Slušný foťák, dobrý příjem signálu, cena kolem 8t

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod jirka mz 12. 11. 2023 22:15

Cenový limit: kolem 8t, ale když by fakt stálo za to si připlatit, tak dejme tomu max. do 10t

Účel pořízení: mobil na vánoce pro matku. Takže brouzdání po internetu, sociálních sítích, focení...

Preferovaný operační systém: android

Specifické požadavky: dobrý příjem signálu, jednoduchá nádstavba, volání přes WiFi (v síti Kaktus/T-Mobile), dobrý foťák, rozumná výdrž. Velikost displeje není úplně rozhodující, vyhnul bych se akorát těm největším pádlům...

Jedná se konkrétně o náhradu za dosluhující Xiaomi mi a3. Zrovna u něj mě přišlo menu nastavení dost nelogické a ani příjem signálu není nic moc. Tomu bych se rád vyhnul (matce jinak vyhovoval). Sám jsem zvyklý na Samsung (zatím mám ještě S9), ale víceméně je to jedno co to bude. Dobrá by byla delší podpora, protože telefon si zase pár let nechá (dokud bude rozumně fungovat).
jirka mz
Junior

Odeslat příspěvekod MYCHAL S TVRDÝM 12. 11. 2023 22:35

Co takhle Samsung a34? Pokud chceš dlouhou podporu tak mě nic jinýho nenapadá, recenze slušné, fotí to dobře. Nebo novou Motorolu g54, g84
MYCHAL S TVRDÝM
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 12. 11. 2023 23:19

Samsungy mají nejdelší podporu takže i A54 padá do úvahy, a ještě také Pixel 6a s čistým androidem a dlouhou podporou
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod jirka mz 13. 11. 2023 06:53

Ty Samsungy, ty se mě celkem i líbí. Zajímavě vypadají i ty Motoroly.
Hodně důležitá je teda ta citlivost na příjem signálu, protože jsme v lokalitě s bídným pokrytím. Doma to už samozřejmě řeší volání přes WiFi, ale venku ne...
Sám jsem si v tomhle ohledu kdysi zažil peklo s LG G6, kdy jsem kvůli potvrzovacím SMS lítal všude možně :-).
jirka mz
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 13. 11. 2023 07:36

s požadavkem na kvalitní příjem signálu doporučuji projít zahraniční recenze např. Notebookcheck nebo jiné
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod Jan Kašík 13. 11. 2023 08:20

Třeba
https://mobilenet.cz/clanky/nejlepsi-smartphone-do-7-500-kc-46258
Jan Kašík
Junior

Odeslat příspěvekod jirka mz 13. 11. 2023 11:39

Na ty zahraniční recenze mrknu.
Je škoda, že tohle se minimálně v recenzích v našich končinách skoro nezmiňuje. Přitom kvalita příjmu je u mobilu dost zásadní.
jirka mz
Junior

Odeslat příspěvekod hurec 13. 11. 2023 11:44

Testeři ve velkých městech neřeší. Pražák, Brňák nebude řešit příjem signálu. Zásadní to je pro pár lidí, co bydlí mimo civilizaci.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jirka mz 13. 11. 2023 11:57

Ono i v Brně a Praze se dá najít nějaký hluchý místo :-).
Jinak stačilo by kdyby měli recenzenti vytipovaný místo kde je to se signálem horší a mohli by tam ty mobily otestovat, to by neměl být problém.
jirka mz
Junior

Odeslat příspěvekod hurec 13. 11. 2023 12:13

No, vypadá to, že to zatím problém je.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Nick Cave 13. 11. 2023 15:20

Motoroly mě nikdy nezklamaly s příjmem signálu, ba naopak a to jsem jich měl 6
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod jirka mz 14. 11. 2023 05:11

Ty Motoroly vypadají dost zajímavě. Co je ale trochu mínus je podpora - aktualizace. To Samsung, nebo Google jsou naopak na špici.

V těch recenzích jsem mrknul na A34/54 a co se týče signálu vyloženě nezmiňují sílu příjmu, ale chválí je, předpokládám že kdyby tam bylo něco špatně, tak to zmíní. U jedné z Motorol píšou o mírně nižším příjmu oproti top modelům, ale prý nejde o markantní rozdíl.
jirka mz
Junior

Odeslat příspěvekod Jirka Dardič 14. 11. 2023 05:53

Jirka mz: ber Samsung s podporou maximálně souhlasím. A os mi přijde taky lepší jak na motorole co jsem si mohl vyzkoušet.
Jirka Dardič
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jirka mz 14. 11. 2023 11:59

Ony mají ty Motoroly "čistý" android, nebo se pletu? Vlastním ještě právě Nokii XR 20 a popravdě Samsung nadstavba mě vyhovuje víc, než ten čistý systém.

Zatím to vidím na jeden z těch dvou A34/A54.
jirka mz
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 14. 11. 2023 12:14

Motoroly mají pouze minimalní nadstavbu MyUX, ve které jsou moto gesta a user interface
Nick Cave
Administrátor

Další stránka