Xiaomi 12T Pro vs. Google Pixel 7

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod oli99 29. 12. 2023 22:12

Xiaomi 12T Pro 8GB/256GB

Vs

Google Pixel 7 5G 8GB/128GB

Telefon na klasické používání, očekávám dobré fotky, výdrž, rychlost nabíjení...

S Čínou asi problém nemám, mám Huawei p30 a skvělý telefon, spokojenost ale při focení už má pěkné mezery v dnešní době... Favorizoval jsem pixel ale nechám si napsat pro a proti jestli máte zkušenost, popřípadě poradit jiný
oli99
Junior

Odeslat příspěvekod Jan Kašík 30. 12. 2023 04:11

Tak parametry jako baterka a rychlost nabíjení si snad zvládneš najít a fotí líp Pixel a na klasické používání stačí oba
Jan Kašík
Junior

Odeslat příspěvekod DavidBarborka 30. 12. 2023 10:35

Na 12T pro jsem přecházel z Huawei p30 pro a že bych si z fotek sedl na ***** se říci nedá. Hlavně fotky s přiblížením uměl Huawei lepší. Klasicke fotky jsou +- stejné,výdrž oproti p30 pro je o fous horší, ale oproti klasické p30 bude zase o fous lepší. Jediná výhoda je rychlost nabíjení, kdy do 30 minut máš nabito na 100%. Jakmile si člověk zvykne na to nabíjení, tak už nechce nic pomalejšího. Pokud ti na rychlosti nabíjení nezáleží, tak bych volil jinou značku a pokud Xiaomi, tak bych bral řadu 12 nebo 13 bez T. U 12T pro je rám zřejmě plastový a i přes to, že jej nosím v pouzdře, tak na rámu jsou vidět stopy užívání. Manželka má Xiaomi 12 a rámeček je bez známek používání. Od plnotučné 12 mě odradil pouze zahnutý displej, protože už mě nebavilo hledat pouzdro, které by nenadzvedávalo ochranné sklo.
DavidBarborka
Junior

Odeslat příspěvekod vormen 30. 12. 2023 11:14

Já jsem pořád zkoušel všechny možný telefony a teď mám poprvé pixel 7 a konečně jsem spokojenej, baterka nečekaně držák, už bych jinej mobil nechtěl.
vormen
Pokročilý

Odeslat příspěvekod hexacore 30. 12. 2023 15:38

Mrkni se na 13T jeste. Delal jsem srovnani Nord3, Pixel 6a, 7a a nakonec mi nejlepe vysel v pomeru cena / vykon 13T.
hexacore
Junior

Odeslat příspěvekod Baf13 30. 12. 2023 19:57

A proč ne 13T Pro, v MP s výkupním bonusem za krásných 13,7k.
Pixel na tom bude ve foto asi o něco lépe, ale mě by určitě 128GB nestačilo a Xiaomi má na druhou stranu výborný displej.
Baf13
Junior

Odeslat příspěvekod hurec 30. 12. 2023 22:13

13t pro má sice pěkný displej, ale ty fotky jsou oproti pixelům špatný a některým kusům se stává, že v zimě se zamlží sklo foťáku vevnitř.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hexacore 31. 12. 2023 21:02

Hloupost. Cocka se nemlzi a sice nefoti tak perfektne jako Pixel 7a ale fotky jsou si dost podobne. Osobne vyzkouseno 6a, 7 a 7a s 13T.

Na prvni dobrou rozdil temer nepoznas. Poznas az nocni fotky, kde 7a v detailech vynika. Nicmene kolik lidi foti prevazne v noci?

Nakonec zakoupen 13T a maximalni spokojenost. Kdyby mel Pixel 7a 256GB za podobnou cenu, tak neni co resit.
hexacore
Junior

Odeslat příspěvekod kultus 1. 1. 2024 08:49

Psal o nekolika kusech, tak co se toho hned chytas? Taky jsem to cetl...Ja bych xiaomi nebral, radeji ten Pixel a uprimne pres den jsou si hodne podobne fotky tak z 80% telefonu a prave ve spatnych podminkach (staci interier) a v noci se tridi zrno od plev. Cisty android a podpora do budoucna taky mluvi spis za Pixel.
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod vormen 1. 1. 2024 09:06

Taky bych už do Xiaomi nikdy nešel, řešit, proč po aktualizaci nejde platit mobilem, proč najednou nejde android auto, pofidérní default apky, 4x jsem se od nich nechal zlákat na super poměr cena/výkon a vždy zklamání, konečně mám první pixel a lituju, že jsem se nerozhoupal dřív. Tak hlavně ať slouží, každej má jiný priority a 13T je za svou cenu fakt lákavá volba.
vormen
Pokročilý

Odeslat příspěvekod hurec 1. 1. 2024 10:59

Přesně tak. Nemám chuť řešit xy bugu v tom jejich miui. Užil jsem si dost. Na papíře to železo je fakt brutální, ale sw je podprůměr. Proto musí mít takovou cenouvou politiku. Ale každý ať má co chce a ať je spokojen.
Jinak fakt nekecám, reddit je toho plný.

https://xm.cz/blog/telefony-xiaomi-13t- ... ka-fotaku/
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hexacore 1. 1. 2024 17:49

Proste obcas je nejaky vadny kus a mozna se to nekomu mlzi, ale pausalne napsat, ze telefon ma na prd kameru, ktera se navic mlzi fakt nelze.

