Telefon pro dcery na vánoce Samsung A34 5G nebo A54 5g?

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod freedudy007 16. 9. 2023 15:23

Ahoj, chtěl jsem se zeptat, zda má smysl tento víkend koupit Samsung A34 či 54 v akci i přes to, že bych je chtěl darovat až na vánoce, či počkat a koupit možná jiný mobilní telefon který v zimě dorazí na trh v podobné cenovce? Na A54 mě odrazuje nevyladěný systém pokud už tedy není v pohodě, ale zas foták je na tom lépe. Co myslíte? Díky :-)
freedudy007
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Nick Cave 16. 9. 2023 15:39

počkat na Black Friday nebo cashback Samsung nebo vybrat jiný model, pokud jde o foťák vzít Pixel 6a
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod šulda 16. 9. 2023 15:42

Kupování dopředu Ti zkrátí záruku, takže podle mě to teď smysl nedává, ale znám "chytráky" co sou schopný si takhle zkrátit záruku i o 3/4 roku.
šulda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod 5uch 16. 9. 2023 15:51

Obvykle si nákupem dopředu člověk zvedne i cenu (tedy pokud teď není zrovna nějaká super čuper akce). A zkrátí si podporu. I když tady jde jen o 3 měsíce...
Moderátor, co pamatuje Siemens ME45
5uch
Moderátor

Odeslat příspěvekod freedudy007 16. 9. 2023 16:01

cena je tento víkend u A34 5G 8/256 6900 Kč což mi nepřijde špatné :-)
freedudy007
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Albert.Bert 17. 9. 2023 09:27

Nemyslím si, že cena na vánoce nějak rapidně spadne, takže pokud se dá koupit nějak výhodně, koupil bych. Nečekám ani že na Black Friday budou tyto aktuální modely třeba za polovic a 3 měsíce záruky nejsou zase taková katastrofa.
Albert.Bert
Junior

Odeslat příspěvekod šulda 17. 9. 2023 09:43

3 měsíce tě dokážou nakrknout když se něco v rámci záruky pokadí v říjnu 2025.
šulda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 17. 9. 2023 10:02

freedudy007 píše:cena je tento víkend u A34 5G 8/256 6900 Kč což mi nepřijde špatné :-)

Ta cena (6 8xx Kč na Samsung eshopu za 8/256) je fakt dobrá, ale není takový mobil moc velký (6,6") pro dcery (dívky/ženy obecně) ? :D
3 měsíce to nevybalit je fakt dost / zase na druhou stranu jaký zajímavý ("značkový") telefon přijde do vánoc.
Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ

Odeslat příspěvekod Albert.Bert 17. 9. 2023 12:57

šulda píše:3 měsíce tě dokážou nakrknout když se něco v rámci záruky pokadí v říjnu 2025.

Dobře. Koupím, začnu používat, v říjnu se mi to podělá tak jako tak. Taky mě to "pokadí". Měsíc po záruce se má tendenci rozjebat nejvíc věcí. Ale rozumím, chápu. Je na každém jak se rozhodne. Je ale rozdíl kupovat vánoční dárek v únoru nebo v říjnu. S touhle logikou bych pak musel kupovat všechny vánoční dárky 24.12. dopoledne. 8-)
Albert.Bert
Junior

Odeslat příspěvekod 5uch 17. 9. 2023 13:16

Ano, ty tři měsíce se dají zdůvodnit. Pokud jde o "prošvihnutí" záruky na nečekanou poruchu... to by zamrzelo. Ale o tom, kdy se to pokazí, rozhoduje i způsob a intenzita používání.

Ale je pravda, že z několika málo reklamací, co jsem s "porevoluční elektronikou" kdy měl, byly některé těsně před koncem záruky. Měl jsem kliku, že se ty věci nepokazily o pár týdnů později:
- Mobil Siemens ME45 - při nevhodném silnějším úchopu se vypnul (nějaký problém na základní desce - pokud trochu zapružila, něco se zkratovalo nebo přerušilo). Tady to bylo vyloženě pár dní před koncem záruky
- Navigace Garmin eTrex Legend - asi měsíc před koncem záruky odešel GPS modul, nedokázala najít jediný satelit.
- set top box Mascom k TV - také odešel nějak těsně před koncem záruky

Telefon řešen výměnou základní desky, v případě Garminu celého přístroje - a záruka běžela další dva roky.

