od Albert.Bert 17. 5. 2023 22:19
No zrovna Xperia desítkové série je předraženej zmetek. Za tu cenu je to neodladěný nesmysl, sice úzký, zato vysoký. V recenzích se navíc často zmiňuje jak se telefon "zamýšlí", a je fuk v jaké generaci, Sony na to prostě možná úmyslně háže bobek. Být za 8K, mít rychlejší nabíjení (myslím že ani letos se to nezmění) a být to bez záseků, není o čem uvažovat. Měl jsem podobné nároky, nakonec jsem vzal Edge 30 Neo. Není dokonalý, foťák nic moc. Ovšem hlavně 68W nabíjení je skvělé, výdrž naprosto spolehlivá, displej dobře čitelný i na slunci. Alternativa je snad jedině Pixel 7A, ten lépe fotí, ale má pomalejší nabíjení.
Sony mám rád, ale nevěřím že letos se jim ta 10V povede líp. Kvalitativně se za ty roky ten model nikam neposunul, přibilo pár moderních blbinek, ale žádný posun ke zlepšení největších chyb jsem nezaznamenal. A to má 10IV stejný procesor jako Edge 30 Neo. Moto se mi ale za toho čtvrt roku ani jednou nezamyslelo, žádné zpoždění ani zásek. Ze začátku hřál po instalaci Nova Launcheru, ale pak se vzpamatoval a od té doby je v pohodě. Asi si to muselo sednout, nebo nevím v čem byl problém.