Pan Kája píše:Nebude to asi přímo k věci, ale nedávno jsem měl možnost porovnat svou P30 Pro s Pixelem 7a a zajímal mě hlavně foťák. Byl jsem velmi mile překvapen - nečekaně konzistentní výsledky (i ultraširokáč vs širokáč). Přes den/šero více detailů ve stínech a hlavně barvy výrazně(!) věrnější jak u P30 Pro. Noční režim byl +- srovnatelný. 1:1 na monitoru to ani ve dne nebyla žádná hitparáda (podobně jako u P30 Pro).
Nevím, jestli nebudu srovnávat jablka s hruškama, ale měli jsme doma Mate 20 Pro (který mi přišlo, že v té době byl srovnatelný s P30 Pro) a Pixel 7 Pro (opět - nevím z hlavy, o kolik je 7a ošizený oproti Pro verzi) a Huawei, který ve své době byl super fotomobilem, propadl naprosto brutálně, ale jako že rozdílem několik tříd. Já ten mobil miloval a teď jsem smutně koukal na rozdíly. Pět let vývoje absolutně nejde zastavit, to jsou v podstatě dvě generace. Mám teď 8 Pro, je o něco lepší než 7 Pro, který byl výrazně, velmi výrazně lepší než tuším Oneplus 8 Pro, který jsem měl předtím, a ten byl o level výš než Huawei Mate 20 Pro, který jsem míval ještě předtím.