Malý telefon do 10k

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Katore Inescu 12. 5. 2023 13:12

Zdravím

Netuší někdo, zda je v plánu telefon s těmito parametry:
- Velikost kolem 150x75mm
- Čtečka otisku v displeji
- NFC
- DualSIM
- AOD
- Bez vystouplých čoček fotoaparátu
- Cena do 10k

Vůbec nepotřebuji výkonný telefon a bez sebemenšího problému funguji na telefonu z roku 2018, kde jsem zatím nezpozoroval ani jednou, že by v něčem nestíhal.
Chápu potřebu vystouplých čoček, ale ani nehledám fotomobil s perfektními fotkami.
Katore Inescu
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod passé 12. 5. 2023 16:38

Samsung Flip 3 pouzity, kdyz ho zavres.
passé
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Derryk 12. 5. 2023 16:51

Qin F21 Pro
13.10 x 5.35 x 0.95 cm
Derryk
Junior

Odeslat příspěvekod Katore Inescu 12. 5. 2023 17:50

passé píše:Samsung Flip 3 pouzity, kdyz ho zavres.

Dlouhou dobu jsem uvažoval o použitém telefonu a cílil na Samsung S10, nebo Samsung Note 10. Dají se koupit za dobrou cenu, ale obávám se koupě použitého telefonu, i kvůli kondici baterie. Takže jsem se rozhodl, že se kouknu na nějakou konkurenci samsungu (i když ten bych chtěl nejvíce, díky zvyku na jejich systém) a proto hledám zde.

Telefony s mnou vyjmenovanými parametry se dají sehnat i nové, ale cena je pro mne moc vysoká a vnitřně si neumím obhájit dražší telefon, než oněch 10k nový.

-- 12. 5. 2023 18:51 --

Derryk píše:Qin F21 Pro
13.10 x 5.35 x 0.95 cm

Nemá AOD :)
Katore Inescu
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lues.deFunes 12. 5. 2023 18:33

Nesplňuje úplně všechny parametry.

Motorola Edge 30 Neo.
Lues.deFunes
Junior

Odeslat příspěvekod strny88 13. 5. 2023 09:16

Pixel 4a, pixel 5 ( těm končí letos podpora) o něco větší pixel 6a, nadcházející pixel 7a.
strny88
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 13. 5. 2023 20:07

Bez vystouplých objektivů snad už dnes není nic. Ale to lze zarovnat pouzdrem.
Xiaomi 13 Lite víceméně plní vše.
Emil Pastelka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Katore Inescu 16. 5. 2023 12:38

Xiaomi 12 lite je o centimetr vyšší, než bych potřeboval (koupil jsem si již S20 FE a říkal si, že těch pár milimetrů není problém a nedokážu jej používat, tak proto řeším náhradu).

Já si zatím vyspecifikoval Morotola Edge 30 Neo, který je menší a zatím jsem nenašel důvod, proč jej nebrat (s vyjímkou jejich UI, protože mnoho let používám pouze Samsung a jejich rozhraní a celou dobu jsem hledal zase Samsung)

-- 16. 5. 2023 13:47 --

strny88 píše:Pixel 4a, pixel 5 ( těm končí letos podpora) o něco větší pixel 6a, nadcházející pixel 7a.

Pixel 7a má pravděpodobnou cenu 12.500 Kč. Chápu, že jsou lidi, co si kupují telefony za 40.000 Kč a tak jim připadá částka 12.500 směšná. Pro mě ale telefon nemá takovou hodnotu, abych do něj investoval více, než 10k (a i u této částky si říkám, že je to za telefon dost).

Proto jsem také naznačoval mé potřeby. Má nynější A8 má v Antutu cca 4500 bodů a absolutně nepozoruji, že bych potřeboval něco rychlejšího, takže telefony se stovkami tisíc bodů v Antutu nepotřebuji. Nepotřebuji ani 120 Hz displej, ani dokonalé fotografie.

Kdyby fungoval dobře reproduktor a nabíjení u mé A8, měla čtečku otisků v displeji a třeba navíc bezdrátové nabíjení, je to pro mne dokonalý telefon. Proto se dlouhou dobu koukám po starší S10, nebo Note 10.

