5,5 palcový telefon do 15k

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod dovahkiin 4. 8. 2023 18:21

Ahoj, přemýšlím nad novým telefonem, něco menší, velikostí tak maximálně 5,5 palců, zaujal mě iphone 13 mini, bylo by to pro mě první jablko, vyplatí se za cca 15k? Nebo seženu za podobnou cenu něco lepšího? Ta velikost je zásadní, dobré foto/video by bylo samozřejmě super, jinak toho na tom asi tolik dělat nebudu, čím to bude plynulejší, tím lepší. Díky za rady.
dovahkiin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jan Kašík 4. 8. 2023 19:38

To víš že se vyplatí
Jan Kašík
Junior

Odeslat příspěvekod Hardy. 4. 8. 2023 22:40

To záleží čistě na tobě. V dnešní době by mi už vadil lightning a 60Hz displej, ALE jinak to je stále dobrý telefon.
Hardy.
Junior

Odeslat příspěvekod hurec 6. 8. 2023 12:24

Pokud ti nevadí horší výdrž a 60hz obnovovací frekvence. Tak je to dobrá volba.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Albert.Bert 7. 8. 2023 12:28

Otázkou je, zda bude vyhovovat systém a nebude vadit relativně pomalé nabíjení. Osobně se mi ani nelíbí přístup Applu, kdy třeba u Mini nezpřístupný zobrazení procent baterie apod., a jedná s majitelem telefonu za 20K jako s nějakou sockou, co nemá na dražší model. Výdrž baterky bude horší, ikdyž 13ctky udělaly velký pokrok proti 12ctkám, u Minu tuplovaně.
Albert.Bert
Junior

Odeslat příspěvekod hurec 7. 8. 2023 13:23

V USA ho má každá socka a iPhone není fakt žádný luxus. xD

Zda bude vyhovovat nebo ne. To už je individuální a každý uživatel si to musí sám zodpovědět. Já třeba nevidím rozdíl mezi ios a androidu. Nepoužívám nic extra a žádné ficzury typu dex atd.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jege 7. 8. 2023 19:00

Albert.Bert píše:Osobně se mi ani nelíbí přístup Applu, kdy třeba u Mini nezpřístupný zobrazení procent baterie apod.

Co myslíš tím nezpřístupní? U 12 Mini procenta baterie mám, a u 13 Mini není? To se mi nezdá ... :hm
Apple iPhone 13 Mini 128GB Black|Apple iPad mini Cellular 256GB|Apple Watch Series 8 45 mm Cellular Graphite Steel|Apple AirPods Pro 2 (2022) | Apple MacBook Air 13,3"/M1/ 8GB/256GB/stříbrný.
jege
Junior

Odeslat příspěvekod Hardy. 7. 8. 2023 21:04

Jinak aktuálně bych šel do S23, byť je 6.1". Cashback je 5k + cena výkupu, takže se dá dostat pod 15k. Za ty prachy mnohem lepší telefon (teleobjektiv, usb-c, 120Hz displej).
Hardy.
Junior

Odeslat příspěvekod Kitt2002 7. 8. 2023 21:47

Zajímá mě,kde nabízí cashback 5000+ výkup zařízení,když všude je jen 2000 + výkup. Díky
Kitt2002
Junior

Odeslat příspěvekod činpokomončák 7. 8. 2023 22:11

jege píše:
Albert.Bert píše:Osobně se mi ani nelíbí přístup Applu, kdy třeba u Mini nezpřístupný zobrazení procent baterie apod.

Co myslíš tím nezpřístupní? U 12 Mini procenta baterie mám, a u 13 Mini není? To se mi nezdá ... :hm

V prvních verzích ios 16 neměly mini modely zpřístupněné zobrazení procent baterie, údajně kvůli omezenému místu na displeji. To už je ale dávno minulostí.
činpokomončák
Junior

Odeslat příspěvekod Hardy. 7. 8. 2023 23:23

Kitt2002 píše:Zajímá mě,kde nabízí cashback 5000+ výkup zařízení,když všude je jen 2000 + výkup. Díky

Stačí hledat. Např. MP, O2.
Hardy.
Junior

Odeslat příspěvekod Albert.Bert 8. 8. 2023 12:24

činpokomončák píše:
jege píše:

V prvních verzích ios 16 neměly mini modely zpřístupněné zobrazení procent baterie, údajně kvůli omezenému místu na displeji. To už je ale dávno minulostí.

Takže už procenta zobrazují? No tak to se Apple prekonal! Divím se, že o tom neudělal Metr Pára samostatné video "Apple píše dějiny a zavádí naprosto novou exkluzivní funkci". ��� Ne, vážně. Tohle jednání a třídění zákazníků byl důvod proč jsem od Applu odešel. Ale chápu že někomu nevadí když Tim Cook používá zákazníky místo toaleťáku.

-- 8. 8. 2023 12:34 --

hurec píše:V USA ho má každá socka a iPhone není fakt žádný luxus. xD

Jenomže v té Americe ovládá trh s mobily operátor. Populární je možnost "pronájmu" zařízení nebo splátek v rámci tarifu. Takže Amíkům je úplně jedno kolik to stojí. Po uvedení XR dokonce vyšel článek mapující iPhony v USA. Většina lidí ani neví jaký model mají, operátor jim ho prostě přidělí, oni ani neví kolik to stojí nebo že existují i jiné značky. Takže s USA bych to určitě nesrovnával.
Albert.Bert
Junior

Odeslat příspěvekod hurec 9. 8. 2023 00:33

A proto si můžeš vybrat na volném trhu, jaký mobil chceš. Což je pěkný. :-)
hurec
Mírně pokročilý