Nord 3, Poco F5/Pro nebo Note 13T?

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod hexacore 12. 12. 2023 22:04

Zdravim, mam zde dalsi vyber telefonu a neumim se rozhodnout, proste nevim.

Mate nekdo realnou zkusenost s jednim z telefonu? Recenze jsem nacetl a nakoukal, ale jsou to vsevhno vlastovky, bez dlouhodobejsiho pouzivani v realnem provozu.

Primarni ucel je dostatecna kapacita min 256 GB (fotky, videa).

Pravdepodobne vsechny budou fotit ne tak dobre jako mobily za 25 a vice tisic, ale nebude to uplna traga, ze?

Takze urcite prekonaji treba A54 nebo Pixel 6a (v noci se nebude fotit).

Vykonu maji na rozdavani a v podstate mezi sebou srovnatelny.

Jaky telefon byste z techto tri doporuceli co se tyce vydrze a foceni?
hexacore
Junior

Odeslat příspěvekod DRDR321 13. 12. 2023 02:37

Ahoj,
úplná tragédie to nebude, mám pocit, že se ty rozdíly celkem stírají (byť se mnou mnoho lidí nebude souhlasit, tak si myslím, že před pár lety ty rozdíly byly propastnější), byť si nejsem jistý, že překonají Pixel 6a (ale nevím, focení mám na posledním místě). Hodně může ovlivnit i doinstalovaná google cam.
Výdrž bych neřešil (s rychlonabíjením je to dneska úplně jedno, celý den dají všechny 3).
Vzal bych Nord 3, ale primárně proto, že mám zkušenost s ROM od Xiaomi i OnePlus.
Xiaomi je hodně specifické, a dobrovolně bych to používal jen s custom ROM (optimalizovaná po všech stránkách a bez balastu).
DRDR321
Junior

Odeslat příspěvekod Jan Kašík 13. 12. 2023 05:15

No jestli překonají Pixel 6 ohledně fotek tím si nejsem jistý ;-]
Jan Kašík
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 13. 12. 2023 06:27

já myslím že když nebude fotit v noci, tak by podmínky na dobrý fotoaparát splnily i jiné smartphony
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod hexacore 13. 12. 2023 10:38

Nick Cave, a ktere jako jine znacky? Obecne jine lepsi fotky ve srovnani s temito telefony, vzhledem k vykonu a kapacite uloziste zadny jiny v rozmezi 10-12k opravdu nesezenu.

Obecne mobil neni na foceni v noci, je to nejaky takovy main stream myslenka, ze je treba fotit v noci mobilem?

Porovnaval jsem tyto tri s Pixelama a samozrejme nejlepe uz vychazi Pixel 7a, ale ten je rozpoctem a ulozistem je nekde uplne mimo.

-- 13. 12. 2023 10:39 --

@Jan Kašík V nekterych pripadech tyto telefony ve foceni fakt prekona jen Pixel 7a a Samsung nekdy od 15k a vyse.

-- 13. 12. 2023 10:39 --

@DRDR321 Nord 3 je fakt zajimavy, ale kdyz jsem prosel snad 30-40 recenzi, tak vesmer vse se opira o blbou stabilitaci, i kdyz ma OIS tak je to proste spatne :/
hexacore
Junior

Odeslat příspěvekod Albert.Bert 13. 12. 2023 11:33

No tak to jsou ale tři různé telefony, celkem hodně odlišné. Poco je hard výkonný stroj pro hráče, o fotkách to není a nedává mi moc smysl o něm uvažovat pokud nechceš hrát náročné hry. Note 13T parazituje na názvu vlajky, má blíže k A54, ikdyž fotit by měl lépe. Osobně mi moc nedává smysl, protože tu je třeba právě Nord 3, který je mnohem vyváženější. Je to vlastně taková malá vlajka, možná i víc než 13T. Fotí moc hezky, je za dobrou cenu, má 80W nabíjení, nemá bordel v šaomi stylu. 13T bych bral asi jedině Pro, pokud už, tohle mi přijde zbytečné v poměru ceny. Nord 3 je kromě Pixelů a A54 v této cenové kategorii asi jediné o co dává smysl se zajímat. Nord mi z nich ale přijde nejpraktičtější i z důvodu rychlého nabíjení.
Albert.Bert
Junior

Odeslat příspěvekod hexacore 13. 12. 2023 12:07

@Albert.Bert kdyz jsem se podival na desitky ruznych YT recenzi tak jedine co mne mrzi u Nordu 3 je prave stabilizace videa, ktera i s OIS je proste nejaka divna, jako kdyby nefungovala OK.

