Univerzální mašina, co dělá dobře svou práci

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Nick Cave 1. 5. 2023 11:43

pokud jsi androiďák, tak iPhone se vyhni
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod lokomaster 1. 5. 2023 11:49

Dalo by se říct, že ani ne tak Androiďák, jako že mám rád nad svým zařízením kontrolu. Ale jak říkám no. V dnešní době je proprietární software od Googlu do androidu tak zapojený, že bez něj zařízení plnohodnotně používat již skoro nelze. Tak je prostě na pováženou, jestli když už tohle trpět, tak nejít rovnou do IPhone, který možná nemá takovou potřebu vytěžit z uživatelských dát naprosté maximum. A když vezmu v potaz, že iphony už cena/přidaná hodnota jsou jinde než před 5ti lety třeba, že je tam záruka nějaké funkčnosti, aktualizací, že na to budou vždycky díly a dobrá prodejní cena použitého zařízení... Nevim no, se skřípěním zubů už přemýšlím i o téhle variantě
lokomaster
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Nick Cave 1. 5. 2023 12:08

jestli ti stačí 3 update a 4 roky security a ne úplně top foťák, tak se podívej na nějakou Motorolu, ty jsou za poměrně nízkou cenu, mají čistý android, moto displej, moto gesta
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod hurec 1. 5. 2023 12:11

Tech tipů moc není.
S23 pokud nevadí slabší výdrž. Pokud jo tak S23+ co nejlépe s23ultra.
Xiaomi 13? Pokud nevadí miui tak oukej, já nejsem jeho fanoušek a verze pro je drahá.
Oneplus 11 nebrat. Oneplus už není co bývalo. SW plný chyb. Stačí si projít jejich fórum.
Honor 5 pro? Doba huaweie P30 pro a jejich super kirinu , výdrž parádní foťák , super sw. Ta doba je dávno pryč.
Motorola? Za ty $$ vidím lepší nabídku u konkurence.

Mám jak IP tak android a nevidím v 99% žádný rozdíl v SW u známých appek. K tomu podpora je u Samsungu i u Apple skoro stejná. K tomu mají oba parádní ekosystém. A kdo má v dnešní době 5 a víc roku mobil? Pár procent lidí. Dřív jo rozbiješ, popř ztratíš.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Nick Cave 1. 5. 2023 12:28

hurec píše:Motorola? Za ty $$ vidím lepší nabídku u konkurence.

konkrétně?
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod hurec 1. 5. 2023 12:39

Fakt vidíš edge 40 pro jako lepší než S23+?
S cashbackem skoro stejná cena.
K tomu, proč dnes pouze zoom 2x?
Na druhou stranu souhlas, čistý android, rychle nabíjení. Ale smysl vidím víc u Samsungu. Ale možná nejsem správně neutrální. I to se stává.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod standavfr 1. 5. 2023 12:52

On Nick taky moc neutrální není.
standavfr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Nick Cave 1. 5. 2023 13:06

hurec píše:Fakt vidíš edge 40 pro jako lepší než S23+?
S cashbackem skoro stejná cena.

tak jasně, pokud je přibližně stejná cena, tak S23+ vede anebo ještě lepší připlatit za S23 Ultra až bude zase akce
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod hanes1 1. 5. 2023 13:31

lokomaster píše:
Samsung taky popřemýšlím, myslím že z androidů je to ověřená (byť některé roky trochu problémová) kvalita. Ale aspoň na něj seženu za 3-4 roky baterii, narozdíl od oneplus, že...

Jediné problémové Samsung-y z rady S boli S20 s Exynos-om 990 (rok 2020) a S22 Exynos-om 2200 (rok 2022)..... zvyšné S-ká boli viac menej bezproblémové.

A S23 konečne s chipset-om od Qualcommu je už super... najmä S23 Ultra (výdrž, odladenosť a stabilita... aspoň tak píšu užívatelia a recenzie)
hanes1
Junior

Odeslat příspěvekod hurec 1. 5. 2023 17:25

Souhlas. Ten snapdragon 8gen2 je úplně jinde než exynos. K tomu to vypadá , že S24 bude opět exynos. Takže není na co čekat.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lokomaster 1. 5. 2023 20:42

Dneska jsem to omrkl a celkově mě hodně nadchl xiaomi 13. Jako rozum hodně říká příplať si za s23+, ale kurňa už je to docela cihla teda... Vezmu něco z těch dvou. Díky�
lokomaster
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hurec 1. 5. 2023 21:39

Joo. Však proč ne.
Pokud nechceš pádlo, tak klidně S23.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lokomaster 1. 5. 2023 21:49

Hurec: obzvlášť tobě díky moc za rady...s23 jsem taky xkrat protočil v ruce. Jako pracovní foun rozhodně super, ale možná bych přece jen zas něco malinko většího.
lokomaster
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hurec 1. 5. 2023 22:05

Mne zas tak neděkuj. Já protáčím mobily ve velkém, ale vždy skončím u iOS. Asi jsem iovečka.
U S23+ se mi líbilo rovnější sklo. S dobrým obalem je to tank a vydrží víc , než pád na hranu ohnutého displeje. (S23U je pro dost lidí už dost velký).
Jediné co je dobré, tak si počkej na slevu. Bývá jich dost.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hanes1 1. 5. 2023 23:03

hurec píše:Souhlas. Ten snapdragon 8gen2 je úplně jinde než exynos. K tomu to vypadá , že S24 bude opět exynos. Takže není na co čekat.

S24 bude mať Exynos len základný model (ak vôbec) ... Ultra a Plus (resp. FE) bude mať našťastie Snapdragon 8 Gen 3
hanes1
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka