Náhrada za LG G7

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Maarten 30. 6. 2023 18:26

Ahoj,

hledám náhradu za LG G7, s telefonem jsem spokojený a neměnil bych ho, kdyby mi nespadl a nezačal blbnout. Teď hledám telefon v podobné velikost 6.1''.

Čekal jsem na představení ASUS Zenfone 10, ale trochu mě zklamal. Ještě mě zaujal Samsung s23, ale tam mě odrazuje jejich nadstavba. Případně bycj zkusit počkat na Pixel 8.

Nebo pokud by mi tu někdo doporučil jiný zajímavý kompaktnější telefon.
Maarten
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 30. 6. 2023 19:10

Pixel 7a?

Ty malý telefony skoro nejsou na trhu (aby to nebyly shity). Taky jsem to řešil pro manželku, protože má malý ruce a ten výběr je peklo.
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Maarten 30. 6. 2023 19:24

Jo, ten by mi celkem vyhovoval, ale tam je problém, co jsem četl, s podporou sítí v ČR a prý u O2 je to obzvláště problém, že občas blbnou i hovory, výpadky atd...
Maarten
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 30. 6. 2023 20:30

Ty výpadky byly u Pixelu 6. Já jsem měl šestku a sedmičku a ta šestka na tohle byla fakt peklo, docela často třeba po deseti minutách hovoru to vypadlo, o kvalitě nemluvě. Byl to i důvod, proč jsem šel do sedmičky, která navíc teď podporuje i české operátory, tedy 5G, VoLTE a v blízké budoucnosti VoWiFi. Předpokládám, že u 7a je ten firmware obdobný jako u 7 Pro. U sedmičky výpadek hovoru nepamatuju, opravili různé bugy, které v té šestce byly.
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Nick Cave 30. 6. 2023 23:00

Maarten píše:Ještě mě zaujal Samsung s23, ale tam mě odrazuje jejich nadstavba.

co je to za nesmysl? Samsung už dávno nemá nadstavbu TouchWiz, nikdo si na jejich nadstavbu nestěžuje
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod jirka mz 1. 7. 2023 09:01

Pokud porovnám starší G6 s Galaxy S9, tak mě přijde prostředí Samsungu logičtěji uspořádaný než u LG.
Tyhle mýty o Samsungu už dávno neplatí... Za mě je to i lepší než "čistý" android.
jirka mz
Junior

Odeslat příspěvekod Maarten 1. 7. 2023 10:42

Ok, já měl právě kdysi dávno, myslím že to byl Samsung S4 a právě tam mě ta nadstavba štvala a od té doby jsem si žádný Samsung už nekoupil, ale jo to už hodně let, tak už to asi bude o dost jiné. :D
Maarten
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod xls 1. 7. 2023 11:09

Používám na střídačku Samgung a Pixel a tady není opravdu co řešit, softwarově je Pixel čistý, logický a koňskou délku vede.
xls
Junior

Odeslat příspěvekod Alpenflair 1. 7. 2023 11:57

Maarten: výpadky sítí se týkaly pouze operátora O2, který neumožňoval VoLTE na telefonech Pixel.

Sám jsem používal u T-mobile Pixel 4xl, 5, 6pro a momentalne 7pro a nikdy jsem se nesetkal s tim, ze by se mi nekdo nemohl dovolat.

Kazdopadne s posledni aktualizaci bylo krome 5g u vsech nasich operatoru spusteno i VoLTE u O2, to znamena ze zadne dalsi problemy s konektivitou by nemeli nastavat.

Konkretne kolega koupil 3 tydny zpatky Pixel 7a a je spokojeny.
Alpenflair
Junior

Odeslat příspěvekod David79 1. 7. 2023 12:49

Také jsem přešel z LG a to fenomenálního modelu G3. Telefony Pixel mohu jen doporučit, používal jsem 3a, 4a, 6a, 6 a momentálně 7..nic lepšího není. ;-)
David79
Junior

Odeslat příspěvekod Alpenflair 1. 7. 2023 13:15

David79 : souhlas, dokud nebyla podpora 5g, tak se dalo spekulovat. Momentalne nic lepsiho v pomeru cena/vykon(foto) neni
Alpenflair
Junior

Odeslat příspěvekod hurec 1. 7. 2023 16:07

Nadruhou stranu má i pixel nějaké muchy. Zas tak giga super mobil to není.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Alpenflair 1. 7. 2023 16:13

Vsechno ma svoje ,,muchy,,
Alpenflair
Junior

Odeslat příspěvekod hanes1 2. 7. 2023 07:13

Samsung S23 .. už len kvôli tej SW podpore a trvácnosti ....

Nehovoriac o širokej podpore príslušenstva (na taky Pixel je podstatne menej krytov/obalov...a ďalšieho príslušenstva).

A Samsung narozdiel od Pixelu nemal škandál s vypadávajúcimi tlačidlamI :D ... viem, že sa to stalo pár kusom, no i tak mi to pride smiešne pri mobile za toľké peniaze...https://www.mojandroid.sk/google-pixel- ... red-ocami/

Na druhú stranu, i mňa láka Pixel aspoň vyskúšať :D Najmä kvôli tomu foťaku
hanes1
Junior

Odeslat příspěvekod Jan Kašík 2. 7. 2023 07:31

Mám círka měsíc Pixel 7A a za ty peníze lepší fotoaparát vážně není a jako bonus čistý systém a co se týče že někde někdo psal že mu něco upadlo, tak to bych řekl že se dá najít i u ostatních telefonů, ale není jen o tom všude psáno skandálně
Jan Kašík
Junior