Dvě reklamace byly naopak hned na začátku používání (skryté vady):
- paměťová karta, kde po měsíci od zapsání dat byla data nečitelná (postupně bylo těch nečitelných stále víc, po zformátování chvíli fungovala, než se to začalo opakovat)
- mobil Nokia 6303 classic - chyba paměti, občas nenačítala ikony v menu, sekala se
Moderátor, co pamatuje Siemens ME45
5uch
Moderátor

Odeslat příspěvekod šulda 18. 9. 2023 08:05

Samozřejmě je to tvoje věc, jen diskutuji v diskuzi ;-)
Albert.Bert píše:S touhle logikou bych pak musel kupovat všechny vánoční dárky 24.12. dopoledne. 8-)

Takhle to není a moc dobře to víš. Pokud ti to je jedno, tak dej najevo že tě má připomínka nezajímá, ale nedělej tu ze mě pitomce viz vše nakupovat 24.12. dopoledne. Bavíme se tu o elektronice Pokud něco takovýho řeším v rodině, zrovna na začátku tohoto měsíce u synka, tak má holt narozeniny či vánoce jindy, respektive 24.12. dostane jen neelektroniku s tím že toho nebude tolik a je s tím v pohodě. Předloni to byl PC letos telefon. Fakt tohle nenechám ležet x měsíců ve skříni. Je to samozřejmě tvoje věc. Já si to nevymyslel, ale párkrát v okolí zažil a je vidět že nejen já.
šulda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Albert.Bert 18. 9. 2023 08:21

Tak já tě chápu. Osobně znám případy kdy hlavně starší děti dostaly elektroniku už během prosince coby dárek k vánocům. Takže chápu, rozumím. A ani moc nepodporuju takovéto dárky zrovna k vánocům, nicméně taky chápu, že to dnešním dětem udělá největší radost. Takže tak. Těžké, složité, individuální.
Albert.Bert
Junior

Odeslat příspěvekod anonymius 18. 9. 2023 10:13

A34 je super, funguje dobre, ale je dost velka...
Samsung Galaxy S23, S21, S7, S2, A34
anonymius
Junior

Odeslat příspěvekod gloomik 19. 11. 2023 14:17

Zdravím, přišlo mi zbytečné zakládat nový příspěvek, tak se z dovolením vtlačím sem.
Sháním neteři mobil k Vánocům. Líbila by se ji nějaká vyklápěčka ala Samsung Z Flip, ale 30táců za mobil, který dle mého vyžaduje daleko jemnější zacházení, opravdu nedám. Nakonec by ji prý stačil nějaký Samsung A34. Nyní má huawei p40 lite.

A já se teď rozhoduju a vybírám mezi mobily kolem 10tis.

Takže buď:

Samsung A34
Samsung Galaxy A54 5G 8GB/128GB
Motorola EDGE 40 Neo 12GB/256GB
Google Pixel 7a
OnePlus Nord 3

Nechtěl jsem, aby měla větší pádlo, než má teď, ale koukám, že vše je +- stejně velké a dokonce ta A34 je největší.
Holce je 16 let, takže prioritou je foťák a displej (Instagram, TicToc, selfie fotky, youtube a podobné blbosti). Osobně bych si koupil Pixel (teď mám pixel 4A), ale dle recenzí někteří nejsou spokojeni s displejem, takže hlavním kandidátem je buď A54 nebo Motorola Edge 40 Neo.
Co byste koupili vy?
Děkuji

edit: Teď koukám na Motorola Edge 40 5G 8/256, který má i bezdrátové nabíjení, což by bylo fajn, ale mám trochu obavu z toho zaobleného displeje, který asi moc pádů na zem nedá.
gloomik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod strny88 19. 11. 2023 15:23

Průměrná šestnáctka by šáhla po iPhone. Ten by měla vyžadovat k vánocům od svého nabíječe a ne od fotra. Inteligentnější dcerka si na telefon vydělá a koupí co chce.
Siemens M50,CX65,Nokia3510i,SamsungE720,MotorolaE398,L7,RazrV3,RizrZ3,SagemMYZ-55,LG Shine,NokiaN82,Sony Ericsson w810i,Motorola Ming,Samsung Galaxy Spica,Motorola DEFY,ATRIX, X, X+1,X Style,X4,Z3 PLAY,LG G8s,Google Pixel5, Pixel8
strny88
Mírně pokročilý

Další stránka