-- 16. 5. 2023 13:49 --

Lues.deFunes píše:Nesplňuje úplně všechny parametry.

Motorola Edge 30 Neo.

Nedávno jsem Motorola Edge 30 Neo viděl v Datartu, tak jsem si jej měřil se stávajícím telefonem a myslím, že by odpovídal. Pokouším se najít nějakou recenzi (nebo demo) jejich UI, abych si otestoval, ale kromě vystouplých čoček si myslím, že splňuje vše, co hledám.
Katore Inescu
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Alpenflair 16. 5. 2023 14:04

Za mě Pixel 6a:

Cena v ČR : 9.000 - 10.000,- (splňuje)
Velikost : 152 x 72 (na výšku o 2mm více, šířka menší o 3mm
NFC : Ano (splňuje)
Čtečka otisku v displeji : Ano (splňuje)
Dualsim : Ano 1 x fyzická, 1 x esim (splňuje)
AOD : Ano (splňuje)
Vystouplé čočky - NE (nesplňuje, nicméně za tuto ,,nevýhodu,, budete mít s cenovkou do 10.000,- jedny s nejlepších fotek na mobilním trhu *, které konkurují telefonům okolo 30.000,- chápu, že to nepožadujete, ale je to pěkný bonus navíc)

PS abych nebyl az moc pozitivni, tak bych hodnotil spatne 60Hz displej, pomalejsi nabijeni a prozatimni nepodpora 5g v ČR (možná bude vyřešeno červnovou aktualizací) naopak vyhodou bude temer cisty android bez reklamnich balastů a 3 roky aktualizací (těch hlavních - verze Androidu) 5let zabezpečení

*https://www.notebookcheck.net/Google-Pixel-6A-crowned-as-world-s-best-camera-smartphone-in-blind-test-with-over-21-million-votes.676991.0.html
Alpenflair
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 16. 5. 2023 15:13

Motorola Edge 30 Neo - čistý android, moto displej, moto gesta, bezdrátové nabíjení, za 7tis. není co řešit
https://allegro.cz/nabidka/telefon-moto ... 7eebbedb53
https://svetandroida.cz/motorola-edge-30-neo-recenze/
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod Alpenflair 16. 5. 2023 16:20

No nevim, pořádej je to jen podřadnej plesnivej číňan (vlastnící brand), kterej bude možná v nejbližší době zařízlej zavedenýma značkama typu Nokie apod. (Viz Oppo v německu, Huawei všude a v nejbližší době doufám i Oneplus)
Alpenflair
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 16. 5. 2023 16:30

Šílíš? Nokia na Motorolu nemá ani náhodou, ani v poměru cena/výkon, ani softwarovou odladěností systému po aktualizacích
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod ze.us 16. 5. 2023 20:57

zavedenýma značkama typu Nokie

..kterou vlastni taktez soudruh z Ciny, ze? Tam uz davno z Finska neni ani ten papir na 'Prohlaseni o shode'.
ze.us
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Alpenflair 16. 5. 2023 21:14

Nemyslel jsem HMD global ale původní Nokii vlastnící bezpočet patentů, za které někteří číňani odmítají platit licence, což vedlo k zákazu prodejů jejich telefonů na některých evropských trzích

Např. https://www.techarena.cz/po-uspechu-v-n ... ch/n-6811/
Alpenflair
Junior

Odeslat příspěvekod opasino 17. 5. 2023 21:01

To bych normálně blil z té dnešní nabídky telefonů. Poslední týden pozoruji o hodně rychlejší úbytek kapacity baterie mého dvou a půl letého S A41. Kouknu co je rozměrově podobně dostupné z normálních značek a v ceně do 12k pouze 2 telefony, Motorola Edge 30 neo a Sony Xperia 10 IV.
Tvl. to si snad za litr nechám v MP vyměnit baterku, ten tel. je jinak úplně v cajku.
Máte tam s tím někdo zkušenost, jestli tam nedávajínejake srajdy?
opasino
VIP uživatel

Další stránka