Finanční limit: 8-12 tisíc Kč
Účel pořízení: fotky, 3-5 denní treky v horách (GPS, fotky, za deště), spojení s navigací v autě, internetové bankovnictví
Úhlopříčka displeje: čím menší a lehčí, tím lepší
Požadovaný operační systém: jakýkoliv
Preference výrobce: nemám, jen něco ne aušus
Specifické požadavky:
Aktuální maličký a lehoučký telefon Xiaomi Redmi 4x bych neměnil, kdyby mě k tomu nedonutila banka kvůli Androidu 7 - v únoru končí podpora George. Vyměnil jsem si tam po letech baterii a trápilo mě jen to, že by mohl lépe fotit.
Chodím s batohem přechody v Alpách a každý gram je znát. Krom toho denně za každého počasí se psem cca 10km. Takže malý, lehký, odolný proti vodě (IP68 není dogma, ale často promoknu durch a o nový telefon bych nerad přišel), supr fotky. A když všechno vypnu v horách a koukám jen občas na gps na mapy, tak by se hodila baterie, která tento režim pár dní vydrží. Doma jako zdroj audia přes jack 3.5 pro Audio technica sluchátka a Bose sound wave (ale stačí normální zvuk, audiofil nejsem).
Koukal jsem na:
Iphone 13 mini - Nemá 3,5 jack, slabší baterie, cena - musel by být z druhé ruky. Fotky a rozměry supr.
Zenfone 8,9,10 - 8čka je stále mezi kandidáty, občas prý problémy s briknutím paměti, končí podpora, 9a10 už začínají být drahé. (Ale, když to jinak nepůjde..)
Sony Xperia 10 V - docela žhavý kandidát (váha, baterka, odolnost), ale fotky prý trvají dlouho než vyfotí a jejich kvalita nic moc, video jen v full HD bych asi přežil.
One Nord Plus - slabá IP ochrana, těžký..
Google Pixel 6a - nemá 3,5jack
Co vybrat?