Porovnaval jsem vsechny 4 telefony nekolik tydnu, takze vybral se ten, ktery ma pomer cena vykon opravdu super. Telefon 5 let vlastnit nehodlam, prumerna zivotnost 2 max 3 roky je tak ideal. Takze nejaky cisty android se super kamerou pro nocni foceni a malou kapacitou uloziste mne netankuje abych se stresoval, ze mi nekdy muze dojit misto - to nerad.

Drive se to resilo pam. kartou ted nijak i presto, ze mam cloudove uloziste, stale potrebuji mit k audiovizualnimu obsahu offline pristup.

V rodine mame dale A54 na doporuceni ze zdejsivh diskusi, a to je z pohledu SW obcas taky haluz, ale foti srovnatelne jako to 13T a 13T foti porovnatelne jako treba 13-14 iPhone.

Pokukovali jsme jeste po Edge 40 a nrjak mne to zakriveni nepresvedvilo, tlstejne jako vydrz baterky nebo treba velikost displaye.

Opravdu resime blbosti. A jak pisete, necht si zvoli kdo chce co chce. Napsal jsem jen vlastni nazor z vlastni zkusenosti, kazdy si muze vyzkouset kazdy z telefonu.
hexacore
Junior

Odeslat příspěvekod Pan Kája 1. 1. 2024 18:04

Nebude to asi přímo k věci, ale nedávno jsem měl možnost porovnat svou P30 Pro s Pixelem 7a a zajímal mě hlavně foťák. Byl jsem velmi mile překvapen - nečekaně konzistentní výsledky (i ultraširokáč vs širokáč). Přes den/šero více detailů ve stínech a hlavně barvy výrazně(!) věrnější jak u P30 Pro. Noční režim byl +- srovnatelný. 1:1 na monitoru to ani ve dne nebyla žádná hitparáda (podobně jako u P30 Pro).
Jinak na víc nebyl čas... akorát mě zarazily vyšší nároky na kabel - ten, který mojí P30 Pro stačil na přetahování souborů do počítače, mi u pixelu dovolil maximálně nabíjení z PC. Jinak všechno asi OK. U plnotučné sedmičky bych čekal podobné/lepší zkušenosti.
Siemens M50 -> SE T300 -> SE K750i -> SE C702 -> SE Elm -> Motorola Atrix 4G -> Lumia 1020 (AT&T) -> Lumia 930 -> Galaxy S7 -> Huawei P30 Pro -> Vivo X100 Pro
Pan Kája
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod hurec 1. 1. 2024 20:40

P30 pro beru pořád jako parádní mobil. Strašný dědek, který doteď fotí hodně dostatečně. K tomu teď dostal aktualizaci. Na Číňana slušný.

Neříkám, že to dělají všechny kusy. Ale stávalo se to a to značí, že Číňani ve výrobním procesu prdí na vlhkost ve fabrice. Takže stát se to může a reklamace není uznána.

13t za 10t Kč beru jako černého koně středního segmentu. O tom žádná.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 1. 1. 2024 23:29

Pan Kája píše:Nebude to asi přímo k věci, ale nedávno jsem měl možnost porovnat svou P30 Pro s Pixelem 7a a zajímal mě hlavně foťák. Byl jsem velmi mile překvapen - nečekaně konzistentní výsledky (i ultraširokáč vs širokáč). Přes den/šero více detailů ve stínech a hlavně barvy výrazně(!) věrnější jak u P30 Pro. Noční režim byl +- srovnatelný. 1:1 na monitoru to ani ve dne nebyla žádná hitparáda (podobně jako u P30 Pro).

Nevím, jestli nebudu srovnávat jablka s hruškama, ale měli jsme doma Mate 20 Pro (který mi přišlo, že v té době byl srovnatelný s P30 Pro) a Pixel 7 Pro (opět - nevím z hlavy, o kolik je 7a ošizený oproti Pro verzi) a Huawei, který ve své době byl super fotomobilem, propadl naprosto brutálně, ale jako že rozdílem několik tříd. Já ten mobil miloval a teď jsem smutně koukal na rozdíly. Pět let vývoje absolutně nejde zastavit, to jsou v podstatě dvě generace. Mám teď 8 Pro, je o něco lepší než 7 Pro, který byl výrazně, velmi výrazně lepší než tuším Oneplus 8 Pro, který jsem měl předtím, a ten byl o level výš než Huawei Mate 20 Pro, který jsem míval ještě předtím.
Mr.Scully
Pokročilý

Další stránka