Telefon pro dcery na vánoce Samsung A34 5G nebo A54 5g?

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod sender21 19. 11. 2023 15:30

S tím tě pošlou do zádele. :D
V horším případě ti to tam skončí.... .

Buď Infinix Note 30 Pro nebo počkat na Infinix Zero 30 5G

Obojí na Alza.cz

A ještě ušetříš ranec i kopanec do zádele. :lol:
sender21
BAN MM.cz

Odeslat příspěvekod Nick Cave 19. 11. 2023 15:55

gloomik píše:Teď koukám na Motorola Edge 40 5G 8/256, který má i bezdrátové nabíjení, což by bylo fajn, ale mám trochu obavu z toho zaobleného displeje, který asi moc pádů na zem nedá.

bezdrátové nabíjení má také Motorola Edge 30 Neo a není to,,pádlo''
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod gloomik 19. 11. 2023 17:00

strny88 píše:Průměrná šestnáctka by šáhla po iPhone. Ten by měla vyžadovat k vánocům od svého nabíječe a ne od fotra. Inteligentnější dcerka si na telefon vydělá a koupí co chce.

Ok, nepatří to sem, ale abych nastínil situaci. Matka ji zemřela cca před třemi lety na mozkovou příhodu, fotr je budiž k ničemu a jelikož nasekal dluhy, chlastal a gembleřil, tak s nimi asi od jejich 5 let nebydlel a byť už maká, tak se stále rád napije a je ve celkých dluzích, které neřeší. Je to člověk, co ani vizuálně nepůsobí moc vábně. Byť o dceru jeví zájem, tak ona se s ním nechce ani vídat.
Ta byla celou základku za outsidera bez kamarádů, jelikož se oblíkala způsobem "kdo co dá" a když si ji přítelkyně po smrti sestry vzala do péče, tak jsem měl pocit, že máme doma dítě z jiné planety, což mám ještě nyní, ale je to lepší.
Je to děcko, co nikdy přímo neřeklo, že by chtělo iphone nebo jinou drahou věc, protože do té doby věděla, že stejně na to nemají peníze. Když se k nám ve 13. nastěhovala, rozbrečela se, když jsme ji do pokoje namontovali lustr za tisícovku, kde si může měnit ovladačem barvy. Pak pár měsíců brečela znovu, když dostala počítač, který potřebovala hlavně do školy a pak o Vánocích dostala "blbé" hodinky od honoru za dvojku a ryčela znovu.
Takže abych Ti odpověděl: naše šestnáctka je krapet podprůměrná, bez nabíječe a byť si nemyslím, že je hloupá, tak bublina, ve které žila, na ni zanechala celkem dost výraznou stopu. A budeme rádi, když nedopadne jako její matka a neskonční s nějakým negramotem v dluzích.

Takže odpověď pro sender21: Do zádele mě nepošle ani kdybych ji dal kalkulačku (snad), ale rád bych za těch pár kaček jako každý "to nejlepší"
Infinix Note 30 Pro teda vůbec neznám. Říkáš, že se vyrovná mobilům okolo 10tis?

Nick Cave: Díky, tam mám trochu obavy z toho zaobleného displeje. Přeci jen ji to občas (na můj vkus často) vypadne z pazourů
gloomik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Nick Cave 19. 11. 2023 17:25

gloomik píše:Nick Cave: Díky, tam mám trochu obavy z toho zaobleného displeje. Přeci jen ji to občas (na můj vkus často) vypadne z pazourů

Motorola Edge 30 Neo nemá zaoblený displej!
https://www.mobilenet.cz/clanky/recenze ... ride-46996
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod Jean_Valjean 19. 11. 2023 17:57

Pokud člověk nepotřebuje eSIM (což A54 umí), pak je A34 dobrá volba, ideálně ve verzi 8/256 GB. IP67, optická stabilizace foťáku, displej Amoled 120 Hz. Za ty prachy není co řešit.
Jean_Valjean
Junior

Odeslat příspěvekod strny88 19. 11. 2023 18:04

Vem ten Pixel. Fotí o třídu vyšší ligu než zbylé telefony. Pokud holka ráda fotí, pixel je jasná volba. Navíc s novou verzí FW do 8. května 2026. Bezpečnostní záplaty 7. května 2028. Takže dostane minimálně android 17 přímo od Google s novýma funkcema včetně fotoaparátu a AI.
Siemens M50,CX65,Nokia3510i,SamsungE720,MotorolaE398,L7,RazrV3,RizrZ3,SagemMYZ-55,LG Shine,NokiaN82,Sony Ericsson w810i,Motorola Ming,Samsung Galaxy Spica,Motorola DEFY,ATRIX, X, X+1,X Style,X4,Z3 PLAY,LG G8s,Google Pixel5, Pixel8
strny88
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pulmann 19. 11. 2023 18:16

Pro slečnu jedině iPhone , verze 14 by mohla stačit. Verzi 15 asi mít nemusí.
A v růžové barvě.
Vše ostatní je out.

-- 19. 11. 2023 18:19 --

Tak v tom případě cokoliv s větším displejem do 5 000 Kč .
Naposledy upravil Nick Cave dne 19. 11. 2023 18:57, celkově upraveno 1
Důvod: odstraněna zbytečná citace
pulmann
Junior

Odeslat příspěvekod gloom83 19. 11. 2023 21:06

Díky chlapi, původně jsem čekal, že mě přesvědčíte, ať vezmu samsung A54 (ani nevím proč :-D ), takže to ještě zvážím, zajdu se mrknou někde do showroomu a snad něco vyberu.
gloom83
Junior

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 19. 11. 2023 21:17

6.6" si myslím, že není pro ženskou / dívčí ruku. :D
Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ

Odeslat příspěvekod gloom83 19. 11. 2023 21:39

No teď má 6,4" huawei a je pravda, že ta A34 je "nepatrně" větší. Ale co jsem tak koukal na rozměry, tak jsou všechny +- stejně velké. Ten pixel by mi přišel pro holku nejsympatičtější, ale nevím, jak se zvyká na menší uhlopříčku. Přijde mi, že lidé jdou po menších úhlopřičkách až s přibývajícím věkem :-D Sám mám 5,8"
gloom83
Junior

Odeslat příspěvekod Albert.Bert 20. 11. 2023 10:41

Zapomeň na Edge 30 Neo, to fakt není telefon pro puberťačku. Ano, má kolem foťáku blikatko a může být v "úžasné" fialové, ale jinak nic co by dospívající dítě ocenilo. Doporučím buď Nord 3, skvělý foťák, rychlé nabíjení, slušný výkon. Nebo A54 od Samsungu, ten je takový vyvážený, dobře fotí, nabíjení je ale pouze 25W a výkon bude nižší. Holce udělá radost určitě jeden i druhý, nebude out s Motorolou a splyne s davem spolužáků. A to je v tomhle věku důležité.
Albert.Bert
Junior

Odeslat příspěvekod hurec 20. 11. 2023 13:54

Není lepší sehnat nějaký iphone? 6,1 bude ideál.
hurec
Mírně pokročilý

Předchozí stránka