Jaký co nejčistší Android 10-15tKč, foťák, výdrž?

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod lrotrekl 5. 11. 2023 15:09

Vybírám nový telefon, převážně na práci, ale kromě cíleného focení se zrcadlovkou používám i na rodinné focení. Po zkušenostech se Samsungem a tou jejich "skvělou" nadstavbou chci co nejčistší android.

Finanční limit
Představa byla kolem 10tKč, limit je 15tKč

Účel pořízení
Telefonování, komunikace (WA, Messenger, Skype, ....) fotozápisník - dokumentace staveb, realizací, navigace přes AA, volnočas focení (ne umělecké, ne pro výstavovaní, vlastně zase fotozápisník), soc. sítě...

Úhlopříčka displeje
~ 6-6,5" - větší prsty, pro psaní je 6" minimum

Požadovaný operační systém
Android - přes to nejede vlak

Preference výrobce – zdali preferujete určitou značku, případně jakou
Úplně nepreferuji, požadavek je co nejčistší android.

Specifické požadavky – výdrž na baterii, kvalita zvuku, fotek, GPS, mechanická odolnost,... )
Výdrž baterie co nejvyšší, kvalita zvuku dostatečná pro telefonování, média nehrají roli, kvalita fotek raději lepší, GPS pro navigaci přes AA, mechanická odolnost raději lepší.

Prošel jsem si teď Pixely, od toho odbočil k Motorole (Edge40).
Aktuálně mi to vycházi na Pixel 6 Pro, cena něco přes 13k. Motorola by mě lákala cenou pod 10k.
Jak je na tom ten pixel s foťákem? Neměly s tím dříve pixely problém (možná si to s něčím pletu).
Na co se případně ještě podívat?
Naposledy upravil lrotrekl dne 5. 11. 2023 15:42, celkově upraveno 1
lrotrekl
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 5. 11. 2023 15:14

Pixel 6a nebo Pixel 7
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 5. 11. 2023 16:30

Pixely, ale šestky měly občas problém s kvalitou hovoru, radši bych šel do 7 Pro.

Foťák mají topový, tam není co řešit, to si asi pleteš.
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Tom1122 5. 11. 2023 16:52

Kolem 10 litrů máš Edge 40.Jedna z nejlepších možností v dané ceně.Asi časem bude podpora i LineageOS,tedy srovná se délka podpory u Pixelu.
Tom1122
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 5. 11. 2023 17:46

Moto Edge 40 u O2 za necelých 9tis.
https://www.o2.cz/telefony-a-zarizeni/p ... 56gb-cerna
a u MP za splnění určitých podmínek za 8,5tis.
https://www.mp.cz/edge40
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod lrotrekl 5. 11. 2023 17:53

Mr.Scully píše:Pixely, ale šestky měly občas problém s kvalitou hovoru, radši bych šel do 7 Pro.
Foťák mají topový, tam není co řešit, to si asi pleteš.

7Pro je cenou už dost mimo limit. Ta kvalita hovoru u 6 je problém trvalý nebo je to kusová záležitost? Případně řešená v průběhu existence telefonu?
Možná se pletu s něčím, to neumím vyloučit. Nemohlo to pak být ještě u starších telefonů?

Ještě mě napadlo, co třeba SONY? Ty mívaly dříve docela svižný SW i dobrý foťák. Varianty 10V a 1 IV. Ten druhý vypadá parametrově velmi dobře. * EDIT: UPS, to jsem se někde přehlídl a cenou je taky mimo.
Co třeba HTC? Desire 22 Pro - nižší cena, ale parametry z katalogu to není až takový ořezávátko,
Přílohy
telefony.jpg
Naposledy upravil lrotrekl dne 5. 11. 2023 17:59, celkově upraveno 1
Po asi milionu let změna značky - po Italovi mám Žabožrouta vyrobenýho ve Španělsku převlečenýho za Japonce. Globalizace vpirjód. :D
lrotrekl
Junior

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 5. 11. 2023 17:57

Pixel 6 PRO fotí výborně a za cenu něco přes 13k není moc co řešit. Kdyby byla 7PRO okolo 15k, pak bych šel spíš do ní, víc za 7 PRO bych si nepřiplácel. Zvuk u 6PRO bez problému.

Motorola není špatná ale pokud ti jde fakt o fotky, ber Pixel i v noci fotí výborně.
Dzejn Dočk
Schvalování příspěvků

Odeslat příspěvekod lrotrekl 5. 11. 2023 18:08

Koukal jsem do katalogu, mezi 6 Pro a 7 Pro jsem jsem našel jen dva rozdíly, typ displeje a operační systém, v souhrnu rozdíl jedno procento a cena o třetinu vyšší. To vidím stejně.
Předpokládám, že 6 ten Android 13 taky dostane.
Po asi milionu let změna značky - po Italovi mám Žabožrouta vyrobenýho ve Španělsku převlečenýho za Japonce. Globalizace vpirjód. :D
lrotrekl
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 5. 11. 2023 18:09

lrotrekl píše:Co třeba HTC? Desire 22 Pro

HTC nebrat, je to mrtvola
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod frelichl 5. 11. 2023 19:12

Pixel 6 Pro bych nebral, 6 jsou citelne horsi telefony nez 7. A taky bude celkem brzo koncit podpora.
frelichl
Junior

Odeslat příspěvekod lrotrekl 5. 11. 2023 19:29

frelichl píše: 6 jsou citelne horsi telefony nez 7.

V čem jsou rozdíly?
lrotrekl
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 5. 11. 2023 20:34

Měl jsem 6Pro, 7Pro, 8Pro. Skok byl mezi šestkou a sedmičkou, šestka měla horší čtečku a často se mi stávalo, že kvalita hovorů byla zoufalá. Je to už starší telefon, tak si nevybavím proč, možná to nějaká aktualizace řešila, možná to byl kusový problém, nevím. Ale oddychl jsem si, když jsem upgradnul, sedmička byla prakticky bezchybná.
Mr.Scully
Pokročilý

Odeslat příspěvekod panrt 5. 11. 2023 22:43

Já mám Pixel 6 Pro a můžu za sebe říct že bez problémů, mám ho přes rok a ani jednou nebyl problém se čtečkou, zvukem, foťákem nebo hovorem.
panrt
MobilManiak

Odeslat příspěvekod frelichl 6. 11. 2023 01:50

S kvalitou hovoru byval problem na 6 i 7, ale to se vyresilo kdyz konecne Pixely zacly podporovat VoLTE.
Rozdily mezi 6 a 7 jsou spis mensi, ale nastradaji se. Procesor je lepsi a telefon se tolik neprehriva, ctecka funguje o neco lip (i kdyz porad to neni uplna spicka), design je lepsi takze se treba chyta min prachu kolem "vizoru" na zadech. Uplna podpora pro 6 konci pristi rok, takze asi dostane jako posledni Android 15.
frelichl
Junior

Další stránka