Proto prave hledam, zda nekdo tady nema realnou praktickou zkusenost s nim, krome toho co nacetl v recenzich apod. Opravdu nechci koupit 3 telefony postupne a kazdy testovat alespon tyden. Ta ztrata casu mi za to nestoji proste :(

Ale co se tyce prakticnosti, tak ta 13T jako jedina z techto tri ma IP68, coz je bonus taky.
hexacore
Junior

Odeslat příspěvekod Albert.Bert 13. 12. 2023 14:10

Na 13T dnes vyšlo video na Mobilenet.cz a že by ta kvalita videa byla nějak oslnivá se říct určitě nedá. Na videa musíš koupit iPhone, ten má rozhodně navrch.
Albert.Bert
Junior

Odeslat příspěvekod hexacore 13. 12. 2023 17:18

Na video urcite nemusim kupovat iPhone, ze? Pokud jde o profi produkci video/foto tak telefonem paradnich vysledku nedosahne nikdo.

Zde jde o neco jineho, vymacknout maximum za podobne penize ve stredni tride.
hexacore
Junior

Odeslat příspěvekod Albert.Bert 13. 12. 2023 17:36

Tak pokud video není rozhodující, pak nechápu minusové body za podle tebe horší video u Nordu. ;-)
Albert.Bert
Junior

Odeslat příspěvekod DRDR321 13. 12. 2023 17:54

Moc to hrotíš, Nord 3 je podle mě nejvyváženější volba (a to píši jako dlouholetý uživatel mnoha zařízení od Xiaomi).
IPxx bych neřešil - záruka to stejně nekryje, a i telefony bez deklarované IPxx certifikace mají dneska těšnění (pár telefonů jsem si rozebral, a dneska nějaké základní IPxx mají všichni).

Ještě bych zkusil omrknout bazose a spol, občas lidé prodávají nový (a lepší) telefon pod cenou, takže za peníze, které máš vyčleněné na nákup telefonu, pořídíš něco lepšího (takto jsem už několik kusů pořídil - vždy naprosto bez problémů, a s výrazně nižší cenou, jen to chce nějakou základní ostražitost).
DRDR321
Junior

Odeslat příspěvekod hexacore 13. 12. 2023 18:34

@Albert.Bert
Ktere minusove body? Nekritizuji kvalitu videa ani fotek, u Nordu jen poukazuji na horsi OIS - stabilizaci.
hexacore
Junior

Odeslat příspěvekod Albert.Bert 13. 12. 2023 19:06

Tohle je diskuze o ničem. Jen říkám, že pokud kritizuješ něco, co vzápětí píšeš že není podstatné, pak nechápu co kritizuješ. Je to jako kupovat lyže, ikdyž nejezdíš na hory a vybírat takové, které jsou nejrychlejší.
Myslím že argumenty pro i proti zazněli, výběr je na tobě.
Albert.Bert
Junior

Odeslat příspěvekod hexacore 13. 12. 2023 21:18

Vubec nechapu odkud cerpas, ze neco kritizuji. Ocekaval jsem spise osobni zkusenost, ne nactenou z ruznych one day placenych recenzi.

Pokud nerozumis tomu co jsem napsal vyse o Nord 3 a jeho stabilizaci, tak uz nevim jak jinak to vysvetlit. Kvalita videa a fotek je prave OK, traga je stabilizace. Rozumis? Potrebuji slyset nazor z dlouhodobejsiho pouzivani.

Video recenze a psane recenze uz jsem shledl davno sam, nepotrebuji to jeste jednou cist v diskusi jako odpoved na muj dotaz.
hexacore
Junior

Odeslat příspěvekod DRDR321 13. 12. 2023 21:47

tak se podívej/zeptej na xda foru, Nord tam má svou sekci
DRDR321
Junior

Další stránka