2 měsíce je nafouklá, poškozený flex, záda v pr***, nemám na to nervy .

takže:
Hledám nějakou náhradu. Cenu úplně neřeším, ale za top zařízení se mi platit nechce.
mám "hrozné" požadavky, chci aby to fungovalo slušně(rozuměj lehce nadprůměrně až výborně) po hardwarové stránce.
Tzn.
- Slušná baterie
- slušný příjem signalu, aspoň průmer
- nějaký funkční processor, rozhodně vyšší řady snapdragonu a podobné,128gb+ paměť..
- slušný zvuk , ne chrčítko
- slušný displej
- kamera co nejlepší v rámci ostatních požadavků...
určitě nechci jít níž než bylo OP7t, což jsem s hrůzou zjistil není žádný problém ani s některým samsungama kolem 11 tisíc.

ohledně dalších požadavků...nic extra - průměrná velikost, klidně tlustý, hnusný..hlavně ať to funguje. Jako nejradši bych něco s decentnějším, rychlejším softwarem, ale to už jen tak bonus navíc. klidně výběhové vlajky, ty za mě mají super poměr cena /výkon. snad jsem na nic nezapoměl :-)

děkuju mockrát za jakékoliv tipy
lokomaster
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Nick Cave 30. 4. 2023 21:42

Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod xls 30. 4. 2023 21:57

Podíval bych se na Pixely: 6a, 7, 7 Pro. Záleží, co člověku víc vyhovuje. První levný a bez bezdrátového nabíjení, druhý zlatá střední cesta, třetí vymakanější foťák a zahnutý displej.
xls
Junior

Odeslat příspěvekod lokomaster 30. 4. 2023 22:33

Díky pánové. Koukám koukám, co by tak vyhovovalo mým představám.. Co třeba xiaomi mi 13? Za cenu kolem 20ti mi to z běžného pohledu přijde jako hodně nadprůměrný telefon.

Pixel 7 mi přišel taky jedna ze zajímavých voleb..ale přiznám se, že netuším co čekat od toho procesoru
lokomaster
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Nick Cave 1. 5. 2023 03:05

chceš decentnější software a koukáš po Xiaomi??
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod lokomaster 1. 5. 2023 06:37

Jako není to úplně hlavní požadavek, jak je zřejmé z příspěvku. Spíš se mi ten telefon zamlouvá po ostatních stránkách. Oproti třeba Samsungu a jeho OneUI je MIUI na tom o dost hůř?
lokomaster
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Nick Cave 1. 5. 2023 07:15

MIUI je mohutná nadstavba, uživatelé kterým nesedne, si stěžují na spoustu bloatware v systému a bugy v aktualizacích
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod standavfr 1. 5. 2023 08:23

Honor nemá úplně ukázkovou podporu, jestli chceš telefon co funguje ve všech ohledech dobře tak za mě Samsung. Xiaomi možná líp fotí, ale to je asi tak všechno.
standavfr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Nick Cave 1. 5. 2023 08:29

Honor Magic 5 Pro dostane 3 roky systémových a 5 let bezpečnostních aktualizací, to je málo?
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod standavfr 1. 5. 2023 09:29

https://youtu.be/9Z9bsjVlvxw
Od 12té minuty...jako sorry, ale v dubnu březnové záplaty u aktuální vlajky? U S10 plus byla aktualizace zabezpečení do půlky toho měsíce ještě po třech letech.
standavfr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hurec 1. 5. 2023 09:50

Co čekáš. Lidé doteď jedou na 4.4 a žijou. :-D . Na Číňana je to dobrý výkon. Ale doteď říkám, že za ten peníz fakt ne. Škoda, že S23U nemá rychlejší pořizování fotek a objekty jsou rozmazané. Tam je rozdíl oproti honoru obrovský.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod BukCZ 1. 5. 2023 10:35

Rozhodně žádnou "čínu". Sorry, ale Honor je jen vějička. Rozhodně nekupujte nic, co má čínský SW. Dnes má smysl kupovat v podstatě jen Samsung, Google nebo Apple, i když ani HW od Google není kdovíjaká "sláva", má celou řadu porodních i poporodních bolestí (Pixel 7Pro je zatím spíše zklamání z HW vad a SW chyb). Takže v podstatě zbývá jen Samsung nebo Apple. No, u Samsung se musíte mrknout až do střední řady a výše od (A5x výše), od Apple klidně kupte cokoli, co Vám bude cenově vyhovovat.
BukCZ
Junior

Odeslat příspěvekod standavfr 1. 5. 2023 10:59

hurec píše:Co čekáš. Lidé doteď jedou na 4.4 a žijou. :-D . Na Číňana je to dobrý výkon. Ale doteď říkám, že za ten peníz fakt ne. Škoda, že S23U nemá rychlejší pořizování fotek a objekty jsou rozmazané. Tam je rozdíl oproti honoru obrovský.

O sériovém snímaní už jsi slyšel? Rychlé objekty jinak nefotím a neostrých fotek mám s ultrou minimum.
standavfr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hanes1 1. 5. 2023 11:09

Žiadne čínske hračky, ale Samsung S23 Ultra

- 5 veľkých aktualizácií Androidu
- slušné foťáky, ktorý má ako jediný 260mm ohnisko (10 násobný optický zoom)
- pomalá uzávierka sa dá vyriešiť
- displej, repro, IP68, USB C 3.2 a podobne...všetko super

Je to proste hodnotný telefón.

Ak nie S23 Ultra, tak Pixel 7 Pro alebo iPhone 14 Pro (Max)
hanes1
Junior

Odeslat příspěvekod lokomaster 1. 5. 2023 11:40

Takhle... Doteď mám ještě Huawei p30, a krom toho, že to má kirin, který teda přestože má obdivuhodnou výdrž baterie, tak výkonově je celkem slabší no. Jinak je za mě ten telefon skvělé funkční a odladěný. Ještě donedávna u nás jely 2 huaweie p20, na to jak je to starý telefon, tak prostě naprosto skvělé zařízení s dlouhou životností. Takže ač Čínu vážně nemusím, Huawei honor, jestli stále drží svou kvalitu, tak asi jsem ochotný koupit i dražší.

Rok od roku mám pořád pocit, že iPhone za ty peníze nabízí opravdu hodně. Dneska už je levnější kolikrát jak kdejaký číňan, u kterého není prostě nikdy nic jisté...prostě mi akorát vadí, že android se dá přece jen víc upravit, ikdyž bohužel, Google usilovně pracuje na tom, aby bez něj nefungovala už pomalu ani kalkulačka, takže ty rozdíly začínají být na můj vkus dost malé. A krom tohoto snad vše hraje do karet iphonům, bohužel.

Samsung taky popřemýšlím, myslím že z androidů je to ověřená (byť některé roky trochu problémová) kvalita. Ale aspoň na něj seženu za 3-4 roky baterii, narozdíl od oneplus, že...

Pixely bych zařadil klidně taky, ale jak říkám, ten procesor nevím no.

Díky všem za různé názory, trochu jasněji v tom mám..nechtěl jsem jít s cenou přes 20, ale uvidíme ještě.
Zatím teda přemýšlím o Samsungách 23, xiaomi 13,možná a to jen hodně možná nějaký iPhone..jestli je ještě něco, o čem se vyplatí přemýšlet, klidně poprosím o další tipy
lokomaster
Kolemjdoucí

Další stránka